Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
GS102 student notes_ukrainian.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
793.09 Кб
Скачать
  1. Документація щодо особового складу: заява, накази щодо особового складу, автобіографія, характеристика, контракти з найму працівників, трудова книжка, особовий листок з обліку кадрів, особова справа.

  2. Інформаційні документи та службові листи.

  3. Документи з господарсько-договірної діяльності: договір, контракт, трудова угода.

  4. Обліково-фінансові документи: таблиця, список, перелік, накладна, акт, доручення, розписка.

Звернення

Витяг із закону України « Про звернення громадян»

Стаття 3: Під зверненнями громадян слід розуміти викладені в письмовій або усній формі пропозиції (зауваження), заяви (клопотання) і скарги.

Пропозиція (зауваження) – звернення громадян, де висловлюються порада, рекомендація щодо діяльності органів державної влади і місцевого самоврядування, депутатів усіх рівнів, посадових осіб, а також висловлюються думки щодо врегулювання суспільних відносин та умов життя громадян, вдосконалення правової основи державного і громадського життя, соціально-культурної та інших сфер діяльності держави і суспільства.

Заява (клопотання) – звернення громадян із проханням про сприяння реалізації закріплених Конституцією та чинним законодавством їх прав та інтересів або повідомлення про порушення чинного законодавства чи недоліки в діяльності підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, народних депутатів України, депутатів місцевих рад, посадових осіб, а також висловлення думки щодо поліпшення їх діяльності.

Клопотання - письмове звернення з проханням про визнання за особою відповідного статусу, прав чи свобод тощо.

Скарга – звернення з вимогою про поновлення прав і захист законних інтересів громадян, порушених діями (бездіяльністю), рішеннями державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, об'єднань громадян, посадових осіб.

Стаття 5: Вимоги до звернення Звернення адресуються органам державної влади і місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям незалежно від форм власності, об'єднанням громадян або посадовим особам, до повноважень яких належить вирішення порушених у зверненнях питань.

У зверненні має бути зазначено прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги.

Звернення може бути усним (викладеним громадянином і записаним посадовою особою на особистому прийомі) чи письмовим, надісланим поштою або переданим громадянином до відповідного органу, установи особисто чи через уповноважену ним особу, якщо ці повноваження оформлені відповідно до чинного законодавства.

Звернення може бути подано як окремою особою (індивідуальне), так і групою осіб (колективне). Письмове звернення повинно бути підписано заявником (заявниками) із зазначенням дати.

ЗАЯВА

Види заяв: від організацій, установ, особисті.

Реквізити: 1) праворуч вказується ім’я та назва організації чи установи, куди подається заява (у Д.в.). 2) Нижче у стовпчик пишеться назва, ім’я, посада, місце роботи, адреса того, хто подає заяву (у Р.в). 3) Посередині з великої літери «Заява», крапка не ставиться. 4) З абзацу з великої літери починається текст, де чітко викладається прохання з коротким його обґрунтуванням 5) Ліворуч дата, праворуч – підпис особи, яка писала заяву.

Заява пишеться від руки в одному екземплярі.

У складній заяві подаються відомості проте, які саме документи додані до заяви на підтвердження правомірності висловленого в ній прохання. Зразок заяви:

Деканові філософського факультету

Київського національного університету

імені Т. Г. Шевченка

професору Конверському А.Є.

студента І курсу кафедри «Релігієзнавство»

Сергієнка Віктора Петровича

Заява

Прошу надати мені академічну відпустку на 2012-2013 навчальний рік у зв’язку з виїздом за кордон за програмою обміну студентів до Яґеллонського університету (Польща). До заяви додано довідку про зарахування на програму вивчення польської мови.

12.05.12 Підпис

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]