Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichni_rekomendatsiyi_DS_5_kurs_2011-2012_P....doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
898.05 Кб
Скачать

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ

Факультет Індустрії моди

Методичні вказівки до написання дипломного проекту

для студентів спеціальності “Дизайн"

кваліфікації “Спеціаліст”

спеціалізації “Дизайнер стилю”

Обговорено і затверджено

на засіданні кафедри

_КИЇВ_

2011

Загальні методичні вказівки

Дипломний проект – це випускна самостійна робота студента вищого навчального закладу. Запропоновані теми повинні бути прийняті для впровадження в практику «креативних рішень».

В період роботи над дипломним проектом студенти систематизують, закріплюють, застосовують на практиці набуті під час навчання знання і навички з таких предметів:

«Візаж та декоративна косметика», «Грим», «Мистецтво постижу», «Боді-арт», «Фейс-арт», «Декоративно – прикладне мистецтво», «Спецмалюнок», «Фотомистецтво» та ін., а також виявляють та реалізують творчі здібності.

В процесі роботи над ДП необхідно використовувати матеріали про розвиток конкурсного руху, fashion-бізнесу в індустрії моди, інформаційно-методичну літературу з напрямків моди і арт-дизайну.

На захист дипломного проекту кожний студент повинен подати пояснювальну записку в обсязі 55-65 друкованих аркушів (разом з графічною частиною), додатково постижний виріб, виріб з декоративно – прикладного мистецтва, створити образ на моделі згідно теми дипломного проекту.

Основними показниками якості дипломного проекту є грамотність розробленого образу з точки зору професійної підготовки, якість та зміст пояснювальної записки, графічної та практичної частини, які значно впливають на загальну оцінку виконання дипломного проекту.

Обов'язкове відвідування консультації у назначеного деканатом наукового керівника згідно графіку, який затверджується деканатом.

Обов'язкове проведення попереднього захисту дипломних проектів, згідно графіку затвердженого деканатом.

Дозволено відвідувати не більше 5 консультацій.

Умови для проведення попереднього захисту:

- виконані всі розділи пояснювальної записки згідно вимогам методичних вказівок (не переплітати);

- попередній захист проходить без присутності моделі, але обов'язково комісії надаються фотоматеріали (макіяжу, боді-арту, образу в цілому), а також технологічна карта макіяжу, боді-арту.

Зміст, оформлення та обсяг

Зміст ДП визначається темою на ДП, складеним керівником проекту відповідно теми. В методичних вказівках приведено приблизний розподіл обсягу ПЗ і найменування розділів. ПЗ повинна складатися з 55-65 стандартних аркушів (формат А4) друкованого комп’ютерного тексту, надрукованого на одній стороні аркушу, містити в собі вступну, творчу, технологічну та графічну частини. Графічна частина складається з малюнків та схеми.

Перед пояснювальною запискою розміщується титульний аркуш з темою ДП (він не нумерується). Текст друкується шрифтом 14 при інтервалі 1,5. Графічна частина розташовується в «додатках» наскрізною нумерацією.

Кожна частина ПЗ (вступ, творча, технологічна, додатки) повинна розпочинатись з нового аркуша і мати порядковий номер, позначений арабською цифрою з крапкою.

Розділи в середині кожної розміщуються послідовно, повинні мати також порядковий номер, позначений в межах частини арабськими цифрами з крапками (наприклад 1.1.,1.2. і т.д.).

В кінці ПЗ, після додатків і висновку розміщується аркуш «Література», де наводиться перелік використаної літератури, номенклатури довідників експрес – інформації. Список літератури повинен складатись не менше ніж з 15 джерел.

Малюнки та схеми, що входять до складу ПЗ підписуються консультантом графічної частини та консультантом ПЗ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]