Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді по Заболотному.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
677.38 Кб
Скачать

74. Що означає термін «Стійкі конкурентні переваги». Інфляційні процеси і виробництво.

Конкурентна перевага - це здатність фірми якнайкраще розподілити свої ресурси, що є обмежені, досягаючи більш стійкого і якомога тривалого положення на ринку ніж конкуренти. Конкурентна перевага - це становище фірми на ринку, яке дозволяє їй долати сили конкуренції та приваблювати покупців.

Формування стійких конкурентних переваг на ринку споживацьких товарів і послуг дозволить підприємствам зайняти бажану конкурентну позицію, забезпечити ефективну комерційну діяльність в довгостроковій перспективі і досягти максимального сінергитичного ефекту від цієї діяльності на конкурентом ринку.

Інфляція — тривале зростання загального рівня цін, що, відповідно, є свідченням зниження купівельної спроможності грошей.

75. Охарактеризуйте третій принцип за яким збудований «Земельний Кодекс України».

Земельний кодекс ПРИНЦИПИ:

1.приватна власність

2.оренда !!!!! сьогодні найголовніша форма організації праці і с-г виробництва. Вона дає право мати зеслю постійно у власності сплачуючи за це певну кількість грошей. 5%

3.купівля-продаж

Види земель:

1.приватні

2.комунальні (органи місцевого самоврядування)

3. державні

Земельне законодавство базується на таких принципах:

а)поєднання особливостей використання землі як територіального базису, природного ресурсу і основного засобу виробництва;

б)забезпечення рівності права власності на землю громадян, юридичних осіб, територіальних громад та держави;

в)невтручання держави в здійснення громадянами, юридичними особами та територіальними громадами своїх прав щодо володіння, користування і розпорядження землею, крім випадків, передбачених законом;

г)забезпечення раціонального використання та охорони земель;

г)забезпечення гарантій прав на землю;

д)пріоритету вимог екологічної безпеки.

Невтручання держави в здійснення суб'єктами своїх прав щодо володіння, розпорядження та користування землею, крім випадків, передбачених законом — це результат демократизації земельних відносин. Закріплення цього принципу пов'язане з розширенням прав власників земельних ділянок і землекористувачів (у тому числі і орендарів), розвитком їх самостійності. Згідно ст. 154 ЗКУ органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування без рішення суду не мають права втручатись у здійснення власником земельної ділянки повноважень щодо володіння, користування і розпорядження належною йому ділянкою або встановлювати непередбачені законодавчими актами додаткові обов'язки чи обмеження. У випадку ж заподіяння шкоди неправомірним втручанням зазначених органів у здійснення власником повноважень щодо землі ст. 165 ЗКУ встановлює відповідальність названих органів.

77. Зміна парадигми - це зміна приорітетів. Приорітети суспільства: суспільно-економічні перетворення (з/п, інфраструктура, демографічна перспектива)

78. Менеджер - це керівник (директор, адміністратор, керуючий тощо), який має спеціальну управлінську освіту і відповідає за розробку і прийняття рішень щодо організаційних питань менеджменту. На відміну від спостережних і контрольних органів, менеджер завжди наділяється виконавчою владою і несе повну відповідальність за очолювану ділянку роботи. Менеджер розглядається як професійний керівник, як представник особливої професії, а не просто юрист, економіст чи інженер, що здійснює управлінські функції. Менеджер не тільки має спеціальну управлінську підготовку, але, незалежно від країни, мусить знати англійську мову, як це прийнято для деяких видів морського транспорту, авіалайнерів тощо. Професіоналізм менеджера полягає в наявності знань і навичок у сфері менеджменту, маркетингу і організації виробництва, здатності до роботи З людьми в умовах її конкурентного середовища.