Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_do_kursovikh.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
235.52 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ

Інститут готельно-ресторанного і туристичного бізнесу

Кафедра міжнародного туризму

Методичні вказівки до виконання курсових робіт

з навчальної дисципліни

«Організація туристичних подорожей»

для студентів напряму підготовки

6.140103 «Туризм»

КИЇВ-2012

ВСТУП

Одним з важливих етапів процесу підготовки висококваліфікованих спеціалістів є написання та захист курсових робіт. Навчальним планом напряму підготовки "ТУРИЗМ" передбачено написання студентами ІІ курсу курсової роботи з „Організації туристичних подорожей".

Курсова робота є своєрідним підсумком здобутих студентом теоретичних знань, практичних умінь і навичок. Написання і публічний захист курсової дозволяє перевірити рівень самостійного мислення автора, його вміння збирати й аналізувати матеріал, робити узагальнюючі висновки.

У процесі виконання курсових робіт студенти оволодівають прийомами підбору, систематизації і правильного використання літературного, статистичного, картографічного матеріалу, інформації мережі Інтернет. Вони набувають навичок самостійного письмового викладення та оформлення результатів власної науково-дослідної роботи.

Мета даних методичних рекомендацій - допомогти студентам впорядкувати свою роботу над курсовою, написати текст і оформити результати самостійного дослідження.

Мета і завдання курсової роботи

Метою написання курсової роботи є розвиток у студентів здібностей до самостійного наукового дослідження щодо окремих питань транспортного обслуговування туристів та організації різноманітних транспортних подорожей в цілому, взаємодії туристичних фірм та транспортних компаній (судноплавних, автомобільних, авіакомпаній та залізниці), історії розвитку і географії круїзів, автотуризму, подорожей залізницею, розвитку інфраструктури найпопулярніших курортів світу та України тощо.

Для реалізації даної мети необхідно вирішити такі завдання:

  • глибоко опрацювати спеціальну, методичну літературу, інші джерела інформації (статистичні збірки, інформаційні бюлетені, спеціалізовані періодичні видання, рекламні матеріали та інформацію розміщену в мережі Іntеrnеt);

  • проаналізувати й осмислити фактичні дані;

  • систематизувати та правильно використати зібраний матеріал;

  • логічно та послідовно викласти свої думки на папері;

  • правильно оформити роботу;

  • стисло та чітко доповісти на захисті про результати своїх досліджень.

ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ

Першочерговою вимогою до курсової роботи є її науковість, що передбачає творчий підхід до обраної теми, глибоке висвітлення всіх її аспектів, усвідомлення результатів дослідження та вміння робити узагальнення, висновки та рекомендації.

Важливою вимогою є логічно-послідовне викладення матеріалу. Робота повинна мати чітку логічну структуру, відображену в змісті, відповідно до якої будується текст курсової роботи. Усі розділи роботи та ілюстративний матеріал мають бути взаємопов'язані. Ілюстрації (схеми, графіки, таблиці тощо) наведені в роботі повинні бути логічно пов'язані з матеріалом викладеним в тексті розділів і розміщені одразу після згадки.

Вимогою є самостійність виконання роботи. Використання літератури та джерел передбачає не механічне їх переписування, а відбір необхідних фактів і даних для самостійного аналізу та характеристики окремих питань відповідно до теми дослідження. Робота, виконана не самостійно, а як результат переписування джерел повертається студенту для переробки.

Робота має відповідати і таким вимогам як грамотність та правильність оформлення.

Загальний обсяг роботи становить 30-40 сторінок друкованого тексту (редактор Microsoft Word, Times New Roman, шрифт 14, інтервал 1,5). Значне перевищення обсягу свідчить про те, що студент погано орієнтується в матеріалі, не вміє відібрати головного, найбільш суттєвого. Разом з тим, занадто малий обсяг роботи не дозволяє достатньо розкрити тему.

Потрібно дотримуватися пропорцій обсягу всіх структурних частин роботи. Зокрема, вступ і висновки в сумі не повинні перевищувати 20% загального обсягу розділів роботи.

У разі значних відхилень від вимог до курсової роботи, вона повертається студенту для доопрацювання чи переробки.

Етапи виконання курсової роботи

1. Вибір теми та її схвалення кафедрою

Перед тим, як обрати тему курсової роботи, студент повинен врахувати:

  • власний інтерес до певної проблеми;

  • ступінь особистого ознайомлення з обраним для вивчення об'єктом;

  • характер та обсяг практично доступних для використання літературних, статистичних та інших джерел.

Під час вибору теми слід врахувати її актуальність, наукове та практичне значення даної проблеми, можливості використання її результатів з практичною метою.

Студент може обрати тему з запропонованого переліку (додаток А), а може сам запропонувати тему курсової роботи, яка буде затверджена після узгодження з науковим керівником. Слід звернути увагу, що більшість з запропонованих тем дає досить широкі можливості студентам, оскільки вони передбачають дослідження на прикладі конкретної фірми, компанії тощо, як національної, так і закордонної, на самостійний вибір студента.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]