Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichni_vkazivki_do_Laboratornikh_robit_Barn...doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
508.93 Кб
Скачать

Послідовність виконання роботи: Частина перша.

1.Техніка приготування змішаних напоїв

Більшість коктейлів готують у шейкері або міксері. Шейкер складається з основи у вигляді склянки куди насипають лід і вливають напої. Друга частина шейкера — фільтр. Він одягається на основу і служить для відокремлення льоду при переливанні коктейлю в чарки. Остання частина — ковпачок-кришка. Він одягається на фільтр. Всі частини шейкера щільно підігнані одна до одної і при змішуванні напій не протікає. Шейкери виготовляють зі скла, пластмаси, срібла, мельхіору, нержавіючої сталі. Багато коктейлів виготовляють у міксері. Це присто­сування ще називають блендер, що в перекладі з англійської означає «змішувати». Міксер — це конусоподібна склянка з носиком ємкістю від 500 до 1000 мл. Для того щоб відділити напій від льоду користуються фільтром (стрейнером). Напої, які готують -у міксері перемішують ложкою з довгою ручкою.

Апельсини або лимони нарізають дрібною пилочкою-ножем.

Кубики льоду готують або в побутовому холодильнику, або льодогенераторах.

Для приготування деяких коктейлів використовують подрібнений лід. Його називають «фраппе» з франц. — «подрібнений». Кілька кубиків льоду кладуть у полотняний мішечок і подрібнюють молотком. Перекладають кубики льоду в чарки або склянки спеціальною ложкою або щипцями. Ними ж кладуть у напої фрукти та оливки.

Деякі змішані напої, наприклад з морозивом, готують в електроміксері. Для вишні, маслин та закусок до коктейлів використовують шпажки. Пам'ятаймо про соломку до коктейлів; є напої, які п'ють двома соломинками (колінзи). Завжди під руками повинен бути універсальний ключ для відкривання пляшок та консервних банок з фруктовим соком.

Для того, щоб посуд не залишав на столі мокрих плям під нього підкладають паперові серветки або картонні кружечки.

2.Послідовність приготування коктейлів у шейкері

1. Шейкер повинен бути завжди чистим, сухим і знаходитись у розібраному вигляді.

2. Перед вживанням переконаймося, що він не містить сторонніх запахів.

3. Перед приготуванням коктейлю переконаймося, що всі необхідні компоненти знаходяться під руками.

4. Наповнюємо шейкер на 2/3 об'єму льодом.

5. Охолодити скляний посуд льодом, наповнивши його на 2/3 об'єму.

6. Злити з шейкера воду, що утворилася від танення льоду і влити в нього всі компоненти, що належиться по рецептурі. При цьому пам'ятаємо, що не слід готувати одночасно більше 3 порцій.

7. Якщо в коктейль входить газований напій (сидр, шампанське) вливати їх у шейкер не слід. Ними розбавляють коктейль безпосередньо в склянці або бокалі.

8. Закрити шейкер фільтром та кришкою.

9. Взяти шейкер двома руками. Однією тримаємо за дно, іншою — за кришку. Швидкими рухами вверх-вниз змішуємо напій. Коктейль змішуємо не більше 10 сек. Інакше лід почне танути і вода розбавить напій. Смак його при цьому погіршиться.

10. Після охолодження чарок і склянок видалити з них лід.

11. Зняти з шейкера кришку і розлити приготований коктейль у чарки.

12. Коктейль можна прикрасити ягодами консервованої вишні, долькою лимона або апельсина.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]