Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді по Заболотному.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
677.38 Кб
Скачать

63. Який зв'язок існує між логістикою та інвестиційною політикою? Що означає термін «закріплені доходи»?

Між логістикою та інвестиціями існує прямий зв'язок, адже чим привабливіша логістика тим більші інвестиції.

Закріплені доходи — це обов´язкові платежі, які на тривалий період повністю або частково закріплюються як джерело доходів конкретного бюджету (бюджетів). Вони створюють основу дохідної бази бюджетів усіх ланок бюджетної системи України.

64. Дайте визначення головній економічній формулі, що діє в ринковому середовищі. Приведіть приклади

Головна економічна формула, що діє в ринкових умовах: П→П+Я=ВРЦ, П-пропозиція, П-попит, Я-якість, ВРЦ-висока реалізаційна ціна.

Попит породжує пропозицію, пропозиція+якість формує високу реалізаційну ціну.

Держава, яка виробляє 1 т зерна на 1 жителя є економічно стабільною державою при умові правильного співіснування між різними галузями народного господарства.

Для того, щоб визначити внутрішнє споживання продукту на 1 людину потрібно знати науково обґрунтовану норму споживання.

За 1 рік людина споживає: 240-260 л молока, 78 кг мяса, 320 шт. яєць, 80 кг фруктів та овочів, 90 кг хліба.

Це можливо досягти лише в плановій економіці, а в ринкових умовах діє ін.. принцип: купівельна спроможність громадян.

Достатньо сильною екон. будь-якої держави є екон., яка дозволяє і забезпечує споживання власним народом 80% виробл. прод-ї, а 20% - експорт.

65. Охарактеризуйте логістику, як явище в економіці, її вплив на кінцеві результати господарювання

Логістика означає здатність гарантувати правильний вибір, в правильній кількості, правильному стані, в правильному місці, в правильний час для правильного споживання і за правильною вартістю.

Логістика – процес ефективного планування, використання і управління потоком сировини, напівфабрикатів та готової продукції від пункту походження до пункту споживання за низькими витратами зберігання, запасу і пов’язаної з цим процесом інформації з метою пристосування до вимог споживача. Логістика становить не тільки стратегічні завдання, зв’язані з організацією управління і навіть філ-єю мен-ту. Вона включає і проблеми оперативної діяльності.

Логістика є областю управління, інтереси якої потребують аналізу всієї системи на перспективу. Це обслуговування споживача, місцеположення підприємства і складської діяльності.

Потенціал логістики дозволяє підвищити організаційно-економічну стійкість підприємства, реалізувати цільові функції господарського суб’єкту в рамках місії, що є стратегічним фактором в умовах посилення конкуренції. Практично, підвищення організаційно-економічної стійкості підприємства можна досягти шляхом впровадження основних принципів логістичного менеджменту, які дозволяють усунути конфлікти між функціональними підрозділами підприємства, забезпечити інтегровану взаємодію з логістичними партнерами та досягти додаткових конкурентних переваг.

66. Поясніть, як визначити ємкість регіонального ринку? Яким він буває та що впливає на його ефективність?

Регіональний ринок логічно розглядати як територіальну організацію сфери обігу, де відбувається узгодження інтересів споживачів і виробників.

Умови нормального функціонування регіонального ринку

1) вільна конкуренція виробників продукції;

2) вільне ціноутворення;

3) послідовне дотримання прав власності, свободи підприємницької діяльності, відмова від адміністративного диктату з боку місцевої влади;

4) наявність державних гарантій підприємцям;

5) розвиток позикових установ і компаній, банківської системи, регіональних бірж тощо;

6) організація всім доступної і достовірної ділової інформації про стан ринкового середовища;

7) організація системи соціального спокою на території;

8) порядність агентів ринку.

Основною проблемою формування регіональних ринків є те, що ринкові відносини неможливо сформувати в умовах, коли переважна більшість населення має доходи, менші за прожитковий мінімум. У таких умовах дуже важко замінити старе директивне планування господарської діяльності на нові ринкові механізми державного регулювання.