Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді по Заболотному.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
677.38 Кб
Скачать

67. Охарактеризуйте перший принцип, на якому будується економіка. Наведіть приклади

Першим принципом, на якому будується економіка, є менеджмент, який займає у структурі прибутків 50%. Успіх будь-якого підприємства, досягнення ним прибутків або збитків, його ріст і процвітання або спад практично цілком залежить від того, наскільки ефективний керівник, що стоїть на чолі цього підприємства, тобто менеджер. Реалізація ефективного менеджменту здійснюється в декілька етапів: 1 етап – постановка цілей; 2 етап – визначення стратегії досягнення цілей; 3 етап – визначення і реалізація системи винагороди по результатах.

Необхідними умовами сучасного ефективного менеджменту та складовими його успіху є:

- Єдине цілісне сприйняття аналогової інформації (A). Менеджер і підлеглий повинні мати єдине аналогове сприйняття (тобто в одній і тій же модальності) цілі, стратегії досягнення і засобів винагороди. Також дуже важливо, щоб це сприйняття було цілісним, а не частковим.

- .Відкритий кінестетичний канал (K). Люди, що почувають добро навколо себе, одержують гарні результати. Відкритий кінестетичний канал дозволяє підпорядкованим точніше вибрати вірне поводження для досягнення результату і швидше перейти в категорію ефективних співробітників.

- .Умова досягнення або формування ресурсу успіху (R). Щоб допомогти співробітнику фірми повніше розкрити свій внутрішній потенціал, необхідно відзначати кожне його навіть саме невеличке досягнення, формуючи в нього тим самим ресурс успіху.

- Високий рівень управлінської культури. Все це - чотири необхідних умови вітчизняного ефективного менеджменту.

Прикладом може послужити існування підприємства у період кризи. Саме ефективний менеджмент допоможе втриматись організації у спадний період в економіці. Основна мета в діяльності будь-якого керівника повинна полягати в правильній постановці цілей та завдань, в функції планування. Правильно і чітко сформульовані ціль та місія дозволить розробити грамотну маркетингову стратегію, визначити пріоритети, як на короткостроковий період, так і на довготривалу перспективу. Вірно сформульовані завдання – це 80% успіху. У компанії завжди є два способи збільшити свій прибуток – це або збільшити об’єм продаж, або скоротити витрати. Криза стала каталізатором для багатьох компаній з точки зору корегування власних стратегій, врахування помилок роздутого штату та неефективного управління. При оцінюванні будь-якої компанії до уваги береться не тільки рівень дохідності, але й ефективність менеджменту, професіоналізм команди, грамотна маркетингова стратегія. І навіть в кризу існує певне коло компаній, які в своїх сферах бізнесу продовжують генерувати прибуток. Можливо, не в таких об’ємах, як раніше, але все ж таки. Людський фактор – це 85% успіху.

68. Поясніть як формується «складний процент» в теорії вартості грошей

Основне поняття теорії процентів – складний процент.

«Складним процентом» є сума доходу, яка створюється у результаті інвестування грошей при умові, що сума нарахованого простого процента не виплачується у кінці кожного періоду, а приєднується до суми основного вкладення і в наступному платіжному періоді сама приносить доход.

Основна формула теорії процентів визначає вартість грошей:

, де

P – сучасне значення вкладеної суми грошей;

F – майбутнє значення вартості грошей;

n – кількість періодів часу, на яку проводиться вкладання;

r – норма доходності (прибутковості) від вкладення.