Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Yekonomika_pravka1.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
7.16 Mб
Скачать

Контрольна робота № 15

Тема: Державне регулювання діяльності підприємства

Вступ

1. Бюджетне регулювання, грошово-кредитне регулювання.

2. Податкове регулювання. Інвестиційне регулювання.

Висновок

Задача

Невелика група підприємців має намір створити товариство з обмеженою відповідальністю, яке буде виробляти і реалізовувати лічильники виробничого призначення «Сатурн». Для цього потрібно: знайти та орендувати придатне для виробничо-господарської діяльності приміщення; закупити офісні меблі і господарський інвентар загальною вартістю 300 тис. грн.; придбати виробниче устаткування на суму 700 тис. грн.

У розрахунковому році виробнича собівартість одиниці продукції становить 70 грн., повна – 85 грн. На початку виробничого циклу у виробництво запускається 40% виробничої собівартості, решта – протягом циклу. Всі витрати на виробництво здійснюються рівномірно впродовж виробничого циклу. Придбання сировини, виготовлення і реалізація виробів здійснюються щоденно партіями по 20 штук. Ціна реалізації одиниці продукції -110 грн.

Матеріальні ресурси знаходитимуться у виробничих запасах протягом 20 днів, а у незавершеному виробництві – 10 днів. Запас готової продукції на складі підприємства створюватиметься приблизно на 4 доби. Комерційний кредит під 25% щоденної реалізації продукції братиметься терміном на два місяці. Сума орендної плати за користування приміщенням на рік становитиме 200000 грн., а створюваний резерв грошових коштів – 10000 грн.

Розрахувати загальну потребу підприємців в основному та оборотному капіталі для започаткування бізнесової діяльності.

Контрольна робота № 16

Тема: Зовнішньоекономічна діяльність (ЗЕД)

Вступ

1. Види ЗЕД. Сутність зовнішньоекономічного контракту.

2. Міжнародні організації, міжнародні інституції.

Висновок

Задача

За даними балансу, нематеріальні активи підприємства становлять 3630 грн., у тому числі вартість навчальної програми – 1500 грн., програмного забезпечення – 630 грн., придбаної ліцензії – 1500 грн. Для наближення балансової величини нематеріальних активів до їх ринкової вартості провідні фахівці підприємства вважають за необхідне провести переоцінку окремих елементів цих активів на основі таких даних:

1. Навчальна програма розроблена спеціалістами підприємства і використовується для підвищення кваліфікації працівників на комерційних засадах. Вартість навчання за програмою одного слухача дорівнює 1800 грн. Слухачі навчаються у групах по 10 осіб. Тривалість одного навчальної циклу – 4 місяці. Прибутковість навчального процесу – 10%. Життєвий цикл програми – 2 роки.

2. Витрати на створення програмного забезпечення охоплюють: заробітну плату з нарахуваннями – 1400 грн.; матеріальні витрати – 80 грн.; амортизацію обладнання та інші витрати – 50 грн. Ринкова ціна програмного забезпечення на 30% перевищує витрати на його створення.

3. Ліцензія на виробництво окремого вузла, що є складовою одиницею вироблюваного підприємством виробу, придбана за 1500 грн. За угодою між ліцензіаром і ліцензіатом підприємство має сплачувати роялті розміром 1000 грн. протягом 4 років.

4. Дисконтна ставка – 30%.

Визначити ринкову вартість нематеріальних активів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]