Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
М_1.doc
Скачиваний:
44
Добавлен:
18.03.2015
Размер:
11.98 Mб
Скачать

Практичні завдання:

1. Запустіть програму Microsoft Word за допомогою команди Пуск – Все программы – Microsoft Office - Microsoft Office Word 2003.

2. Виберіть параметри сторінки для даного документа за допомогою команди Файл – Параметры страницы: та вкажіть наступні поля сторінки верхнє – 2см, ліве – 3см, нижнє – 1,5см, праве – 1см.

3. Вкажіть розмір шрифту – 14пт за допомогою панелі форматування, тип шрифту - Times New Roman, вирівнювання по центру натиснувши кнопку , вкажіть накреслення – жирне за допомогою кнопки.

4. Вкажіть міжрядковий інтервал – полуторний за допомогою вікна Формат – Абзац.

5. Введіть наступний текст та в кінці рядка натисніть Enter:

Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях

6. У наступному підзаголовку накреслення вже курсивне, тому натисніть кнопку на панелі Форматування. Введіть наступний текст:

Оператор зобов'язаний:

7. Потім вкажіть початок маркірованого списку за допомогою вікна Формат-Список-Маркированный.

8. Зніміть курсивне накреслення, натиснувши ще раз кнопку на панелі Форматування.

9. Виберіть вирівнювання по правому краю за допомогою кнопки на панелі Форматування та введіть наступний текст, вибравши накресленняпідкреслене за допомогою кнопки , де потрібно:

  • у всіх випадках виявлення обривів проводів живлення, несправності заземлення й інших ушкоджень електрообладнання, появи запаху гарі негайно відключити живлення й повідомити про аварійну ситуацію керівнику й черговому електрику;

10. Таким же чином введіть і наступний текст, встановлюючи форматування таке як на прикладі:

  • при виявленні людини, яка попала під напругу, негайно звільнити її від дії струму шляхом відключення електроживлення й до прибуття лікаря надати потерпілому негайну допомогу;

  • у будь-яких випадках збоїв у роботі технічного обладнання або програмного забезпечення негайно викликати представника інженерно-технічної служби експлуатації обчислювальної техніки;

  • у випадку появи різі в очах, різкому погіршенні видимості, неможливості сфокусувати погляд або навести його на різкість, появі болю в пальцях і кистях рук, посиленні серцебиття негайно покинути робоче місце, повідомити про це керівника робіт і звернутися до лікаря;

  • при загорянні обладнання відключити живлення й вжити заходів по гасінню вогнища пожежі за допомогою вуглекислотного або порошкового вогнегасника, викликати пожежну команду й повідомити про подію керівника робіт.

  • У випадку відключення електроживлення припинити роботу й доповісти керівникові. Не намагайтеся самостійно з'ясовувати й усувати причину. Пам’ятайте, що напруга може також зненацька з'явитися.

  • при загорянні або пожежі пам’ятайте, що гасити електроустановки треба вуглекислотним або порошковим вогнегасниками, а також сухим піском щоб уникнути поразки електричним струмом.

Увага щодо форматування тексту!

1. Абзац, який починається зі слів «у випадку появи різі…» тип шрифту Arial.

2. Форматування словосполучення «при загорянні обладнання» здійснюється за допомогою вікна Формат – Шрифт, де встановіть перемикач біля слів надстрочный та натисніть кнопку ОК.

3. Останні два абзаци надруковані шрифтом номером 18пт та 20пт.

4. Міжрядковий інтервал усюди полуторний, окрім останніх трьох абзаців.

5. Збережіть даний документ на диску D:\WORK\SGF\Номер_Вашої_групи та надайте йому ім'я Text1_Ваше_Прізвище.