Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді по Заболотному.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
677.38 Кб
Скачать

95. Що зміниться в економіці держави, якщо вартість землі буде перенесено на собівартість продукції ?

Залежить від того чи добросовісний виробник, адже собівартість продукції безпосередньо пов’язана з вартістю землі, тобто чим більша частка вартості землі в собівартості продукції, тим продукція буде дорожчою. Підняття собівартості продукції тягне за собою підняття цін для кінцевого споживача , для населення це впливає негативно, а для держави позитивно тому, що виробник, в цьому випадку, сплачує більші податки до державного бюджету.

Собівартість продукції:

  • Обробіток грунту

  • Добрива

  • Засоби захисту

  • Заробітна плата

  • Амортизація.

Якщо це буде зроблено це прищзведе до підвищення цін на продукцію і знаження купівельної спроможності громадян. Допустити цього не можна – це утопічна ідея.

96. Які основні функції повинен виконувати Земельний Банк, Державний кадастр, Земельний фонд України ?

Основним завданням і функціями Земельного банку має бути кредитування сільгоспвиробників, йому надається право заставодержателя сільгоспземель, а також купівлі-продажу сільгоспземлі для ведення товарного виробництва. Мета роботи Земельного банку визначається як залучення фінансових ресурсів та надання кредитів аграріям за ставкою, яка не перевищує облікову ставку Національного банку на 5%. Згідно з проектом закону, державний земельний банк не підлягає приватизації.

Державний кадастр. Функції: правовий режим ділянок, їх оцінка, кла­сифікація земель, кількісна та якісну характеристика, розподіл серед власників землі та землекористувачів, а та­кож регулювання земельних відносин.

Земельний фонд України Функції полягають: у забезпеченні раціонального використання і ефективної охо­рони земель на основі проведення організаційно правових та адміністративно-управлінських заходів у поєднанні з стиму­люючими мірами економічного характеру.