Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді по Заболотному.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
677.38 Кб
Скачать

38. Що означає поняття «Регіональний ринок»?

Ринок регіональний - ринок, обмежений певною територією. Територіальне ділення внутрішнього ринку країни, як правило, збігається з кордонами адміністративних утворень. В той же час регіональні ринки можуть утворюватися і по інших ознаках, наприклад, західний і східний ринки і тому подібне. В рамках регіональних функціонують товарні ринки, проте вони можуть мати і міжрегіональний характер.

РИНОК РЕГІОНАЛЬНИЙ - ринок певного товару або товарної групи, сфера функціонування якого обмежується переважно рамками одного регіону (області, краї, республіки).

39. Дайте визначення терміну «Логістика»

Логістика – наука про планування, організацію, управління, контроль і регулювання переміщення матеріальних і інформаційних потоків у просторі і в часі від їхнього первинного джерела до кінцевого споживача.

Логістика – процес ефективного планування, використання і управління потоком сировини,напівфабрикатів та готової продукції від пункту походження до пункту споживання з низькими витратами зберігання запасу і пов’язаної з цим процесом інформацією з метою пристосування до вимог споживача.

Логістика – це мистецтво управління потоком матеріалів і продуктів від зовнішнього джерела до споживача.

Логістика означає здатність гарантувати правильний вибір в правильній кількості і в правильному стані, в правильному місці, в правильний час, для правильного споживання і за правильною вартістю.

40. Дайте визначення терміну: «Управління змістом робіт», поясніть суть та завдання

Управління змістом робіт — є складовою загальної системи менеджменту, спрямованої на вирішення комплексу завдань, пов’язаних з контролем, обліком і регулюванням ходу робіт відповідно до запланованих показників. Здійснює цілеспрямований вплив на логічно завершену схему виробництва продуктів (надання послуг), її компоненти та процеси з метою підвищення ефективності їх функціонування.

Управління змістом робіт зорієнтовано на економічну доцільність процесу управління виробництвом і визначається заходами, спрямованими на забезпечення підвищення ефективності виробництва, зростання продуктивності праці, ефективної зайнятості персоналу, оптимальне використання обладнання та інших матеріальних ресурсів, забезпечення виробничого процесу необхідними документами організаційного і технічного характеру.

“Управління змістом робіт” складається з трьох компонентів:

1. комплексного аналіз процесу виробництва товарів (послуг), планування та організації виконання визначених робіт з максимальним врахуванням раціонального використання робочої сили, робочого часу, засобів виробництва;

2. вивчення, планування та розвитку персоналу підприємства (організації), задіяного в процесі виконання визначених робіт;

3. документно­інформаційного забезпечення діяльності підприємства, його виробничого процесу.

41. Інформаційний менеджмент як основа успішної управлінської діяльності

Інформація являє собою зв'язуючу основу процесу управління, оскільки вона сама містить відомості, необхідні для оцінки ситуації таприйняття управлінського рішення. Будь-яке управління передбачає вплив на об'єкт, який здійснюється видаванням управлінських команд розроблених на основі аналізу наявних інформаційних характеристик ситуації. Відсутність інформації не дозволяє керівникові здійснювати свідомі та аргументовані дії, оскільки вона служить вихідним матеріалом для теоретичної та практичної діяльності людини, розкриття механізму перетворення можливості в дійсність.

Управлінська інформація - це сукупністьнеобхідних нових та інших сучасних тарепрезентативних даних, які сприятимутьякісному вирішенню управлінських рішень тауправлінської діяльності.

Інформація відображає стан та зміни стану певної системи. Різноманітність станів системи, що відображається, породжує різноманітністьінформації. У цьому розумінні рух інформації визначає рух системи.

Інформація має багато спільного з іншими ресурсами, і в той же час відрізняється від них. Інформація в організації розглядається у виді даних, зібраних і систематизованих у придатну для використання форму, спроможних накопичуватися, ділитися, поновлюватися. Систематичне спостереження за цими змінами (інформація про них) дозволяє своєчасно вносити корективи в діяльність підприємств, організацій і одержувати кращі економічні результати.

Інформація має цінність лише в тому випадку, якщо вона корисна. А корисна інформація повинна відповідати таким критеріям: бути точною, своєчасною, повною, стосуватися суті справи, стислою (тобто мати всі свої якісні характеристики). У реальній же дійсності рідко зустрічається відразу необхідна інформація. Часто обставини змушують обходитись тією, що вдалося отримати. Але інформація, що відповідає перерахованим вище критеріям, повноцінно забезпечує процес управління

Отже, ефективність процесу управління залежить від обсягу та якісного застосування інформації. Як уже зазначалося вище, саме інформація: достовірна, необхідна і достатня – допомагає приймати своєчасні та обґрунтовані рішення у процесі управління