Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Met_vkaz_vki_dlya_MAG1STR_V.doc
Скачиваний:
32
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
3.45 Mб
Скачать

Розміщення закладу в містобудівній структурі

Було проведено дослідження території радіусом охоплення ….. м, яка межує з ділянкою забудови. Визначено, що на території функціонують наступні заклади і установи:……. (діючі заклади ресторанного господарства, будівлі, установи, підприємства, організації (місця зосередження потенційних відвідувачів), джерела сировини і товарів, інші будівлі, що можуть викликати зацікавленість з точки зору впливу на роботу проектованого об‘єкту), існуюче озеленення району, транспортні мережі (включаючи внутрішньо квартальну), інженерні мережі району, напрям сторін світу. Існуючу містобудівну ситуацію показано на ситуаційному плані.

Ситуаційний план розробляється на основі карт (чи карти-схеми) міста. Радіус обхвату території на ситуаційному плані – до 800 м).

Масштаб виконання: М 1:5000, М 1:10000.

  • На ділянці будівництва виділяємо такі зони: зона під забудову, площею =…м2 (площа будівлі закладу (формула 2.4.); зони озеленення загальною площею Sоз=…..м2 (розрахунок за формулою 2); зелена захисна смуга шириною ….м; зона відпочинку відвідувачів, площею Sзв=…..м2 (0,1 м2 на місце); літній майданчик на ….місць, площею Sлм=….. м2 (2 м2 на 1 місце); автостоянка для машин відвідувачів на ….місць, площею Sac=….м2 (24 м2 на одне машиномісце (за нормативом 10-15 місць на 100 місць у залах закладу). Відстань від автостоянки до будівлі закладу не повинна перевищувати 150 м і бути меншою 10 м (при місткості 10-50 автомобілів), або 25 м – понад 100 автомобілів) та (або) існуюча автостоянка за адресою……..; розворотний майданчик площею Sрм=….. м2 (рекомендовані розміри 6м6м…11м11м); господарські та технічні споруди (окремо розташовані бойлери, трансформаторні підстанції, склади тари, майданчик для сміттєзбірників тощо), загальною площею Sгтс=….м2; (визначається індивідуально за прийнятим оснащенням); транспортні комунікації шириною проїжджої частини…. м; основний підхід до закладу шириною…..м; пішохідні доріжки шириною…….. м; загальною площею Sтк=….м2, малі архітектурні форми ……, будівлі існуючої забудови….. (протипожежні відстані між будівлями 10-15 м).

Схему розташування об’єктів на ділянці будівництва та благоустрій території зображено на кресленні. На плані благоустрою також вказані: напрями руху територією (вхід для відвідувачів, персоналу, напрямок завантаження сировини), напрями сторін світу.

У випадку проведення реконструкції житлової забудови, яка склалася, необхідно передбачати планомірне упорядкування території з урахуванням існуючої містобудівної ситуації

План благоустрою розробляється, у масштабі (М) 1:500, інколи 1:200 та 1:1000.

Площа озеленення визначається за формулою:

, м2

Де Sд - нормативний показник рівня озеленення ділянки – не менше 40% від площі ділянки будівництва

(2.30)

Площа будівлі закладу:

деnn мінімальний питомий показник загальної площі закладу ресторанного господарства, м2/місце;

Nкількість місць у закладі;

k – кількість поверхів будівлі.

(2.31)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]