Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
60_pit_OM.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
22.04.2019
Размер:
480.26 Кб
Скачать

38.Сутність поняття "якість". Еволюція поглядів на зміст управління якістю. Показники якості продукції.

Якість – це ступінь, до якого сук-сть власних х-к прод-ї, процесу або с-ми задовольняє сформульовані потреби або очікув-я.

Для надання змістовної характеристики основним етапам роз­витку систем управління якістю в багатьох літературних джере­лах використовуеться «зірка якості»: с-ма навч-я; с-ма взаємовідн-н зі спож-чем; документована орг.с-ма упр-я якістю; с-ма взаємовідн-н із пост-ком; с-ма мотивації.

В історії розвитку документованих систем якості можна виділити 5 етапів: 1.С-ма Тейлора; 2.Статист.упр-я якістю; 3.Заг.упр-я якістю; 4.Заг.менедж-т якості – TQM; 5.Універс.підходи до упр-я якістю – UQM, MBQ, TQL.

Вітчизняні с-ми упр-я якістю: 1.Саратовська с-ма бездефектного вигот-я прод-ї (БВП, 1955 р.); 2.Львівська с-ма бездефектної праці (СБП, 1961 р.); 3.Горьковська с-ма „Качество, надежность, ресурс с первых изделий” (КАНАРСПИ, 1958); 4.Ярославська с-ма наук.орг-ції праці з підвищ-я моторесурсу (НОРМ, 1964); 5.Комплексна с-ма упр-я якістю прод-ї (КСУЯП, 1975).

З точки зору страте­гічного підходу у становленні та розвитку систем управління якістю виділються три ключові етапи: якість у виробництві, формалізована якість, стратегічний менеджмент якості. Саме ці етапи найбільш чітко відображають характер ево­люційних змін, що відбуваються в процесі розвитку менеджмен­ту якості.

Кільк.х-ка одн.або кількох властивостей прод-ї (що скл.її якість), яка розгул-ся до пев.умов її ств-я та експлуатації або спож-я, наз-ся показником якості.

39.Види контролю якості. Статистичні методи контролю якості продукції. Статистичні методи контролю якості процесів.

Класиф-я видів контролю:

1.Залежно від місця організації контролю на тому чи іншому етапі виробництва розрізняють: вхідний, операційний, приймальний.

2. Залежно від охоплення контрольованої продукції вхідний, операційний і приймальний контроль може бути: суцільний, вибірковий.

3. Під час дослідження одніеї або кількох характерисгик виробу під впливом сукупності фізичних, хімічних, природних або експлуатаційних факторів проводяться іспити готової продукції, які залежно від цілей контролю поділяються на: попередні; приймальні; приймально-здавальні; періодичні; типові.

Статистичний приймальний контроль (СГІК) - це вибірковий активний контроль, в основі якоro лежить застосування методів ма­тематичної статистики, що дозволяе оцінювати якість великої партії продукції за результатами контролю малої вибірки. Статистичний контроль проводиться за планом - системою даник про вид і мето­ди контролю, про обсяги контрольованих партій та вибірок, контро­льні нормативи та вирішальні правила. Використовуються:

• плани контролю за нормального перебігу технологічного процесу;

• плани підсиленого контролю (у разі відхилень технологічно­го лроцесу);

• плани поверкового контролю - за високого рівня якості продукції.

Серед статистичних методів контролю якості одним із найпо­ширеніших е статистичний приймальний контроль за альтерна­тивною ознакою. Розрізняють такі види планів статистичного ко­нтролю партії продукції за альтернативною ознакою:

1) одноступеневі (коли у вибірці кількість дефектних виробів бі­льша за контрольний норматив, то партія бракуеться, і навпаки);

2) двоступеневі (коли призначаються два контрольні нормати­ви та контролюеться одна або дві вибірки);

3) багатоступеневі.

Отже, статистичний приймальний контроль дозволяе за тіеї самої ймовірності помилкових рішень, що і в суцільному контро­лі, значно знизити обсяг контрольних операцій у технологічних процесах, їхню трудомісткість та вартість. Він застосовуеться в руйнівному контролі або тоді, коли застосування вибіркового ко­нтролю е економічно доцільним.

За результатами контролю й аналізу інформації готуються та впроваджуютьёя коригувальні заходи, що завершують цикл управління якістю. Наступний цикл управління повторюеться вже на вищому рівні, реалізуючи за циклом Демінга ідею постій­ного поліпшення результатів діяльності.

Методи статист.упр-я якістю – комплекс методів статис.аналізу, спрямованих на заб-я стаб-сті процесів і зменш-я їх варіабельності. До складу цієї групи методів належать 7 простих ін-т-тів контролю якості та 7 інстр-тів упр-я якістю.

До статистичних методів контролю якості процесів належ.: 1)зд-я контролю процесу по якісним ознакам – контрол.карта типу p; 2)зд-я контролю процесу по кількісним ознакам – контр.карти типу і R; 3)індекс вир.можл-стей процесу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]