Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Договір про ЄС-1.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
920.58 Кб
Скачать

Заключні положення

Стаття 313 (колишня стаття 247)

Цей Договір буде ратифікований Високими Договірними Сторонами, відповідно до їх конституційних процедур. Ратифікаційні грамоти будуть передані на збереження Уряду Італійської Республіки.

Цей Договір набуває чинності першого дня місяця, що починається після того, як остання держава, що підписала його, передала ратифікаційні грамоти на збереження. Якщо, однак, така передача здійснена менш ніж за 15 днів до початку наступного місяця, то Договір набуває чинності першого дня другого місяця після дати такої передачі.

Стаття 314 (колишня стаття 248)

Цей Договір, складений в одному примірнику на голландській, французькій, німецькій та італійській мовах, причому всі чотири тексти мають однакову дію, передається на збереження до архівів Уряду Італійської Республіки, яке надасть завірену копію кожному Уряду всіх держав, що підписали його.

Згідно з Договорами про вступ, тексти цього Договору датською, англійською, фінською, грецькою, ірландською, португальською, іспанською та шведською мовами також вважаються автентичними.

НА ПОСВІДЧЕННЯ уповноважені Представники підписали цей Договір.

Підписано в Римі двадцять п’ятого березня одна тисяча дев’ятсот п’ятдесят сьомого року.

1Королівство Данії, грецька Республіка, Королівство Іспанії, Ірландія, Австрійська Республіка, Португальська Республіка, Республіка Фінляндія, Королівство Швеція та Об’єднане Королівство Великобританії і Північної Ірландії стали членами Європейського Співтовариства з цього моменту.