Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichni_rekomendatsiyi_DS_5_kurs_2011-2012_P....doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
898.05 Кб
Скачать
  1. Творча частина

    1. Характеристика сучасних і перспективних напрямків моди на візаж, одяг, зачіску, аксесуари

Дати аналіз роботи провідних зарубіжних стилістів - дикторів моди в макіяжі, боді-арті, зачісках, одязі, доповненнях. Дати характеристику роботи провідних майстрів подіуму України. Описати напрямок моди в макіяжі, боді-арті, одязі, аксесуарах, зачісках. Показати зв’язок моди візажу з модою на одяг, аксесуари. Більш детально зупинитись на характеристиці напрямків моди до якої належить передбачена темою ДП модель. Щоб показати цей зв’язок, доцільно проаналізувати складні креативні, фантазійні макіяжі провідних майстрів. Звернути увагу в дизайні образу на лінії, декоративні елементи, фактуру, колір та колірні комбінації, композицію образу (загальний обсяг 5,5 або 6 сторінок).

    1. Характеристика організації та проведення конкурсно-виставкових шоу-показів, арт-виставок, фото-виставок, презентацій

Описати роль конкурсів в розвитку візажу, боді-арту. Наведіть приклади, описуючи роботи провідних майстрів або призерів останніх конкурсів (чемпіонів світу, Європи та ін.), розглядаючи зв’язок з темою ДП для виявлення основних рис майбутньої моделі. В розділ додається характеристика номінацій конкурсних робіт, вимоги до них, умови проведення конкурсів, шоу – показів. Важливо звернути увагу на відеоматеріал, вебсемінари, інформаційні технології та проаналізувати матеріал відносно теми ДП. Вказати вимоги до створення дизайну образу як частини презентації, арт-виставки, фото-виставки. Розглянути варіанти місця проведення презентацій, виставок, роль образу на таких заходах. (загальний обсяг 2,5-3 сторінки).

1.3. Обґрунтування вибору моделі для художнього образу

Дається характеристика цілісного дизайну образу щодо теми ДП. Описати риси художнього образу, вимоги до його створення, аналіз і пошук джерел натхнення. Поетапно описати принцип розробки дизайну образу, його складові частини. Можна привести приклади літературних або художніх творів, героїв. Пов’язати ці характеристики з емоційним сприйняттям, модою, колірним рішеням, законами композиції, вимогами до презентаційних і виставкових робіт. (загальний обсяг 5 сторінок).

1.4. Розробка стилю образу згідно теми дп

Розробляючи схему візажу для образу, необхідно створити спочатку модель загального образу. Для цього використовуються матеріали вивчені з напрямків моди, конкурсів, показів, виставок, презентацій, характерних рис заданого образу. Конкретно вказати елементи, деталі, що підкреслюють зв’язок з темою. Довести актуальність дизайну образу. Описати вибір візажу відносно одягу, декоративних доповнень. Подати у вигляді композиційного розбору, конструктивного рішення. Звернути увагу на варіанти оформлення карти-схеми у випадку асиметричного або симетричного візажу.

Детально описати принцип розробки боді-арту, вказати допоміжні матеріали, методики виконання, композиційне рішення, відсоткове відношення його відносно цілісного образу, роль на презентаціях, виставках. Необхідно відмітити значення правильного об’єднання в єдине ціле всіх розрізнених елементів образу, підкоряючи їх один одному з метою досягнення повної гармонії образу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]