Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Bileti_Vidpovidi.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
11.04 Mб
Скачать

2. Структура оптичного кабелю

Група світлодіодів обєднується контруктивно в оптичний кабель, в конструкцію якого крім світло діодів включають силові елементи, демпфіруючи шари і спеціальні зовнішні покриття. На рис представлено кілька прикладів перетину оптичних кабелів.

Оптичний кабель (а) має 10 світлодіодів 1, що рзміщені на циліндричному закріплюючому елементі 2, захищений покриттям 3. Поверх світло діодів розміщена полімерна демпфіруючи прокладка 4, яка поміщається в полімерну оболонку 5. Загальний діаметр кабелю 7 мм.

В оптичному кабелі (б) чотири світлодіоди 1 разом з закріпляючим стальним стержнем утворюють сускабель 2. Вісім таких сускабелів з чотирма коаксіальними фідерами 8 для електроживлення, що обмежані навкруги демпфіруючим матеріалом, розміщуються на закріпляючих елементах 4 і 7, захищених полімерним покриттям 3. Поверх конструкції нанесені демпфіруючий матеріал 5 і захисний матеріал 6.

В оптичному кабелі (в) світло діоди 1 поміщені в спеціальні канавки фігурного пластмасового профілю 2, що виготовлений методом екструзії. Канавки розміщують по винтовій лінії в циліндричних координатах

,

де Н – крок згортки. Вони заповнюються гелієм або дуже м’яким матеріалом. Серцевина кабелю представлена закріпляючим елементом 3.

В оптичному кабелі (г) трубчаті світло діоди 1 розміщуються на захищеному ізоляційним матеріалом закріпляючим елементі 2. Ззовні кабель захищений дампфіруючим шаром 3 і захисним матеріалом 4.

3. Оптичні та оптоелектронні процесори для обробки та аналізу зображень

Основним оптичним блоком оптичної системи для обробки та аналізу зображень є когерентний оптичний процесор (КОП) (рис. 1).

Рис 1 Загальна структура оптичної системи для обробки та аналізу зображень

Р – розширювач пучка (коліматор), Т – транспарант (модулятор), ПС – площина спостереження (реєстрації)

Вузький світловий пучок, який генерує лазер розширюється. Освітлений транспарант Т зчитує з нього початкову інформацію (зображення) і подає її в процесор.

Вихідне зображення яке є результатом обробки реєструється за допомогою просторового двовимірного фотодетектора

- амплітуди та фази вхідних і вихідних хвиль. Координатою z нехтують оскільки розглядають перпендикулярно вісі.

Однією з базисних є операція множення амплітуди хвилі сигналу на функцію пропускання модулятора.

Функція пропускання модулятора

де Аm – функція пропускання модулятора

- фаза яку вносить модулятор

Другою базисною операцією є перетворення Френеля

Сф – множник який залежить від U(x,y)

Перетворення Френеля відбувається в шарі простору обумовлене зоною світла і зумовлене дифракцією світла за модулятором і транспарантом . В цьому випадку шар є простором і процесором що виконують перетворення Френеля.

,

де добуток амплітуди А0 плоскої хвилі і функції пропускання транспаранта.

Фазовий множник який залежить від координат х, у, можна скомпенсувати за допомогою лінзи фокусна відстань якої L.

Результат перетворення є комплексна функція .

Квадратичний фотодетектор реєструє інтенсивність тому результат просторової величини незалежно від наявності лінзи перед фотодетектором амплітуда і фаза отриманої хвилі одночасно може бути зафіксована у вигляді голограми яку називають голограмою Френеля.

Білет№10

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]