Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Suchasni_dilovi_paperi.doc
Скачиваний:
79
Добавлен:
23.04.2019
Размер:
1.49 Mб
Скачать

5. Обов'язки національного університету імені т.Г. Шевченка

Разом з переліченими виплатами Національний універси­тет імені Т.Г. Шевченка зобов'язаний:

5.1. Забезпечити ________________________

(прізвище, ім'я, по батькові) створення необхідних організаційних та економічних умов для нормальної високопродуктивної роботи, виплачувати заробітну плату відповідно до цього контракту.

5.2. Визначити педагогічному працівникові робоче місце, забезпечити його необхідними засобами роботи.

5.3. Забезпечити умови техніки безпеки, виробничої санітарії, гігієни праці.

5.4. Забезпечити працівника матеріально-технічними засо­бами в обсязі, необхідному для виконання роботи з підго­товки спеціалістів, виконанню науково-дослідних робіт.

5.5. Надавати можливість підвищення кваліфікації, в тому числі через аспірантуру, докторантуру та інші форми здо­буття вищої наукової кваліфікації.

5.6. Надавати допомогу у навчально-методичному забез­печенні навчального процесу: документацією, технічними за­собами навчання.

5.7. Гарантувати додержання прав і законних інтересів

__________________________ відповідно до

(прізвище, ім'я, по батькові) чинного законодавства та цього контракту.

5.8. Надавати можливість педагогічному працівникові

_____________________________ працювати

(прізвище, ім'я, по батькові)

за сумісництвом, на умовах погодинної оплати, а також за­йматися підприємницькою діяльністю відповідно до чинного законодавства.

5.9. Інформувати працівника про науково-технічну полі­тику Національного університету імені Т.Г. Шевченка, а також про державні потреби у спеціалістах, яких готує фа­культет, кафедра.

5.10. Надавати інформацію на запит педагогічного працівника.

5.11. У разі потреби організовувати контроль педа­гогічної та наукової діяльності педагогічного працівника. Призначати проведення його атестації, переводити на іншу роботу відповідно до чинного законодавства.

5.12. Звільняти педагогічного працівника після закінчення строку контракту, достроково на його вимогу, а також Національного університету імені Т.Г. Шевченка у випадку порушень законодавства та умов контракту, в тому числі. Укладати контракт на наступний строк за згодою сторін, на що працівник має переважне право.

6. Зміни та розірвання контракту

6.1. Контракт може бути припинений або розірваний з підстав, передбачених чинним законодавством та умовами

самого контракту.

Підставами для розірвання контракту є:

6.2. Закінчення строку його дії. При цьому керівник закла­ду освіти і працівник повинні за угодою сторін не пізніш як за два місяці визначитись у такому: контракт припиняє дію, контракт продовжується або укладається на новий термін. Контракт не може "переходити" в договір на невизначений строк відповідно до пункту 2 ст. 36 Кодексу законів про працю України, коли жодна із сторін не порушила питання про його припинення. Якщо у цей термін сторони не визна­чились, то контракт продовжується на новий термін.

6.3. Угода сторін (пункт 1 статті 36 Кодексу законів про

працю України).

6.4. Ініціатива Національного університету імені Т.Г. Шев­ченка до закінчення строку дії контракту на умовах, перед­бачених законодавством (етапі 40, 41 Кодексу законів про

працю України).

6.5. Ініціатива працівника до закінчення терміну дії кон­тракту в зв'язку з порушенням Національним університетом імені Т.Г. Шевченка законодавства про працю, невиконання умов, передбачених контрактом (стаття 39 Кодексу законів про працю України). Підставою для дострокового припинен­ня контракту за ініціативою працівника є хвороба або інвалідність, які перешкоджають виконанню роботи за кон­трактом, а також невиконання Національним університетом імені Т.Г. Шевченка умов, визначених у пунктах 5.1—5.12 цього контракту.

6.6. З ініціативи Національного університету імені Т.Г. Шев­ченка АДОстрокове розірвання контракту може бути тільки за умов, передбачених чинним трудовим законодавством, а також невиконання працівником умов, викладених у пунктах 3.1—3.'.7 цього контракту.

6.7. Лри розірванні контракту з підстав, не передбачених чинники законодавством, звільнення проводиться за п. 8 статті ^36 Кодексу законів про працю України.

6.8. У випадку розірвання контракту з поважних причин з бомку працівника Національний університет імені Т.Г. Ш^евченка виплачує ____________________

(прізвище, ім'я, по батькові)

однора-ізове заохочення у розмірі _______ окладів.

6.9. . Сторони вживають заходів до дотримання кон-фіденці нйності умов контракту.

6.10<. Умови цього контракту можуть бути змінені тільки за уго^зцою сторін у письмовій формі.

6.11 І. Контракт набуває чинності з часу його підписання сторонніми.

6.12??. Цей контракт укладено в двох примірниках, які зберіганються у кожної із сторін і мають однакову юридичну силу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]