Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні вказівки_3 змістовний модуль.docx
Скачиваний:
19
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.35 Mб
Скачать

Варіант №9

  1. Створити запит «Закупівля в січні», вибравши з бази даних інформацію про закупівлю устаткування в січні 2014 року. В результаті виконання запиту повинна видаватися інформація: дата, назва устаткування, найменування постачальника, ціна, кількість, вартість. Виконати сортування по датах, а усередині по назвах устаткування.

  2. Створити запит «Вартість закупівлі». В результаті виконання запиту повинна видаватися інформація: вид устаткування, дата, назва устаткування, найменування постачальника, ціна, кількість, вартість. Виконати сортування по виду устаткування, а усередині по датах.

  3. Створити підсумковий запит, в результаті виконання якого видається загальна вартість закупівлі по кожному виду устаткування.

  4. Створити перехресний запит про вартість закупівлі устаткування від постачальників: у рядках – назва устаткування, в стовпцях – найменування постачальника, в області даних – загальна вартість закупівлі устаткування.

  5. Створити параметричний запит, в результаті виконання якого видається інформація про закупівлю устаткування у конкретного постачальника. В результаті виконання запиту повинна видаватися інформація: найменування постачальника, дата, назва устаткування, кількість.

  6. У базі даних створити «Новий довідник устаткування». Створити запит «Ціни», в результаті виконання якого ціна всіх видів столів і стільців збільшиться на 7%.

Варіант №10

  1. Створити запит «Склад салатів». В результаті виконання запиту повинна видаватися інформація: назва салату, найменування продукту, вага г. Виконати сортування по назвах салатів.

  2. Створити запит «Вартість продуктів», в результаті виконання якого видається інформація: назва салату, найменування продукту, ціна кілограма, вага г, вартість продукту. Вартість продукту обчислюється за формулою:

Ціна кілограма /1000* вага г

Виконати сортування по назвах салатів, а усередині по найменуваннях продуктів.

  1. Створити параметричний запит, в результаті виконання якого видається інформація про конкретний салат. В результаті виконання запиту повинна видаватися інформація: назва салату, найменування продукту, вага г.

  2. Створити підсумковий запит «Інформація про салати», в результаті виконання якого видається: назва салату, вага салату, собівартість салату. Виконати сортування по назвах салатів.

  3. У базі даних створити «Новий довідник продуктів». Створити запит «Знижки», в результаті виконання якого ціна огірків і редису зменшиться на 3%.

  4. Створити запит на вибірку, в результаті виконання якого видається: назва салату, найменування продукту, вага г. Виконати сортування по назвах салатів. На основі цього запиту створити нову таблицю «Рецепти салатів».

Варіант №11

  1. Створити запит «Виконання плану». В результаті виконання запиту повинна видаватися інформація: підрозділ, найменування продукції, ціна, одиниця виміру, кількість за планом, кількість по факту, вартість за планом, вартість по факту, відхилення за вартістю. Виконати сортування по підрозділах, а усередині по найменуванню продукції.

  2. Створити запит «Хлібобулочна і кондитерська продукція», вибравши з бази даних інформацію про хлібобулочний і кондитерський цехи. В результаті виконання запиту повинна видаватися інформація: підрозділ, найменування продукції, одиниця виміру, кількість за планом, кількість за фактом, відхилення. Виконати сортування по підрозділах, а усередині по найменуванню продукції.

  3. Створити підсумковий запит, в результаті виконання якого видається загальна вартість за планом і загальна вартість за фактом по кожному підрозділу.

  4. Створити перехресний запит про планову вартість продукції в розрізі структурних підрозділів: у рядках – найменування продукції, в стовпцях – підрозділи, в області даних – вартість за планом.

  5. Створити параметричний запит, в результаті виконання якого видається інформація про конкретний структурний підрозділ. В результаті виконання запиту повинна видаватися інформація: підрозділ, найменування продукції, одиниця виміру, кількість за планом, кількість за фактом, відхилення.

  6. У базі даних створити «Новий довідник продукції». Створити запит «Підвищення цін», в результаті виконання якого ціна всіх видів ковбаси і шинки в «Новому довіднику продуктів» збільшиться на 5%.