Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Met_vkaz_vki_dlya_MAG1STR_V.doc
Скачиваний:
32
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
3.45 Mб
Скачать
  1. Науково-дослідна частина

  2. Інженерна частина

  3. Організаційно-економічний розділ

Список літератури

Додатки

Вступ (не більше 5 сторінок) розкриває сутність наукової проблеми, її значущість, підстави і вихідні дані для розробки теми, стан розробленості, обґрунтування необхідності проведення дослідження. Далі подається загальна характеристика дипломної роботи магістра у такій послідовності:

Актуальність проблеми, яка зумовила вибір теми дослідження (формулю­ється доцільність критичного аналізу та порівняння з відомими розв’язаннями обраної проблеми для розвитку технології харчових продуктів);

Об’єкт дослідження (процес або явище, що породжує проблемну ситуа­цію і обране для вивчення);

Предмет (міститься в межах об’єкта – саме на нього повинна бути спрямована увага, оскільки він визначає тему магістерської роботи);

Приклад. Об’єкт дослідження – технологія харчування. Предмет дослідження – технологія напоїв з пробіотичними властивостями.

Мета і завдання, які необхідно вирішити для досягнення поставленої мети;

Методи дослідження, використані для досягнення поставленої мети;

Наукова новизна, (коротка анотація нових положень або рішень, запропо­нованих автором особисто, з обов’язковою вказівкою на відмінність цих поло­жень від вже відомих) з використанням фраз «вперше одержано …», «удосконалено …», «дістало подальший розвиток …» тощо;

Практичне значення одержаних результатів;

    • Апробація результатів дослідження (наводяться дані щодо участі автора в конференціях, колоквіумах та щодо публікацій);

    • Соціально-економічне значення отриманих результатів

Структура роботи (наприклад: “Логіка дослідження зумовила таку структуру дипломної роботи: вступ, ...розділи, висновки, список використаних джерел із ... найменувань, ...додатків. Загальний обсяг ...сторінок”).

Основна частина роботи має відповідати темі, а зміст її основних розділів – їх назвам. Кожен розділ, залежно від його змісту, може бути поділений на підрозділи. Нумерація всіх розділів і сторінок наскрізна.

Основна частина магістерської кваліфікаційної роботи повинна містити дві частини: науково-дослідну та інженерну.

1. Науково-дослідна частина

Науково-дослідна частина повинна складатися з таких підрозділів:

1.1. Огляд літератури

1.2. Характеристика сировини та методів досліджень

1.3. Експериментальна частина

1.4. Висновки.

В огляді літератури (розділ 1.1) подають аналіз літератури за темою і вибір напрямів досліджень, де магістрант окреслює основні етапи розвитку наукової думки стосовно предмета свого дослідження. Стисло і критично висвітлюючи результати наукових робіт, магістрант повинен виділити ті питання, які ще практично не вирішені повністю або частково.

Розділ має закінчуватися коротким резюме стосовно необхідності проведення досліджень у даному сформульованому напрямі, який і визначає напрям власних досліджень.

В аналізі літературних даних слід посилатися на конкретні інформаційні джерела, які мають бути включені до списку використаної літератури. Посилання в тексті магістерської роботи робляться в квадратних дужках з наведенням номера літературного джерела у списку літератури.

Загальний обсяг огляду літератури має становити 20-30 % обсягу науково-дослідної частини магістерської роботи.

У розділі 1.2. "Характеристика сировини та методів досліджень" подають стислу характеристику сировини та методів дослідження, суть методів статистичного опрацювання результатів досліджень. При цьому виклад загальної методики досліджень бажано зобразити у вигляді блок-схеми.

Експериментальна частина (розділ 1.3) складається з кількох підрозділів, у яких з достатньою повнотою викладають результати власних досліджень автора з висвітленням того нового чи вдосконаленого, що він вносить у розроблення поставленого завдання, подають оцінку одержаних результатів (характеристик, параметрів), їх порівняння з аналогічними результатами вітчизняних і зарубіжних досліджень, обгрунтування потреби додаткових досліджень чи, навпаки, припинення подальших досліджень у разі негативних результатів.

Виклад матеріалу підпорядковують одній провідній ідеї, чітко визначеній автором за результатами огляду літератури, чітко підкреслюючи етапи, міру її вирішення.

Цифрові дані подавати у вигляді таблиць або діаграм з наступною інтерпретацією одержаних даних і довірчим інтервалом.

Висновки (розділ 1.4) є завершальним етапом науково-дослідної частини магістерської роботи, вони розкривають сутність і цінність теми. У висновках викладають найважливіші наукові та практичні результати, одержані в роботі, які повинні містити формулювання розв’язаного наукового завдання, його значення для науки і практики.

У висновках потрібно наголосити на якісних і кількісних показниках здобутих результатів, обгрунтувати їх вірогідність, викласти рекомендації щодо використання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]