Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МПК .docx
Скачиваний:
84
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
413.59 Кб
Скачать

113. Робота з владними структурами як один з напрямків д-ті.

Робота з місцевими адміністраціями, галузевимми асоціаціями, міністерствами, ВРУ.

Робота ведеться за допомогою лобіювання , в основі якого інфо-ня та переконання. В економічно розвинених країнах лобістами є асоціації, великі п-ва, профспілки, групи громадян та окремі громадяни.

Напрями роботи лобістів: пошук необхідних людей у структурах влади; інтерпретація дій владних структур, інтерпретація дій тих, зто стоїть за лобістом та від ім. кого ведеться лобіювання; захист позицій цих груп; форм-я їхнього паблісітс в струтурах влади, підтримка д-ті п-ва або ін. груп, олбіювання яких ведуть лобісти.

114. Робота з контактними аудиторіями як один із напрямків діяльності у p.R.

До контактних аудиторій належать найняті працівники, фін-ві установи, інвестори, органи влади – усе те, що може сприяти або гальмувати ефек-ть роботи під-тва чи організації. Тому служби ПР мають побудувати свою роботу в такий спосіб, щоб домогтися сприяння з боку цих контактних аудиторій.

Думка та поведінка найнятого під-ом персоналу значною мірою визначатиме успіх усіх починань керівництва, стабільність д-сті п-тва на зовніш. ринках, її життєдіяльність. Необхідно, щоб п-тва мали в своєму розпорядженні такі інстру-нти, які б підтрим-ли зв’язок керівництва в цілому з кожним найнятим працівником.

Конкурентоспроможність п-тву забезпечують, як правило, гроші інвесторів, тому службі ПР необхідно налагоджувати ком-ції з усіма учасниками фін-го співтовариства. До них належать інвестиційні аналітики, власники інвестицій, фін-ві оглядачі у фахових газетах і журналах. Робота з ними потребує знання фін-ів і ком-ій одночасно. З усіма цими аудиторіями необхідно налагоджувати прямі ком-ції, оскільки вони мають різні інтереси та потреби.

Робота з владними структурами ведеться за допомогою такого заходу, як лобіювання.

115. Поняття пропаганди та її застосування у p.R.

Мета пропаганди – вихід емоцій, зумовлених спогляданням та придбанням товару.

Предметом дослідження пропаганди є взаємозв’язок індивіда з суспільством через коло його власних знайомих.

Характер проведення заходів з пропаганди – проводиться непостійне.

Об’єктом пропаганди є товар (послуга).

Пропаганда — це робота для поширення своєї ідеологічної території. Її спрямовано на великі групи людей, оскільки окремий індивідуум — досить уперта істота, котра має свої сталі норми та настанови, які дуже важко змінити. Натомість групову психологію орієнтувати на якісь нові установки простіше, бо взаємодія людей у групі ніби посилює пропагандистський вплив на них. Ясна річ, що за допомогою прийомів пропаганди можна під силити тільки вже наявні тенденції поведінки, але змінити її радикально досить важко, на це можуть знадобитися роки. Між іншим, методи передвиборної боротьби теж належать до пропаган­дистських технологій.

За допомогою пропаганди можна підсилити тільки вже наявні тенденції поведінки, для радикальної її зміни можуть знадобитися роки. Методи передвиборчої боротьби також належать до пропагандистських технологій.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]