Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MK.docx
Скачиваний:
399
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
999.08 Кб
Скачать

41.Використання Інтернет для побудови іміджу.

Так само, як людина повинна створювати собі бездоганну репутацію,фірмам та їхній продукції теж створюється відповідна репутація.

Складність тут полягає в тому, що споживач має тенденцію зменшувати навантаження на самого себе і не збирається знову й знову аналізувати ту чи іншу фірму, той чи інший товар, що його пропонує фірма. Цей фактор

має враховувати рекламодавець, створюючи фірмовий стиль роботи, певний імідж торгової марки і товарів.

Імідж створюється з багатьох складових: найменування, ціни, упаковки, стилю реклами та якості самого продукту. Тому фірми та продукти можуть бути або "особистостями", або безликими "ніхто". Реклама повинна формувати імідж постійно. можна зробити висновок, що швидко зростаюча аудиторія мережі Інтернет - область підвищеного інтересу для більшості PR-щиків, так як це молода, прогресивна, інноваційна частина цільової аудиторії.

Мережа Інтернет, в специфіку певних психологічних властивостей, володіє великим кредитом довіри, а відповідно відмінно підходить для PR. Ця інформаційна середовище сприяє проведенню PR-заходів вже хоча б тому, що відвідувачі Інтернету схильні до отримання інформації. Більше того, саме за нею вони і приходять в мережу.

Інтернет - це засіб масової комунікації, яке відрізняється від решти ЗМІ переважно способом розповсюдження і надання інформації. Також Інтернет надає масу можливостей для інтегрованих маркетингових програм.Інтернет володіє подібними властивостями з механізмом дії натовпу: і в тому, і в іншому випадку мається реалізується по-різному технічно феномен некерованою ніким структури і «випадковою середовища». Даний механізм ефективний при проведенні PR-кампаній з використанням психотехнологій. Для американського керівництва цей механізм є одним з основних при проведенні кампаній з психологічних війн.

Інтернет дає прекрасну можливість фокусувати вплив на конкретну вузькопрофільну цільову аудиторію, в якій зацікавлена організація; виділяти підгрупи в цій аудиторії для складання більш персоналізованих PR-звернень;

часом навіть враховувати індивідуальні особливості та характеристики кожного відвідувача (наприклад, випадок використання мережевої розсилки). Виділення цільової аудиторії важливо, тому що дозволяє побудувати комунікацію максимально ефективно, швидше досягти її мети.

Таким чином, мережа Інтернет все більше сприяє глобальним комунікацій. Мережа виконує функції величезної бібліотеки, яка має архів, виконує комунікацію в режимі реального часу (чати, форми, віртуальні конференції т ін), а також є засобом для розвитку бізнес - простору (сайт).

42.Реклама в мережі Інтернет як глобального засобу масової комунікації.

Мережа Інтернет, в специфіку певних психологічних властивостей, володіє великим кредитом довіри, а відповідно відмінно підходить для PR. Ця інформаційна середовище сприяє проведенню PR-заходів вже хоча б тому, що відвідувачі Інтернету схильні до отримання інформації. Більше того, саме за нею вони і приходять в мережу. Мережа Інтернет як і раніше розцінюється більшістю її відвідувачів як демократична середовище, джерело отримання об'єктивної і правдивої інформації. Інтернет - це засіб масової комунікації, яке відрізняється від решти ЗМІ переважно способом розповсюдження і надання інформації. Також Інтернет надає масу можливостей для інтегрованих маркетингових програм.

Кожен користувач Інтернету може бути одночасно одержувачем та відправником, що веде до збільшення людей, що беруть участь у комунікації. Присутність в інформаційній системі - це перш за все потоки уваги, причому в порівнянні з традиційними мас-медіа мережу Інтернет реєструє поведінку активної аудиторії, де поки ще мало пасивних і випадкових спостерігачів . З цієї точки зору Інтернету, як каналу комунікацій, властиві такі характерні особливості:

• Інтернет є нетрадиційним засобом і каналом комунікації, який характеризується відсутністю централізованої організаційно структури. Саме це обумовлює відсутність в Мережі цензури та поширення в ній інформації випадковим чином, на зразок поширення анекдотів і чуток, а також є величезною доступною бібліотекою;

• Інтернет володіє подібними властивостями з механізмом дії натовпу: і в тому, і в іншому випадку мається реалізується по-різному технічно феномен некерованою ніким структури і «випадковою середовища».

• Інтернет характеризується швидкістю поширення інформації. Так, що з'явилося на інформаційному сайті повідомлення може бути миттєво розтиражували мережевими виданнями, а потім навіть друкованими. Таким чином, дана особливість Інтернету дає сприятливе середовище для того, щобграмотно створене і запущене повідомлення поширювалося самостійно і не вимагало значних матеріальних витрат на його підтримку;

• Інтернет дає прекрасну можливість фокусувати вплив на конкретну вузькопрофільну цільову аудиторію, в якій зацікавлена організація; виділяти підгрупи в цій аудиторії для складання більш персоналізованих PR-звернень; часом навіть враховувати індивідуальні особливості та характеристики кожного відвідувача

• Комунікація в Інтернеті інтерактивна. Це передбачає можливість активної взаємодії між сторонами. Інтерактивність означає можливість вступати в прямий діалог з аудиторією, а також те, що представники даної аудиторії також можуть спілкуватися між собою.

Сьогодні українська аудиторія Інтернету дорівнює аудиторії національних телеканалів, а рекламний бюджет Інтернет-реклами зростає, незважаючи на кризові явища в економіці .. Сьогодні Інтернет став не просто конкурентом "старих медіа", а силою, що поступово поглинає друковані версії газет і журналів та традиційне проводове радіо. Черга за FM-радіостанціями і ефірним телемовленням. Тільки використовуючи переваги Інтернету як потужного каналу комунікації, тільки конвергуючись з іншими платформами, ці медіа можуть продовжити собі вік. Швидкість, мобільність, мультимедійність, універсальність, інтерактивність –

ключові слова, що вповні розкривають сучасний стан медіапростору. Ера журналіста вузької тематики з навичками писати для певного типу ЗМІ відходить у минуле.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]