Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ME_vsyo.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
1.81 Mб
Скачать

45. Характер та режими торгової політики. Збірник індикативних питань для оцінки заходів торгової політики країн оєср

Торговельна політика держави буває протекціоністською, помірною або відкритою (свобода торгівлі). Торговий режим країни, яка усунула всі імпортні мита, але ввела кількісні квоти на основні товари імпорту або, навпаки, відмінила квоти, але підвищила імпортний тариф до заборонного рівня, не може вважатися мм режимом торгівлі. Щодо відкритого, то ним може бути визнаний торговий режим тільки тієї країни, у якій середній рівень митного оподаткування імпорту становить менше 10%, а кількісні обмеження покривають менше 25% імпорту і мають низькоінтенсивний, в основному реєстраційний, характер. Основним принципом міжнародного права є те, що кожна держава має виключну юрисдикцію над своєю територією і всі юридичні і фізичні особи, які знаходяться на цій території, підпадають під його юрисдикцію.

У практиці регулювання міжнародної торгівлі найбільш часто використовуються наступні режими:

Режим найбільшого сприяння - РНБ (MFN) - умова, закріплена в міжнародних торговельних угодах, що передбачає надання договірними сторонами одна одній всіх прав, переваг і пільг, якими користується та / або буде користуватися будь-яка третя держава. Принцип РНБ включений в умови СОТ і вважається основою створення недискримінаційного режиму в міжнародній торгівлі. Національний режим (NT) - режим економічних відносин між державами, при якому одна держава надає іноземним фізичним та юридичним особам режим не менш сприятливий, ніж режим для своїх юридичних і фізичних осіб. У практиці міжнародних економічних організацій системи ООН іноді використовується поняття справедливого і недискримінаційного режиму, який не має чіткого визначення і використовується в основному як нагадування про чинення несправедливості в торговій чи іншій економічній сфері. У більшості торгових договорів, що підписуються країнами на двосторонній основі, міститься положення про застосування РНБ, який став універсальним правилом і підтримується СОТ. З РНБ існують вилучення, але тільки в наступних межах: Вилучення для сусідніх країн з метою полегшити прикордонну торгівлю. Така торгівля становить менше 1% від світової торгівлі, і вилучення, що поширюються на неї, не надають скільки-небудь істотного впливу на політику РНБ в цілому. 

Для оцінки заходів торговельної політики Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) розробила індикативний запитальник, який широко використовується в практичній діяльності урядів. Список питань, на які пропонується відповісти перш, ніж вводити будь-які заходи торгової політики, наступний: • Який очікується економічний виграш для галузі або фірми і яку кількість робочих місць буде створено чи збережено в результаті здійснення даного заходу? • Наскільки збільшаться доходи бюджету на здійснення цього заходу? Наскільки збільшаться внутрішні ціни і зменшиться споживання в результаті застосування даної міри? Який вплив передбачуваних заходів на структуру відповідного ринку і на конкуренцію на ньому? Чи відповідає цей захід існуючим одностороннім чи двостороннім угодам? Як вплине цей захід на суміжні галузі?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]