Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
EAS_ostatochny_variant.doc
Скачиваний:
53
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
7.97 Mб
Скачать

8. Як одержати сертифікат на органічну продукцію? Які служби видають такий сертифікат?

Через відсутність законодавчої бази у сфері органічного виробництва, в Україні відсутня відповідна системи сертифікації. Виробники можуть засвідчувати відповідність свого продукту в закордонних органах сертифікації та реалізовувати її тільки на зовнішніх ринках.

Крім того, через відсутність відповідної сертифікації, на продукт не може бути нанесене маркування «Органічний продукт».

Прийняття проекту Закону України «Про органічне виробництво» дозволить багатьом аграріям розширити ринки збуту не лише за кордоном, але і серед українських споживачів.

9. Сільради не мають фінансування на очистку вулиць від снігу, до школи, дитсадка та під’їздів до села. Як вирішити цю проблему?

Міністерству аграрної політики та продовольства України в державному бюджеті видатки на фінансування вказаних робіт не передбачені.

При цьому слід зазначити, що згідно зі статтею 31 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” організація за рахунок власних коштів і на пайових засадах будівництва, реконструкції і ремонту об`єктів комунального господарства та соціально-культурного призначення, жилих будинків, а також шляхів місцевого значення належить до власних повноважень органів сільських, селищних та міських рад.

Разом з тим, відповідно до статті 28 зазначеного Закону до відання органів сільських, селищних та міських рад належить залучення на договірних засадах коштів підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, розташованих на відповідній території, та коштів населення, а також бюджетних коштів на будівництво, розширення, ремонт і утримання на пайових засадах об`єктів соціальної і виробничої інфраструктури та на заходи щодо охорони навколишнього природного середовища. Окрім того, до повноважень органів місцевого самоврядування належить об`єднання на договірних засадах коштів відповідного місцевого бюджету та інших місцевих бюджетів для виконання спільних проектів або для спільного фінансування комунальних підприємств, установ та організацій, вирішення інших питань, що стосуються спільних інтересів територіальних громад.

10. Чи можливе внесення до статутного фонду будь-якої форми господарювання с. Г. Земельного сертифікату на право на земельну частку (пай)?

Пунктом 17 Перехідних положень Земельного кодексу встановлено, що сертифікати на право на земельну частку (пай), отримані громадянами, вважаються правовстановлюючими документами при реалізації ними права вимоги на відведення земельної частки (паю) в натурі (на місцевості) відповідно до законодавства. Сертифікати на право на земельну частку (пай) є дійсними до виділення власникам земельних часток (паїв) у натурі (на місцевості) земельних ділянок та видачі їм державних актів на право власності на землю.

Пунктом 15 Перехідних положень Земельного кодексу передбачено, що до набрання чинності законами України про державний земельний кадастр та про ринок земель, але не раніше 1 січня 2012 року, не допускається

а) купівля-продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності, крім вилучення (викупу) їх для суспільних потреб;

б) купівля-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок і зміна цільового призначення (використання) земельних ділянок, які перебувають у власності громадян та юридичних осіб для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, земельних ділянок, виділених в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) для ведення особистого селянського господарства, а також земельних часток (паїв), крім передачі їх у спадщину, обміну земельної ділянки на іншу земельну ділянку відповідно до закону та вилучення (викупу) земельних ділянок для суспільних потреб.

Купівля-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок та земельних часток (паїв), визначених підпунктами "а" та "б" цього пункту, запроваджується за умови набрання чинності законами України про державний земельний кадастр та про ринок земель, але не раніше 1 січня 2012 року, визначивши особливості обігу земель державної та комунальної власності і земель товарного сільськогосподарського виробництва.

Угоди (у тому числі довіреності), укладені під час дії заборони на купівлю-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок та земельних часток (паїв), визначених підпунктами "а" та "б" цього пункту, в частині їх купівлі-продажу та іншим способом відчуження, а так само в частині передачі прав на відчуження цих земельних ділянок та земельних часток (паїв) на майбутнє є недійсними з моменту їх укладення (посвідчення).

Нині законодавством заборонено внесення до статутного фонду будь-якої форми господарювання с.г. земельного сертифікату на право на земельну частку (пай).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]