Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БІЛЕТИ.doc
Скачиваний:
36
Добавлен:
17.12.2018
Размер:
751.1 Кб
Скачать

2. Психогігієна сім'ї і сексуального життя.

Люди між собою пов’язані спільним побутом, піклування і допомогою.

У кожній державі людин живе за Кодексом про шлюб і сім’ю.

Тут встановлені правила стосунків між чоловіком і жінкою. Кожна сім’я має своє моральне обличчя, звичаї, традиції. Чи більше взаємо порозуміння між подружжям, тим кращим стає воно. Плід великої любові – є діти, які народжені при взаємній згоді.

Поведінка батьків має бути зразковою.

В хорошій сім’ї діти добре виховані. Від них залежить міцність держави.

Сімейне життя – це великий екзамен у людей. Спосіб життя сім’ї багато залежить, від побуту, матеріального становища. Якщо є якісь відхилення, то треба уміти перебороти труднощі.

Всі сучасні проблеми змушують сім’ю брати на себе непосильний тягар.

Незважаючи ні що, коли є велика любов, сім’я міцно стоятиме на ногах. Конфлікти між батьками і дітьми існують.

Причому непорозумінь треба шукати в себе у домі. Розумне подружжя зуміє, перебороти незлагоди. Щоб не дійшло до розлучення, треба більше уваги акцентувати на прив’язаності одна до одного. Створювати нову сім’ю – це великий розкол у житті кожної людини. Тому потрібно не допустити розриву відносин, бо це є трагедія і доросли і дітей. Міцність сім’ї любов, дружба, і взаємна повага, один до одного, старших членів сім’ї справедливість у відношеннях до молодших, загальні погляди, інтереси – все це допомагає здійснити щасливу сім’ю забезпечує правильне виховання дітей.

Неврози особливо часто розвиваються в неблагополучних сім’ях.

В психогігієнічному аспекті шлюбу, важливі: вік до одруження. Різниця у віці подружжя. Важливо щоб шлюбу у майбутнього подружжя було достатньо часу, краще взнати один одного особливості характеру, і звичок.

Несерйозне відношення подружжя являється причиною достатнього багаточисленних розлучень.

Люди рішивши одружитися, повинні знати про наслідки своєї майбутньої половини. На жаль є чимало хворію, які передаються по спадковості.

Одне із найважливіших завдань психогігієни, допомогти в здійсненні гормонального сексуального життя.

Готовність до шлюбного життя – це перш за все сформованість навичок, боротьбу з труднощами, яких як правило буде немало. На будь-якому життєвому шляху сім’ї.

Нійбільш ідеальна шлюбна пара має високий рівень взаємостосунків, коли у них створюється “єдиний узгоджений образ пари” що стає дієвим регулятором між особистісних зв’язків. Суб’єктивно кожен своє “я” добровільно пов’язує з “Ми”, коли переживання іншого привласнюються.

Таким чином виникнення сім’ї її розвиток та збереження є складним соціальним психологічним та біологічним явищем суспільства. Здорова сім’я – здорове суспільство.

В основі сімейних стосунків, все ж таки залишається почуття, притаманне лише людині – кохання.

Тому як свідчить практика, ідеальні сім’ї – це, як правило , не ті які використовують лише досконалу техніку сексу, а ті де закохані, вміють спілкуватися один з одним.

Слова закоханих людей, як вони говорять один одному, мають величезне значення для їх порозуміння, і є найкращими, та найціннішими.

Психогигиена статевого життя молоді попереджає психоневрози і порушення розвитку особистості. Правильне роз'яснення питань статевого життя допомагає подолати значні труднощі, пов'язані з статевим дозріванням, і запобігає різні розлади статеві, зокрема деякі девіації сексуальні. Діти повинні будуть отримувати інформацію з питань статевого життя, дітородіння в доступною їм формі. У віці 3 — 4 років питання, які стосуються проблемам статі, повинні роз'ясняти батьки, пізніше, у дошкільній і шкільному віці, — педагоги, лікарі, психологи та інші особи, із якими дитині доводиться зіштовхуватися. У період дозрівання підлітки відрізняються особливою вразливістю, тому психогигиенический аспект полягає у вмінні спрямовувати у потрібне русло розвиток статевого потягу (розвиток лібідо) і запобігти виникненню різних конфліктів сексуальному грунті.

Главная завдання психогигиены цього періоду у цьому, аби утримати статевий потяг в стані мінімальної напруженості доти, поки що в молоді не з'являться досить сильні, продиктовані розумом внутрішні гальма, прищепити молоді переконання у цьому, що статевої акт може бути фіналом прояви глибоких почуттів, що пов'язують двох відданих одна одній людей, навчити молодь відповідати за дії області сексу. Величезний вплив на формування сексуальних уявлень надають безпосередні особисті контакти у ній: гармонійні стосунки між батьками як у сфері почуттів, і у статевої життя, почуття, притаманні батьками стосовно дітям, знання і набутий виховні здібності батьків; спільні класи у шкільництві.

В психогигиене статевого життя у шлюбі важлива роль належить культурі подружжя, а також вмінню виробити в собі сильні психічні і моральні гальма, які чи допомогли б партнерів розібратися про те, що й союзу не вистачає у сфері статевої життя. Заслуговує на увагу наступний перелік порад із психогигиене статевої життя.

1. Необхідно створювати сприятливу атмосферу для інтимної близості:

а) подружжя живе у спальні би мало бути одні;

б) гігієнічні заходи перед близькістю обов'язкові обох подружжя;

в) важливий облік індивідуальних чинників, стимулюючих взаємне почуття: запах улюблених духів, фасон нічний сорочки, музика, напівтемрява тощо. буд.;

г) слід, що інтимна близькість починається над ліжку.

2. Не слід вести ділових та неприємних розмов перед близькістю. Не таким легким шляхом буває перемкнутися з образи (навіть цілком справедливих упрёков) на хвилю інтимності.

3. Ритм статевих зустрічей повинен відповідати взаємному бажанню подружжя.

4. не треба заздалегідь планувати ритм статевого життя. Іноді дружини не відмовляються від заведённого розпорядку статевих зустрічей, попри стан здоров'я або психологічну обстановку у ній. Статеві зустрічі як виконання " подружнього боргу " (див. Подружній борг) не зближують подружжя, часто ведуть до сексуальним невдач. Разом про те поведінка подружжя протягом дня, говорящее про їхнє схильності до інтимному контакту, діє еротично тонизирующе і геть виправдано.

5. Інтимне близькість має давати максимальне почуття задоволення обом подружжю. Половой акт — акт парний, опинилося однаково повинні прогнозувати задоволення від рівня цього зближення, що їм при цьому ні довелося зробити.

6. Погоджуючись на близькість, жінка зобов'язана допомогти дружину, налаштовуючи себе його пестощів.

7. Слід розширювати діапазон прийнятності до його збіги в обох подружжя. Бажано пам'ятати гасло Якобзона, що він рекомендував повісити в спальні: " Люблячий подружжю дозволено все " . Проте, якщо інший член подружжя не підготовленою до таким активних дій, то, грубо порушуючи його діапазон прийнятності, можна отримати роботу результат, цілком протилежний очікуваному.

8. Подружжя повинні обирати власний мову інтимності, допомагає їм досягти гармонії почуттів та дій всіх етапах близькості.

9. Эрогенные зони жінки відповідають ласку лише за її психічному настрої на інтимну хвилю. На початку сімейному житті дружини ведуть пошук і освоєння відбір найбільш ефективно реагують зон дружини. Словесна чи будь-яка інша корекція дій чоловіка дружини у тому захоплюючу занятті обов'язкова. Слід пам'ятати, що эрогенные зони можуть із віком змінюватися, що повинно бути приводом для нового пошуку.

10. Тривалість стимуляції ерогенних зон регулюється рівнем статевого порушення жінки. Сексуальна розрядка в неї може й до статевого акта. Имиссия статевого члена (див. Интроитус) виготовляють висоті статевого порушення, і краще, якщо зробить сама жінка.

11. Технічні прийоми інтимній близькості мають бути спрямовані на подальше зростання статевого почуття жінки. Цьому подчинён і ритм фрикционных рухів (див. Фрикции), і тривалість самого акта, та глибина запровадження статевого члена, і поза статевого акта, зміна якої виготовляється за бажання партнерів.

12. Відсутність сексуальної розрядки в доброї жіночки не звільняє чоловіка від стимуляції її ерогенних зон після завершення статевого акта. Виняток може лише в тому випадку: якщо сам жінка відмовитися від цих пестощами.

13. Повторний статевої акт може бути бажаним обох подружжя. Слід пам'ятати, що не чоловіки здатні на повторні сексуальні дії. Акт вважається завершеним у житті чоловіка, коли він закінчується еякуляцією.

14. Слід застосовувати той спосіб попередження вагітності, що викликає найбільше довіру, тут бажаний рада лікаря.

15. Статева близькість має одержувати оцінку подружжя, і лише позитивну.