Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Suchasni_dilovi_paperi.doc
Скачиваний:
79
Добавлен:
23.04.2019
Размер:
1.49 Mб
Скачать

1. Предмет договору

1.1. Банк відкриває Клієнту, після отримання повного па­кету необхідних документів, поточний рахунок згідно з Інструкцією НБУ № 3 "Про відкриття банками рахунків у національній та іноземній валюті" та надає комплекс послуг з розрахунково-касового обслуговування відповідно до "Тарифів на розрахунково-касове обслуговування юридич­них осіб та процентної ставки за їхніми рахунками в устано­вах Ощадбанку м. Києва", які є невід'ємною частиною цього договору.

2.Права та зобов'язання сторін

2.1. Банк має право:

2.1.1. Використовувати кошти клієнта, які зберігаються на рахунку, гарантуючи їх наявність і проведення операцій відповідно до нормативних актів Національного банку України.

2.1.2. Відмовити у проведенні розрахункових та касових операцій за наявності фактів, що свідчать про порушення Клієнтом чинного законодавства, в тому числі банківських правил, інструкцій, а також техніки оформлення розрахунко­вих документів та строків їх подання до Банку.

2.1.3. Відмовити Клієнту у видачі готівкових коштів на різні потреби у разі ненадання або несвоєчасного надання Клієнтом касової заявки, а також у разі перевищення її ліміту.

2.1.4. Здійснювати безспірне стягнення та безакцентне списання коштів з рахунка Клієнта у випадках, передбаче­них чинним законодавством України.

2.1.5. Вносити зміни у тарифи, повідомляючи про це Клієнта за сім календарних днів до введення нових тарифів.

2.1.6. Змінювати режим обслуговування Клієнта, повідо­мивши йому про це не менше ніж за два дні до впроваджен­ня змін.

2.1.7. Припинити прийом розрахункових документів Клієнта, якщо протягом 10 днів з дня розірвання цього до­говору Клієнт не відкриє рахунок в іншій установі банку та не подасть заяву про перерахування залишку коштів.

2.1.8. Отримувати від Клієнта плату за надані послуги, згідно з затвердженими тарифами.

1.2. Клієнт має право:

2.2.1. Самостійно розпоряджатися грошовими коштами на своєму рахунку з дотриманням вимог чинного законодав­ства, за винятком безспірного стягнення та безакцептного списання коштів.

2.2.2. Отримувати готівкові кошти у межах касової заяв-ки на отримання готівки і за умови наявності коштів на розрахунковому рахунку у випадках, передбачених законо­давством.

2.2.3. Вимагати своєчасного та повного здійснення розра­хунків та інших обумовлених цим договором послуг.

2.3. Банк зобов'язується:

2.3.1. Належним чином виконувати умови цієї угоди.

2.3.2. Вчасно здійснювати розрахункові операції від­повідно до Інструкції про безготівкові розрахунки в госпо­дарському обігу України.

2.3.3. Забезпечувати вчасне зарахування коштів на раху­нок Клієнта.

2.3.4. Забезпечити збереження ввірених йому коштів Клієнта.

2.3.5. Здійснювати прийняття та видачу готівки від­повідно до чинного законодавства та нормативних актів Національного банку України.

2.3.6. Видавати за вимогою Клієнта виписку з рахунка з доданням необхідних документів.

2.3.7. Зберігати таємницю операцій за рахунком Клієнта. Без згоди Клієнта довідки третім особам з питань проведен­ня операцій на рахунку можуть бути надані лише у випад­ках, передбачених чинним законодавством України.

2.3.8. Надавати консультації Клієнту з питань застосуван­ня банківського законодавства та порядку здійснення розра­хунків.

2.3.9. Проводити нарахування відсотків у розмірі 1% річних за залишком вільних коштів на рахунку Клієнта і за­раховувати їх на рахунок Клієнта після закінчення опера­ційного року.

2.3.10. Надання інших послуг, таких, що не належать до обслуговування рахунка Клієнта, здійснюються Банком на підставі окремих договорів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]