Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichni_rekomendatsiyi_kursova.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
143.87 Кб
Скачать

Міністерство культури України

Київський національний університет культури і мистецтв

Кафедра міжнародного туризму

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

до написання курсової роботи

з дисципліни „Управління розвитком туризму”

для студентів V курсу ОКР „Спеціаліст”

спеціальність 7.14010301 „Туризмознавство”

напрям підготовки 140103 „Туризм”

Київ 2011

Методичні рекомендації до написання курсової роботи з дисципліни „Управління розвитком туризму” для студентів V курсу ОКР „Спеціаліст”, спеціальності 7.14010301 „Туризмознавство”, напряму підготовки 140103 „Туризм” Київського національного університету культури і мистецтв.

Укладачі: Є.В. Козловський, кандидат наук з державного управління, доцент кафедри міжнародного туризму Київського національного університету культури і мистецтв;

А.М. Гаврилюк, кандидат наук з державного управління, старший викладач кафедри міжнародного туризму Київського національного університету культури і мистецтв.

Методичні вказівки обговорено і схвалено на засіданні кафедри міжнародного туризму Київського національного університету культури і мистецтв 7 вересня 2011 р., протокол № 1.

І. Загальні положення

Виконання курсової роботи з дисципліни „Управління розвитком туризму” передбачено навчальним планом спеціальності „Туризмознавство” напряму підготовки „Туризм” і є своєрідним підсумком здобутих студентом теоретичних знань та опанування практичних навичок з дисциплін циклу професійної та практичної підготовки. Завдяки виконанню даної курсової роботи перевіряється рівень самостійного мислення автора, його вміння щодо зібрання матеріалу та проведення його аналізу, здійснення узагальнюючих висновків, практичного застосування знань, набутих в процесі навчання в Київському національному університеті культури і мистецтв.

Головною метою курсової роботи є:

  • формування та розвиток наукового мислення;

  • розвиток вмінь ведення самостійних досліджень, спостережень та аналізу існуючих проблем у практиці діяльності підприємств галузі;

  • вироблення навичок оформлення науково-дослідної роботи;

  • розвиток вмінь застосування на практиці набутих в університеті теоретичних знань;

  • систематизація та закріплення знань про основні управлінські процеси в галузі туризму.

В процесі виконання роботи студенти повинні показати вміння працювати з літературними джерелами, оволодівати прийомами підбору, систематизації та правильного використання інформаційного та статистичного матеріалу, чітко і логічно формулювати свої думки, проявити навички вірного застосування теоретичних положень дисципліни для порівняльного аналізу, навчитися виявляти взаємозв’язки між управлінськими процесами різних підприємств туристичної індустрії.

Курсова робота, написана тільки на підґрунті літературних джерел, без використання конкретних управлінських технологій на підприємствах туристичної індустрії, до захисту не допускається і повертається студенту на доопрацювання.

Курсова робота являє собою закінчене науково-практичне дослідження. Практичну значимість курсової роботи треба висвітлити через обґрунтування реальності її результатів для потреб практики.

Комплексний, системний підхід до розкриття теми роботи полягає в тому, що предмет дослідження розглядається під різними кутами зору - з позицій теоретичної бази і практичних напрацювань, умов його реалізації на об’єкті дослідження, обґрунтування шляхів удосконалення, вивчення ступеня ефективності і т.д. В той же час це система з наявністю окремих елементів і зв’язків між ними, і все це має викладатись в єдиній логіці і у тісному взаємозв’язку.

Застосування сучасної методології полягає в тому, що при виконанні огляду теоретичних джерел, аналізу діяльності організації в сфері надання туристичних послуг і обґрунтуванні шляхів удосконалення окремих аспектів предмета й об’єкта дослідження студент має використовувати знання про новітні досягнення в техніці і технології, сучасні методичні прийоми, у тому числі з використанням можливостей комп’ютерної техніки і т.д.

Студент повинен виконувати курсову роботу у суворій відповідності з календарним планом. Кожному студенту кафедрою призначаються керівники курсової роботи з числа викладачів кафедри. Керівник проводить індивідуальні консультації для студентів за відповідним графіком, встановленим кафедрою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]