Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
дипломна робота макіяж.docx
Скачиваний:
235
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
540 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Чернігівське вище професійне училище побутового обслуговування

Дипломна робота

З предмету:Основи макіяжу. Візажна справа

Сучасний весільний макіяж.

Види та особливості

Виконала: учениця 108 групи

Мороз Н. А

Перевірив: викладач спец дисциплін

Мацукова М. П.

м. Чернігів 2013

1.Вступ

Сучасній молодій людині досить складно здійснити вибір професії з урахуванням покликання, нахилів, здібностей через те, що варіантів вибору кар'єри у сучасному суспільстві досить багато, а молоді люди ще не достатньо орієнтуються в особливостях різних професій. Наукові дослідження з педагогіки та психології, соціології та економіки, а також повсякденна практика переконують, що якщо людиною професія обрана за власним покликанням, особистісними нахилами та здібностями, то її праця стає джерелом натхнення, приносить задоволення і радість, а також найбільшу користь нашому суспільству, яке стоїть перед проблемою розбудови державності та економіки. Правильний вибір професії – запорука майбутнього щасливого життя.

У майбутньому я хочу стати візажистом, бо ця професія мені дуже подобається. Мені подобається створювати новий імідж для людини, підкреслювати її красу, робити людину привабливою, що в наш час дуже важливо. Адже за зовнішнім виглядом оцінюють людину в цілому: якщо вона охайна, з гарною зачіскою і чудовим макіяжем, то ця людина відразу справить гарне враження на оточуючих. Отже, якщо людина може слідкувати за собою і завжди мати привабливий вигляд, то й на роботі вона матиме успіх у всьому.

У кожної людини є свій потенціал краси. Розкрити його, а точніше, знайти і підкреслити родзинку в людині, допоможе, звичайно, професійний стиліст. У нашій державі стиліст - професія досить молода. З'явилась вона на основі двох спеціальностей, які і складають її основу - перукарського мистецтва і візажу. Щоб стати стилістом з великої букви, недостатньо вміти стригти, фарбувати очі та губи - треба вміти створювати художній образ, в якому гармонійно поєднуються і зачіска, і макіяж, і одяг, і манера поведінки. Саме така людина приваблює до себе увагу, у ній відразу видно власний, неповторний стиль. Виділяють три основні спеціалізації: стиліст-перукар, стиліст - візажист і стиліст-модельєр.

Стилістів різної кваліфікації завжди запрошують в салони краси, косметичні компанії, медичні центри. Часто потенційними клієнтами стилістів є зірки телебачення, естради, моделі, які беруть участь у показах. Можливо, через це професія стиліста визнається досить високооплачуваною.

Завдяки участі в конкурсах стилісти мають змогу для кар'єрного росту і створення свого імені. Такі заходи допомагають розвивати творчу уяву і наслідок – з'являються нові стилі зачісок і візажу.

Забезпечений успіх і високу зарплату ніхто не може гарантувати, навіть якщо ви закінчили якісні спеціальні курси. Стиліст - це творча професія. Для того, щоб ідеально нею оволодіти, теоретичних і практичних знань недостатньо. Робота над створенням образу вимагає відповідної ретельної підготовки. Цей фах схожий на професію скульптора або художника: успіху і визнанню передують довгі роки тяжкої, наполегливої праці.

І. Теоретична частина

    1. Обґрунтування обраного виду

Весільний макіяж - особливий. Він істотно відрізняється і від денного, і від вечірнього. У техніці ‘банан’ використовують ніжні тіні, що переливаються відтінки помади переважно теплих рожевих або холодних бузкових відтінків.

З кожним днем ​​все більш популярні стають різні професійні види розтушовок в макіяжі. Ще зовсім недавно популярний макіяж Smoky Eyes (димчасті очі) йде на другий план, його змінили більш незвичайні, альтернативні форми в макіяжі. А з приходом весни нам все більше хочеться мінятися, піти від сірості і холодів, почати ловити на собі захоплені погляди, дивуючи навколишній своєю яскравістю та оригінальністю. Але як привернути до себе увагу не шокуючи строкатим бойовим розкрасом, а викликаючи захват?

На сьогоднішній день на першому місти макіяж професійної техніки розтушовування "Банан". "Чому банан?" - Запитаєте ви. Чому таке незвичайне, і навіть дещо дивне, назва для макіяжу. Даний макіяж привертає увагу чіткістю ліній, чистотою і акуратністю виконання. Очі виглядають більшими і виразними, а погляд таємничим і привабливим.

Для виконання макіяжу вам буде потрібно гостро заточений олівець, кілька відтінків тіней і туш. Приємного перегляду!

На все віко нанести тонким шаром тональний крем, потім припудрити білої матової тінню.

1.2 Характеристика макіяжу

Робота в олівцевій техніці - це сама універсальна техніка, яка дозволяє виконувати не шаблонний макіяж типу «банан» і т.д., а вибудовувати форму враховуючи всі анатомічні особливості ока (складочки, зморщечки, опуклості).

Заснована на графіку і побудові форми. Вміти просто тушувати тіні на очах - не є технікою. Тільки лише розуміючи, як взагалі будується форма, можна створити грамотну роботу. Можна вміти тушувати олівцем куди завгодно і скільки завгодно, але якщо не побудована форма - це не малюнок (за таким «тушовочкам» в малюнку художник завжди бачить дилетанта, хоча необізнані люди можуть захоплюватися роботою), і навпаки: іноді вибудувана форма може не потребувати тушвки, кольорі та іншої обробці, тому що є цілком самодостатньою роботою.

За рахунок цього олівця вибудовується вся робота, з обсягами та тушовки, а потім доповнюється тінями, підведенням і т.п. Олівець будується не для кольору, а для форми! Чим легше тушується олівець, тим чистіше виходить форма. У олівці вибудовується форма очі - олівець виконує функції моделювання природних форм з тінню, півтінню, а далі заповнення форми олівця вже кольором тіні.

Враховується анатомія ока (лінії, обсяги, западини), в альтернативних формах враховуються свої і формуються нові, але при цьому головне завдання, щоб макіяж виглядав не тільки при закритому оці красиво, а першочергово при відкритому!

У першу чергу ця техніка розроблена саме для салонних варіантів! Конкурс і подіум - лише наслідок.

Беруться до уваги багато чинників - співвідношення обсягів і ліній, точний напрям колірного плями, залежність від підбрівного обсягу і т.д. Форма в олівці ПОВНІСТЮ вирішує всі питання корекції, а колір тільки доповнює, причому повноцінно виглядає робота, навіть перекрита просто одним кольором тіней. Величезне значення приділяється мікроколористиці.

ПЕРЕВАГА техніки - робота ні за яких умов не може бути брудною! Відсікає все зайві рухи, які займають твій час. Макіяж виходить спочатку чистим. І лише тільки з практикою рухи стають більш точними .....

Ще раз повторюся, що всі питання форми, обсягів та растушевок вирішуються на етапі олівця, тінь тільки допомагає! І справа не в складності форми, в салонних роботах ми створюємо індивідуальні, особисті з точки зору корекції макіяжі, які на іншому клієнті повторити не можна, так як його лінії і обсяги - інші!

Олівець - повинен бути середньої м'якості - наприклад "Color me" № 202 або № 402 Номери в серіях не повторюються «Color me» .... 402 - «подвійний ефект», 202-шовковий. Марка "Лакорді Делюкс" повністю практично злизує по мірі тушевки, і для створення тоніх ліній він надто м'яко лягає і розпливається, в той час коли твердий тримає форму малюнка. При Тушевка він навіть колір дає насичений коричневий (наприклад) і перехід від темного до світлого виконати легше. Наприклад кут заповнюєш олівцем і стушевиваются тільки краю для м'якого переходу, а колір всередині кута так і залишається темним і насиченим. М'який олівчик тягне відразу і робить порожнє місце ...

Але справа не у фірмі (можна Atelier, Сinecitta № 20), а в специфіці нанесення - враховувати потрібно природні обсяги і тушевку виконувати в олівці, а потім дублювати тінню .... Для холодних відтінків - чорний, для всіх інших коричневий.

Використовуємо білу матову тінь поверх тону і обов'язково підкладку на обсяги - PP21 Make-Up-Atelier або 90940 Make-Up Forever або 66 Cinecitta. Тоді олівець не буде чіплятися за тон, а тушевка буде плавно йти у підкладку!

Підкладка - це препарат, який наноситься до виконання основної роботи (форми або кольору), не несе самостійного колірного акценту, але забезпечує подальшу чистоту роботи.

PP21 Ательє використовується широко, причому практично у всіх етапах роботи, тільки для різних цілей - зачищаємо, підкладаємо і т.д. Препарати, які радимо, дрібно змолоти, тонко лягають, чудово вичищають і, що особливо важливо, мають і теплий, і холодний пігмент, тобто підходять до будь-якого колірному типу.

Підкладка не може бути виконана аквареллю, так як дає дуже велике ущільнення, тому в салонної роботі ми використовуємо більш легкі препарати.

Ватні палички - не тільки не використовуються в Тушевка, але і просто забороняється студентам їх використовувати! Це неакуратно і абсолютно непрофесійно. Якщо ти тримаєш поруч палички, то завідомо даєш собі право на помилку (це психологічно), але помилок не буває, так як олівець не сиплеться. Те ж саме деякі роблять так звані «подушки» під очима, а хтось працює відразу чисто.

Кисть - Використовуйте для тушевки невелику плоску кисть зі свого набору або придбайте (якщо є можливість) кисть від Make-Up Forever № 4 або Nuria Russel Y 63614 або NR 1026.

Особливості роботи:

Буває таке, що олівець не тушується, або дуже погано тушується, - бруд виходить. Це відбувається, якщо неправильно визначено колірний тип клієнтки. Наприклад, її шкіра з сірим пігментом, а ви використовуєте сіру тінь, або колірний тип - осінь, а ви виконуєте чорну растушевку. Причин багато.

Тампірованіе - пензлик повинна бути дійсно жорстка, дуже добре підходить кисть із «Нурії Рассел» № 2102 (кисть для губ ).

Виконується чорним і білим (суха підводка чорна та аква біла), змінюючи щільність нашарування препаратів. Чимось схоже на роботу маслом в живописі - різна щільність мазка. Перехід від малюнка до пп-шке зачищається слюдою

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]