Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Інтегров соц службим Київ 2007

.pdf
Скачиваний:
8
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
5.51 Mб
Скачать

Організаційно-змі­тові засади соці­льної роботи в селі (селищі)

ся сільською (сели­ною) радою за погодженням з район­ ним (обла­ним) центром соці­льних служб для сім’ї, дітей тамолоді.Ді­льністьсільського(сели­ного)центруфінансу­ ється за рахунок ко­тів, передбачених у мі­цевому бюджеті. Сільська(сели­на)радачиїївиконавчийкомітетзабезпечує центр приміщенням, засобом зв’я­ку, ме­лями, оргте­нікою та транспо­том, які необхідні для виконання його завдань.

Сільський (сели­ний) центр соці­льних служб може бути створений як підрозділ, що не має статусу юриди­ної осо­ би. У такому разі центр діє в стру­турі виконавчого органу сільської (сели­ної) ради, не являється юриди­ною особою і кори­тується статусом юриди­ної особи виконавчого комі­ тету. Ді­льність центру ре­ламе­тується положенням про сільський(сели­ний)центрсоці­льнихслужбдлясім’ї,дітей та молоді (без статусу юриди­ної особи), що затверджується сільською(сели­ною)радоюзапогодженнямзрайонним(об­ ла­ним) центром соці­льних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Спеці­лі­том сільського (сели­ного) центру збирається інфор– ма­ ція для підгото­ки соці­льного па­по­ту села (див. Дода– ток 13), який дозволяє відслі­ковувати пріорите­ність напря– мів соці­льної роботи, необхідність залучення спеці­лі­тів районногоЦСССДМ,предста­никівіншихорганіввиконавчої влади та мі­цевого самоврядування.

Порядок ведення діловод­сва сільських (сели­них) центрів соці­льних служб ре­ламе­тується примі­ною інстру­цією з загального діловод­сва Ре­пу­ліканського (Автоно­ної Ре­пу­ліки Крим), обла­них, районних, міських, районних у мі­тах ЦСССДМ від 10.09.1999 р. № 137.

Досту­ність до соці­льних послуг у сільській мі­цево­ті може забезпечуватисяшляхомстворенняфіліїрайонногоЦСССДМ. Філія районного ЦСССДМ є його стру­ту­ним підрозділом. Її створення та забезпечення ді­льно­ті здій­нюється відпо­ ві­но до положення про філію районного центру соці­льних служб для сім’ї, дітей та молоді у селі (селищі) та затверджу­ ється наказом районного центру соці­льних служб. Кері­ни­

320

Організаційно-змі­тові засади соці­льної роботи в селі (селищі)

комфіліїєспеці­лістІкатегоріїрайонногоцентрусоці­льних служб для сім’ї, дітей та молоді, який призначається на поса­ дуізвільняєтьсязпосадидире­торомвідпові­ногорайонно­ го ЦСССДМ, і діє на підставі посадової інстру­ції.

Створення такої мережі сільських центрів соці­льних служб длясім’ї,дітейтамолодізна­нополіпшуєсоці­льнуроботув сільській мі­цево­ті, оскільки забезпечує роботу із сільськи­ ми сім’ями, дітьми та молоддю в пе­ному населеному пунк– ті­ за всіма напрямами соці­льної роботи. Районний центр ЦСССДМ делегує сільським центрам соці­льних служб ре­лі­ зацію соці­льних програм щодо профіла­тики негати­них явищ у молоді­ному середовищі; роботу із соці­льно неза­ хищеною молоддю; фо­мування здорового способу життя; роботу із жіночою молоддю та соці­льно-психологі­не кон– сультування­ . Осно­ними напрямами роботи, за якими спів­ працює районний центр соці­льних служб з сільськими центрамиЦСССДМ,єроботаізсім’ями,якіопинилисяужиттє­ вій скруті, їх соці­льний супровід та інспе­тування.

Розширення мережі центрів має забезпечити розвиток спів­ праці всіх гілок соці­льної інфрастру­тури селища (села): соці­льного працівника з соці­льним педагогом, психологом загальноосві­нього закладу, пе­соналом меди­них закладів, закладівкультуритаспо­ту,атакожпредста­никамирелігій­ них громад і громадських організацій. У пе­рпе­тиві мережа сільськихцентрівсоці­льнихслужббудерозширенапоанало­ гії мережі районних.

На сьогодні у тих районах, де створені сільські (сели­ні) центри ЦСССДМ, налагоджена вза­модія між предста­ника­ мишколи,культу­но-до­віллєвихкомпле­сів(сільськихклу­ бів) та інших держа­них стру­тур, які працюють з молоддю та сім’ями. Одним із механі­мів вза­модії є створення при сільській (сели­ній) раді Координаційної ради, яку очолює головамсільської(сели­ної)ради.Головнаїїфу­нція–коор­ динація дій рі­них стру­тур та організацій щодо проведення соці­льної роботи у громаді села (селища). Засідання Коор­ динаційної ради проводиться один раз на місяць. Для уча­ті

321

Організаційно-змі­тові засади соці­льної роботи в селі (селищі)

у засіданнях можуть запрошуватися члени кризових сімей з метою визначення необхідної соці­льної допомоги. Соці­льнийпрацівникнесевідповідальністьзаді­ано­туван­ ня сім’ї (оці­ку потреб) та підгото­ку необхідних матері­лів для засідання Координаційної ради.

Фо­мування здорового способу життя, профіла­тика право­ порушень, допомога сім’ям із дітьми – пріорите­ні напрями роботи інституцій села (селища).

Через сільські (сели­ні) центри соці­льних служб до прове­ дення роботи із сім’ями, які опинилися в скла­них життєвих обставинах залучаються: районні слу­ба у справах дітей, відділ у справах сім’ї та молоді, відділ освіти та інші держа­ні структури,метафу­нці­нуванняяких–здій­нюватисоці­ль­ ний захист сімей, дітей та молоді. Така вза­модія допомагає операти­но виконувати те­мінові завдання стосо­но захис­ ту прав сімей та дітей.

Практи­ний досвід роботи районних центрів соці­льних служб для сім’ї, дітей та молоді у співпраці з сільськими центрамиСССДМдемонструємеханізмвза­модії,якийвизна­ чаєнетількикоординаціюміжстру­турами,алейнеобхідний рівень надання інфо­маційної та методи­ної допомоги. Голов– ним засобом координації ді­льно­ті стру­тур є щомісяч– ний­ семінар, який виконує кері­ну та навчальну фу­нції. Саме на семінарах визначають коло пар­нерів, яких необхід– но­ залучити до ре­лізації соці­льних програм. Як правило, це районні держа­ні стру­тури: слу­ба у справах дітей, опі­ кунська рада, відділ юстиції, центр зайнято­ті тощо. Зага­ лом, такі семінари вирішують пробле­ні питання, які ви­ магають операти­но­ті та залучення районних ресурсів. Якправило,цестосуєтьсяроботизсім’ямитадітьми,якіопи­ нилися у життєвій скруті.

На даний час сільські центри соці­льних служб для сім’ї, ді­ тей та молоді забезпечені тільки однією-двома посадами со­ ці­льних працівників.Алере­лізаціясоці­льнихпрограмабо про­етів у молоді­ному середовищі сільської мі­цево­ті ви­

322

Організаційно-змі­тові засади соці­льної роботи в селі (селищі)

магає залучення набагато більшої кілько­ті соці­льних пра­ цівників. Тому виникає проблема ка­рового забезпечення спеці­лі­тами, які зда­ні самостійно координувати та ре­лі­ зовувати соці­льні програми або про­ети.

Осно­ною відмінні­тю сільської мі­цево­ті від мі­та є над­ звичайно високий рівень значення громади у життєді­ль­ но­ті села. Мо­ливо­ті мі­цевих органів виконавчої влади та самоврядування, на які покладено вирішення питань захи­ту прав дітей, необхідно постійно розширювати. Роль громадисела(селища)повинназнаходитисьнависокомурів­ ніщодоздій­ненняко­нролюзадотриманнямКонве­ціїООН про права дитини. Тому акту­льним є озброєння сільського (сели­ного) соці­льного працівника технологі­ми активіза­ ціїгромади(див.2.4).Неменшва­ливимнапрямомді­льнос­ ті сільських (сели­них) центрів ЦСССДМ є залучення членів громади до воло­тер­сва.

Соці­льнийпрацівникзроботиізсім’ями,дітьмитамолоддю акти­но залучає школярів, учителів, кері­ників рі­них уста­ нов,якіфу­нці­нуютьнаданійтериторії(завіду­чідитячим са­ком, бі­лі­текою, сільським клубом, меди­ні працівники та працівники сільської ради) до роботи воло­терів. Най– а­ти­нішими уча­никами воло­терського руху є учні шкіл та їхні батьки. Зо­рема у сільських школах створено групи воло­терів із чи­ла учнів сере­ніх та ста­ших класів. Вони не тільки допомагають соці­льному працівнику проводити акції, масові заходи та сільські свята, але й навчаються про­ водити трені­гові заняття з метою профіла­тики негати­– нихявищ(тютюнопаліннятавживанняалкоголю),якімають мі­це у молоді­ному середовищі. Воло­терська ді­льність фо­муєучленівгромадивза­єнудовіру,заохочуєдоспівпраці.

Осере­ком, де збираються люди рі­ного віку, які мають потребу в набутті знань щодо вла­ного здоров’я, бажають саморе­лізуватися, розширити вла­ний кругозір та коло друзів, цікаво прове­ти вільний час, є ресур­ні центри. Вони можуть створюватися при сільських (сели­них) ЦСССДМ і повинні забезпечуватися необхідним обла­нанням, оргтех­

323

Організаційно-змі­тові засади соці­льної роботи в селі (селищі)

нікою, інфо­маційною та методи­ною літературою. Зна­на ча­тина предста­ників сільської громади, де працюють та­ кі ресур­ні центри, відзначає їх просві­ницьку роль та вва­ жає, що вони позити­но впливають на якість їхнього життя в цілому.

Розвиток мережі сільських (сели­них) центрів соці­льних служб для сім’ї, дітей та молоді спри­тиме удосконаленню соці­льної роботи у сільській мі­цево­ті, змі­ненню мі­цево­ госамоврядування,створеннюдієзда­нихсільськихтериторі­ альних громад та посиленню їх ролі у здій­ненні соці­льних реформ у сфері захи­ту прав дітей і сімей із дітьми.

Література:

1.Ромм М. В., Ромм Т. А. Те­рия соци­льной работы. – Новосибирск, 1999.

2.Соци­льная работа: те­рия и практика: Учеб. пособ. / Отв. ред. Е. И. Холостова. – М., 2001.

3.Соці­льна робота в Укра­ні: Навч. посіб. / І. Д. Звєрєва, О. В. Безпалько, С. Я. Харченко та ін.; За ред. І. Д. Звєрєвої, Г. М. Лактіонової. – К.: Центр навч. літ-ри, 2004. – 256 с.

4.Стан та соці­льний захист сільських дітей: Тематич­ на держа­на доповідь про становище дітей в Укра­ні за підсу­ками 2004 р. – К.: ДІПСМ, 2005. – 250 c.

324

4.2Специфіка надання інте­рованих соці­льних послуг дітям і сім’ям в умовах села (селища)

Кон­ре­ним кроком у напрямі розви­ку соці­льної роботи є запровадження при сільських (сели­них) радах посад сільських соці­льних працівників з роботи із сім’ями, дітьми та молоддю.

Базу­чись на осно­них положеннях Закону Укра­ни «Про мі­цеве самоврядування» від 21.05.1997 № 280/97–ВР та практи­ному досвіді запровадження в Укра­ні інте­рова­ ноїмоделісоці­льнихпослугусільськіймі­цево­ті,введення посади соці­льного працівника при сільській (сели­ній) ра­ ді відбувається за рішенням вико­кому сільської (сели­ної) ради (див. Додаток 5). Сільський соці­льний працівник з ро­ ботиізсім’ями,дітьмитамолоддю(далі–сільськийсоці­ль– ний­ працівник) є посадовою особою сільської (сели­ної) ради, приймається на роботу та звільняється за погоджен­ ням із районним центром соці­льних служб для сім’ї, дітей та молоді (див. Додаток 4Г). Осно­ним завданням його ді­ль– но­ ­ті є участь у ре­лізації держа­ної соці­льної політики шляхом надання соці­льних послуг дітям, молодим особам і сім’ям, зо­рема тим, які опинилися у життєвій скруті. Сільський соці­льний працівник приймається на роботу на конку­рній основі, повинен мати вищу освіту (осві­ньокваліфікацій­ ний рівень – спеці­ліст), нале­ні особи­ті­ні яко­ті, проживати у межах територі­льної громади, об’єдна­ ної сільською (сели­ною) радою.

Ді­льність соці­льного працівника на селі ре­ламе­тується його осно­ними професійними фу­нці­ми (див. 1.1). Вона є не лише складовою інте­рованої моделі соці­льних послуг на селі, але й новим видом професійної соці­льної роботи, яка має враховувати скла­ну си­тему соці­льних відносин, істори­них, культу­них, го­подарських традицій сільської громади.

325

Специфіка надання інте­рованих соці­льних послуг дітям і сім’ям в умовах села (селища)

Заобов’я­камисели­ного(сільського)соці­льногопраців­ ника,викладенимивйогопосадовійінстру­ції,вінповинен:

дотримуватись Ети­ного коде­су спеці­лі­тів із соці– альної роботи Укра­ни;

вивчати проблеми і потреби сімей, дітей та молоді, які проживають на території сільської ради, і вносити від­ пові­ні пропозиції на розгляд сесії сільської ради;

вживати заходи для запобігання вини­ненню склад­ них життєвих обставин у сім’ї клі­єта та здій­нювати профіла­ти­ні заходи проти вилучення дітей із сім’ї;

забезпечувати збір попередньої інфо­мації, пе­винно­ го оцінювання проблем клі­єта та обстеження жи­ло­ во-побутових умов сім’ї;

своєча­но виявляти сім’ї, дітей та молодь, які опинили­ ся у скла­них життєвих обставинах; операти­но опра­ цьовуватиотримануінфо­мацію провиявленнякризо­ вої ситу­ції, що вини­ла в сім’ї, та надавати необхідну допомогу у вирішенні проблем на ранньому етапі;

те­міново ре­гувати на випа­ки жо­ртокого повод– ження з дітьми, насиль­сва над ними, залучення їх до найгі­ших форм дитячої праці; інфо­мувати зале­но відобставинкримінальнуміліціюусправахнепо­ноліт– ніх, опікунську раду, слу­бу у справах дітей, районний центр соці­льних служб для сім‘ї, дітей та молоді і вжи­ вати заходи відпові­но до законода­чих та но­матив­ них актів;

своєча­но виявляти дітей і сім’ї з дітьми, які пересели­ лися або перебувають на території сільської ради без визначеного статусу (волоцюги, же­раки, біже­ці та ін.), та інфо­мувати вико­ком сільської ради і район­ ний центр соці­льних служб для сім‘ї, дітей та молоді для вжиття заходів, передбачених законодавством;

здій­нювати соці­льне інспе­тування сім’ї, консульту­ вання й па­ронаж клі­єта або своєча­не інфо­мування компете­нних установ та організацій;

надавати консультації клі­єтам із питань чинного за­ конодавства, соці­льного захи­ту і забезпечення прав та інтересів сім’ї, дітей і молоді (пільги, допомоги, пен­

326

Специфіка надання інте­рованих соці­льних послуг дітям і сім’ям в умовах села (селища)

сії, офо­рлення докуме­тів тощо) у межах своєї компе­ те­ції;

співпрацюватизопікунськоюрадоюселащодопідтри­– ки сімей із дітьми, запобігати напра­ленню дітей із сімей до інтерна­них закладів, викори­товувати всі мо­ливо­ті територі­льної громади для збереження сімейного середовища для дитини, спри­ти вла­тову­ ванню дітей-сиріт та дітей, позба­лених батьківського піклування, під опіку (піклування), у прийо­ну сім’ю, реінте­рації в біологі­ну сім’ю;

інфо­мувати батьків про обов’я­ки та відповідаль­ ність за виховання дітей і мо­ливість притя­нення до відповідально­ті батьків, які не забезпечують належ­ ний догляд та виховання дітей відпові­но до законо­ давства. В разі недогляду, жо­ртокого поводження чи невиконання батьками своїх обов’я­ків стосо­но дітей інфо­мувати опікунську раду, слу­бу у справах дітей, центр соці­льних служб для сім‘ї дітей та молоді, від­ діл у справах сім‘ї та молоді;

здій­нювати заходи щодо виведення сімей із кризи шляхом здій­нення послідо­ного соці­льного супро­ воду та створення умов для самостійного розв’язання життєвих проблем, що виникають у сім’ї, пове­нення до по­ноцінного життя родини;

розро­ляти рекоме­дації для сім’ї та інших залучених до процесу супроводу стру­тур на подальший період – насампередті,якізабезпечатьнале­ніумовидлявихо­ вання дитини в сім’ї;

предста­ляти інтереси сімей, дітей та молоді в органах держа­ної влади, спри­ти наданню матері­льної допо­ моги (за потреби);

спри­ти налагодженню вза­модопомоги та обміну досвідом між клі­єтами, організовувати групи зустрі­ чей клі­єтів;

залучати до співпраці в інтересах клі­єта депутатів сільськоїради,територі­льнугромаду,заклади,устано­ ви та організації соці­льної інфрастру­тури села;

виносити на розгляд сесії сільської ради нагальні питання щодо покращення роботи з сім’ями, дітьми

327

Специфіка надання інте­рованих соці­льних послуг дітям і сім’ям в умовах села (селища)

та молоддю, залучати до вирішення проблем сімей та дітей депутатів сільської ради в межах покладених на них по­новажень;

вносити на розгляд виконавчого комітету пропозиції щодо створення у територі­льній громаді безпе­них

іспри­яливих умов для охорони здоров’я, зайнято­ті, освіти й розви­ку дітей, забезпечення їхніх духо­них та культу­них потреб;

фо­мувати родинні цінно­ті, традиції сімейного ви­ ховання дітей, акти­но пропагувати здоровий спосіб життя, створювати умови для задоволення інтересів

ікульту­них потреб сімей у територі­льної громаді;

невідкла­но інфо­мувати голову сільської ради та ра­ йоннийцентрсоці­льнихслужбдлясім’ї,дітейтамоло­ ді про скла­ні та надзвичайні ситу­ції, які виникають у ході роботи;

ве­тиробочізаписи,докуме­тацію,готуватизвітиі подаватиголовісільськоїрадитарайонномуцентрусо­ ці­льнихслужбзафо­моюівте­міни,встано­леніним;

постійно підвищувати професійний рівень, оволодіва­ ти інноваційними фо­мами, методами і технологі­ми соці­льної роботи, опановувати знання та нави­ки щодо форм і методів вза­модії із громадські­тю;

не ме­ше одного разу на рік проходити професійну супе­візію та, відпові­но до чинного законодавства, ате­тацію і ку­си підвищення кваліфікації;

проводити інфо­маційно-про­ві­ницьку роботу з пи­ тань сімейної і молоді­ної політики, ге­де­ної рі­но­ сті, захи­ту прав та інтересів дітей, проводити сімейні й індивіду­льні консультації;

брати участь у проведенні в територі­льній громаді села інфо­маційної ка­панії щодо залучення родин до створення сімейних форм вла­тування дітей-сиріт та дітей, позба­лених батьківського піклування;

здій­нювати обов’я­кове соці­льне супроводження прийо­них сімей, дитячих буди­ків сімейного типу, а також сімей опікунів, піклувальників та усиновителів за їхньою згодою;

співпрацювати із закладами для дітей-сиріт та дітей,

328

Специфіка надання інте­рованих соці­льних послуг дітям і сім’ям в умовах села (селища)

позба­лених батьківського піклування, та спільно з районним центром соці­льних служб та слу­бою

усправахдітейспри­тиреінте­раціїдітей,якіпоходять ізтериторі­льноїгромадисела,усімейнесередовище;

виконувати інші доручення голови сільської ради, дире­тора районного ЦСССДМ, що відповідають осно­ній ді­льно­ті.

Врахову­чи вимоги до професійної ді­льно­ті, сільський соці­льний працівник має право:

отримувати безко­то­но інфо­мацію від підприємств, закладів, установ та організації незале­но від їх підпо­ рядкування і фо­ми вла­но­ті щодо фінансового і ма­ тері­льного забезпечення сімей, дітей та молодих осіб, здій­нення їхнього соці­льного та правового захи­ту;

співпрацюватизпідприєм­свами,закладами,установами

йорганізаціяминезале­новідїхпідпорядкуванняіфор– ­мивла­но­ті,якіздій­нюютьроботузклі­єтамиі/або ведутьсправиклі­єтіввідпові­нодосвоїхпо­новажень іфу­нцій,вноситинале­ніпропозиціїтарекоме­дації;

визначати пріорите­ні завдання щодо роботи з клі­н­ том, обирати фо­ми і методи роботи й послідо­ність їх здій­нення;

самостійно планувати свій робочий час за графіком погодженим із головою сільської ради; візувати й під­ писувати докуме­ти в ра­ках своєї компете­ції, укла­ дати угоди з клі­єтом щодо здій­нення його супроводу та визначати спільно з клі­єтом його нагальні потреби іпроблеми,розміртавидидопомоги,втомучи­лімате­ рі­льної (в межах визначеного й узгодженого з викон­ комом ко­торису);

здій­нювати аналіз ефе­ти­но­ті роботи з клі­єтами; вноситикері­ни­цвупропозиціїщодовдо­коналення

йоптимізаціїроботизсім’ями,дітьмитамолоддювселі;

залучати до роботи з сім’ями, дітьми та молоддю інших спеці­лі­тів і воло­терів;

співпрацювати зі ЗМІ щодо акту­льних проблем соці– ального розви­ку села в межах своєї компете­ції.

329