Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Informatika.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
937.47 Кб
Скачать

13. Програми створення презентацій. Вимоги до презентацій. Основні операції.

PowerPoint — це ефективний додаток, використовуваний для створення презентацій, які можна демонструвати на моніторі комп'ютера. Використовуючи PowerPoint, можна підготувати короткі тезисні документи чи створити слайд-шоу з презентацією. За допомогою PowerPoint до презентацій легко додати елементи анімації і звукові кліпи, що допомагає створити цікаву і наочну ділову демонстрацію чи навчальну лекцію.

Power Point містить засоби створення персональної чи ділової презентації. На ваш вибір пропонуються самі різні інструменти, починаючи з майстра автозмісту і шаблонів оформлення, що використовуються при створенні слайдів презентації, до режимів перегляду Структура і Сортувальник файлів, що дозволяють легко перерозподіляти слайди в презентації. До слайдів можна додавати зображення, звуки і багато інших типів об'єктів, завдяки чому презентації виходять інформативними і візуально цікавими. Незалежно від того, знайомі ви з ранніми версіями PowerPoint чи ні, прочитавши цю книгу, ви одержите базові знання про створення презентацій, використовуючи винятково PowerPoint 2002, і довідаєтеся різні способи удосконалення слайдів PowerPoint. Презентації PowerPoint можна зберегти у форматі HTML, а потім публікувати в World Wide Web.

Вікно PowerPoint

Після діалогового вікна "Полезный совет" автоматично з’являється інше діалогове вікно. Це вікно дозволяє вибрати те , яким способом буде створюватись презентація.

Презентацію можна створити за допомогою майстра, на основі шаблону, порожню або відкриту, яка вже існує.

Під заголовком вікна розміщені рядки меню, панелі інструментів "стандартна" і "Форматування". Панель інструментів "Рисование" міститься вздовж лівого краю вікна. По центру вікна на сірому фоні знаходиться перший слайд презентації.

Слайд - це окрема сторінка презентації, яка відповідає "прозрачці" для кодоскопа , слайду на 35 мм плівці або екрану комп’ютерної демонстрації. Справа і знизу від слайду знаходяться лінії прокрутки. Зліва від горизонтальної лінії прокрутки містяться кнопки керування видом.

Незалежно від обраної методики застосування ТЗН у роботі із слайдами слід пам’ятати:

1. Слайд не є самодостатнім джерелом інформації, і для повного її засвоєння потрібні пояснення викладача.

2. Під час підготовки до лекції, семінару необхідно чітко визначити послідовність демонстрації слайдів та розробити необхідні коментарі.

3. Для сприйняття будь-якого, навіть найпростішого зображення потрібен час. Тому після проектування кожного слайда перед початком пояснення, викладач повинен зробити паузу.

4. Необхідно максимально повно використовувати можливість їх повної заміни. Зображення на екрані повинно з’являтись лише в той момент, коли воно необхідне, а якщо потреби в цьому немає – проектор слід вимкнути або прикрити слайд непрозорим папером.