Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні вказівки_3 змістовний модуль.docx
Скачиваний:
19
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.35 Mб
Скачать

Варіант №6

  1. Створити запит «Асортимент морозива», в результаті виконання якого видається інформація: назва групи, назва морозива, маса, білки, жири, вуглеводи, калорійність. Виконати сортування по назвах груп, а усередині по назвах морозива.

  2. Створити запит «Калорійність морозива». Вибрати з бази даних інформацію про морозиво, калорійність якого менше 250 Ккал. В результаті виконання запиту повинна видаватися інформація: назва морозива, опис, калорійність. Виконати сортування по назвах морозива.

  3. Створити підсумковий запит, в результаті виконання якого видається інформація про мінімальну калорійність морозива в кожній групі.

  4. Створити підсумковий запит, в результаті виконання якого видається інформація про загальну кількість вітамінів в кожному морозиві.

  5. Створити параметричний запит, в результаті виконання якого видається інформація про енергетичну цінність конкретного морозива. В результаті виконання запиту повинна видаватися інформація: назва морозива, білки, жири, вуглеводи.

  6. Створити запит на вибірку, в результаті виконання якого видається інформація: назва морозива, маса, білки, жири, вуглеводи, калорійність. Виконати сортування по назвах морозива. На основі цього запиту створити нову таблицю «Інформація про морозиво».

Варіант №7

  1. Створити запит «Рецептури перших страв», в результаті виконання якого видається інформація: назва групи, найменування страви, найменування продукту, калорійність 100 г продукту, нетто продукту г, калорійність продукту. Калорійність продукту обчислюється за формулою:

Калорійність 100 г продукта/100* нетто продукту г

Виконати сортування по назві групи, а усередині по найменуваннях страв.

  1. Створити запит «Борщі і супи». Вибрати з бази даних інформацію про витрату продуктів на борщі і супи. В результаті виконання запиту повинна видаватися інформація: найменування страви, найменування продукту, нетто продукту г. Виконати сортування по найменуваннях страв.

  2. Створити параметричний запит, в результаті виконання якого видається інформація про конкретну страву. В результаті виконання запиту повинна видаватися інформація: найменування страви, найменування продукту, нетто продукту г.

  3. Створити підсумковий запит, в результаті виконання якого видається загальна калорійність кожного страви. Виконати сортування по найменуваннях страв.

  4. Створити перехресний запит про загальну калорійність продуктів в розрізі груп: у рядках – найменування продукту, в стовпцях – назва групи, в області даних – загальна калорійність продуктів.

  5. Створити підсумковий запит, в результаті виконання якого видається загальна калорійність кожного страви. Виконати сортування по найменуваннях страв. На основі цього запиту створити нову таблицю «Калорійність блюд».

Варіант №8

  1. Створити запит «Підсумки інвентаризації», в результаті виконання якого видається інформація про наявність сировини на складі: група сировини, найменування сировини, одиниця виміру, норматив запасу, фактична кількість, відхилення. Виконати сортування по групах сировини, а усередині по найменуваннях сировини.

  2. Створити запит «Крупи і мука», вибравши з бази даних інформацію про фактичну кількість сировини по групах «Крупи і макаронні вироби» та «Мука і крохмаль». В результаті виконання запиту повинна видаватися інформація: група сировини, найменування сировини, фактична кількість, ціна, вартість. Виконати сортування усередині по групах сировини, потім по найменуваннях сировини.

  3. Створити підсумковий запит «Нормативи запасу сировини», в результаті виконання якого видається інформація про загальний норматив запасу по кожному виду сировини у вартісному вираженні.

  4. Створити перехресний запит, який видає інформацію про загальну вартість фактично наявної сировини в розрізі груп: у рядках – найменування сировини, в стовпцях – групи сировини, в області даних – вартість фактично наявної сировини.

  5. У базі даних створити «Новий довідник сировини». Створити запит «Зміна цін», в результаті виконання якого ціна соняшникової олії в таблиці «Новий довідник сировини» збільшується на 5%.

  6. Створити параметричний запит, в результаті виконання якого видається інформація про наявність конкретної сировини на складі. В результаті виконання запиту повинна видаватися інформація: найменування сировини, одиниця виміру, норматив запасу, фактична кількість, відхилення.