Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichni_vkazivki_do_Laboratornikh_robit_Barn...doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
508.93 Кб
Скачать

Завдання для самостійной роботи

1. Провести дегустацію напоїв.

2. Дати порівняльну характеристику напоїв, висновки записати в в робочий зошит.

3. Скласти технологічні картки.

Рецепти

Чайний пунш

Апельсини — 200 г, малина — 50 г, листя м'яти — 10 г, гарячий чай — 300 мл, вино червоне — 300 мл, лікер апельсиновий — 100 г

Пунш «Ранковий»

Персики — 200 г, малина — 50 г, шампанське — 400 г, лікер — 100 г, лід

Гарячий пунш з фруктами

Гвоздика — 6 шт., кориця — 2 шт., цедра лимона — 1 шт., апельсини — 200 г, яблука — 150 г, інжир — 70 г, червоне вино

— 300 г, лікер малиновий — 150 г, сахар— 100 г

Пунш «Пряний»

Кориця — 2 г, гвоздика — 1 г, цедра лимона — 1 шт., вино біле сухе — 350 г, жовток — 3 шт., лікер малиновий — 150 г, ванілін — 1 г

Пунш «Медовий апельсин»

Мед — 30 г, сік апельсиновий — 200 г, лікер апельсиновий — 50 г, вино біле — 300 г, гвоздика — 2 г

Глінтвейн «Лотос раю»

Вино — 600 г, ром — 300 г, мед — 230 г, сироп — 400 г, гвоздика — 20 г, кардамон — 15 г, кориця — 1 паличка, мускатний горіх — 1 шт.

Винний глінтвейн

Вино червоне — 200 г, коньяк — 130 г, лікер — 70 г, мед — 200 г, цукор — 100 г, гвоздика — 9 шт., кардамон — 9 шт., мускатний горіх — 1/2 шт., вода — 200 г

Кавовий грог

Ром —- 30 г, коньяк — 60 г, кава — 300 г, кориця — 1 паличка, гвоздика — 3 шт., яйце — 1 шт.

Питання для самопідготовки

1. Що означає слово «пунш» ?

2. Назвати основні інгредієнти, що входять до складу пуншів.

3. Назвати температуру подачі пуншів.

4. Які фрукти використовуються для приготування пуншів?

5. Який посуд використовується для подачі пуншів?

6. Які санітарні вимоги необхідно виконувати при приготуванні пуншів ?

7. Назвати відмітні особливості глінтвейну і грогу.

8. Назвіть температуру подачі грогу і глінтвейну.

Частина друга

Кава .Шоколад. Какао.

Цінителів кави сьогодні настільки багато, що достатньо бармену зарекомендувати себе в приготуванні цього напою, як тут же з'являться постійні відвідувачі і бар знайде популярність. Способів приготування кави немало.

Кава — насіння вічнозеленого кавового дерева, обсмажене і розмолоте для приготування напою. Завдяки що входить в його склад кофеїну, який порушує нервову систему і усилює серцеву діяльність, кава тимчасово підвищує працездатність організму. Ця здатність і особливі смакові властивості кави визначають його харчове значення.

В меню сучасних барів представлений широкий асортимент кави. Його готують з різних видів сировини: меленої натуральної кави, кава розчинного, смажених і мелених на підприємстві зерен. Для приготування

міцного напою кави краще всього готувати в кавоварках типа «Експресс». Зерна кави розмелюють в кофемолках безпосередньо перед варивом: ступінь помелу залежить від способу приготування кави і регулюється на кофемолці. Перед помелом кавові зерна обов'язково прожарюються. Для приготування кави по-східному з гущавиною зерна розмелюють максимально тонко. Цей напій варять в турках на піску. Даний спосіб приготування дуже популярний в барах. Для нагріву піску використовується спеціальне пристосування.

Зерна для приготування в експрес-кавоварці розмелюють менш тонко, ніж в попередньому способі. Для приготування кави можна застосовувати і кавники.

Кава подає в кавових чашках місткістю 100—150 мл. До кави додатково можна подати коньяк і лікер в маленьких чарках. До кави, як правило, подають печиво, тістечка, сандвічі, східні солодощі.

Какао і шоколад

Какао-порошок одержують з обсмажених какао-бобів, які дрібно розмелюють. Какао — розчинний порошок з гіркуватим смаком. Шоколад містить набагато більше натуральних жирів і проводиться шляхом додавання додаткових жирів в розмолоту какао-пасту, яка потім формується в плитки. Розтоплений з молоком шоколад дає більш густий і живильний напій, ніж какао. Простий шоколад, без додавання молока і ароматизаторів, володіє прекрасним смаком, краще всього підходить для приготування різних напоїв. По консистенції ці напої різні, але звичайно беруть 30 г шоколаду на 150 мл молока. Напої, приготовані з шоколаду, обов'язково збиваються до утворення пишної піни і подаються на стіл в чашках. Можна прикрашати збитими вершки і спеції (кориця, мускатний горіх).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]