Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
організація під-в торгівлі.doc
Скачиваний:
40
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
5.83 Mб
Скачать

Для тих, хто хоче більше знати

Досвід розвинутих країн в сфері торгівлі свідчить про прискорений процес поновлення і модернізації матеріально-технічної бази галузі і постійне вдосконалення торгових процесів. Основною формою реалізації товарів у сучасних умовах зали­шається роздрібна торгівля. Однак традиційні, в нашому розумінні, ме­тоди продажу (через продавця) звільняють місце новим, більш ефектив­ним, серед яких переважає самообслуговування, замовлення і посилко­ва торгівля за телефоном, столи замовлень, торгові автомати і електрон­на торгівля.

Частка самообслуговування в торгівлі розвинутих країн

Країна

Частка магазинів самообслуговування, %

У загальній

мережі продовольчих магазинів

У торговій площі продовольчих магазинів

У загальному роздрібному товарообігу продовольчих магазинів

Австрія

71,5

94

94

Бельгія

29,7

-

88,9

Данія

79,0

-

Фінляндія

75,9

93,2

95,2

Франція

-

-

57,3

Німеччина

88,7

98,6

96,6

Великобританія

93,2

93

93

Японія

43,8

80,1

84,7

Нідерланди

72,3

-

-

Норвегія

84,8

-

-

Швеція

100

100

100

Швейцарія

99

98

98

Торгівля товарами повсякденного попиту за замовленнями населен­ня в розвинутих країнах здійснюється у двох напрямках: по-перше, як форма додаткового обслуговування покупців з боку стаціонарних мага­зинів, по-друге, як самостійна форма торгової діяльності. В першому випадку в супермаркетах створюються відділи замовлень, які прийма­ють замовлення по телефону і доставляють їх в конкретний час покуп­цям додому. У другому випадку створюються спеціалізовані магазини замовлень.

Асортимент магазину відповідає асортименту супермаркету. Достав­ка товарів покупцям здійснюється з понеділка по п'ятницю з 18 до 22 години, в суботу — з 10 до 14 години. День і час доставки визначає поку­пець.

Продукти, що швидко псуються, доставляються в ізотермічних кон­тейнерах. Упродовж 48 годин покупці можуть пред'явити претензії до якості товарів. Магазин працює з відносно невеликою націнкою до оп­тової ціни —19%. За доставку вираховується 3-4% вартості товару. Мага­зин розсилає покупцям свій каталог, що нараховує 2300 асортиментних позицій. Структура товарообороту така: швидкопсувні товари — 28%, бакалійні - 20%, напої - 18%, засоби миття і чистки - 15%, парфумер­но-косметичні і санітарно-гігієнічні — 12%, делікатеси — 4%, непродо­вольчі товари повсякденного попиту — 4%.

Найбільш складним питанням в організації торгівлі за замовленнями є доставка товарів. У деяких випадках товари розвозяться на ручних візках, оскільки більшість покупців проживають біля магазину. Значно більше засобів потрібно при доставці транспортом. Більшість магазинів у США і західноєвропейських країнах доставляють товари в автофурго­нах з кондиціонерами і холодильними камерами для швидкопсувних продуктів.