Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпори з Екобезпеки.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
822.78 Кб
Скачать

1. Теоретичні засади структурно-правової організації забезпечення екологічної безпеки

Під організаційно-правовими формами забезпечення екологічної безпеки слід розуміти опосередковані правовим регулюванням і відособлені організаційно типи функціональної діяльності спеціально уповноважених організаційних державних структур, інших інституцій, спрямовані на організацію координації, розпорядження, погодження, інформування, ліцензування, сертифікації, контролю, інших функціонально-розпорядчих дій і санкціонування з метою забезпечення усіма юридичними і фізичними особами та державою вимог, норм і нормативів екологічної безпеки.

Організаційно-правові Форми - невід'ємний елемент механізму державно-правового забезпечення екологічної безпеки. Вони передбачають два основних блоки забезпечення екологічної безпеки:

  1. наявність узгоджених організаційно-правових структур щодо реалізації законодавства у сфері екологічної безпеки, тобто взаємодіючих та узгоджених структур органів держави, наділених повноваженнями щодо забезпечення екологічної безпеки на національному, регіональному, місцевому і галузевому рівнях у регулятивних та охоронних правовідносинах;

  2. організаційно-функціональне забезпечення екологічної безпеки на стадії відвернення (профілактики) екологічного ризику та ліквідації наслідків його прояву як основних напрямів системної і поліфункціональної діяльності сукупності органів держави, скоординованої та спрямованої на забезпечення дотримання усіма можливими суб'єктами нормативно-правових вимог у цій сфері.

Антропогенна діяльність людини призводить до виникнення численних глобальних та регіональних екологічних лих, що зумовлюють погіршення якості довкілля, - середовища, в якому проживає людина. В багатьох випадках їхнім джерелом є техносфера, яка виробляє, споживає та зберігає велику кількість енергії та різноманітних речовин і матеріалів, накопичує небезпечні та шкідливі відходи. Тому дослідження техногенно-екологічної безпеки стає пріоритетним напрямком державної політики та займає провідне місце в системі національної безпеки. У зв'язку з цим досліджено теоретичні основи забезпечення техногенно-екологічної безпеки населення.

2. Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки

З метою оперативного вирішення питань техногенно-екологічної безпеки, пов’язаних із запобіганням надзвичайним ситуаціям та реагуванням на них, а також координації і контролю на державному рівні комплексу робіт і заходів у цій сфері в Україні діє Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Основними завданнями Комісії є:

  • координація робіт, пов’язаних з розробленням та здійсненням профілактичних заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій природно-техногенного походження, зменшення шкоди, заподіяної внаслідок виникнення надзвичайних ситуацій, раціонального використання коштів, спрямованих на ліквідацію їх наслідків та визначення першочергових заходів і потреб;

  • забезпечення виконання центральними та місцевими органами державної виконавчої влади робіт, пов’язаних з подоланням та ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій регіонального і національного масштабів;

  • керівництво функціональними системами захисту населення і спостереження за станом навколишнього природного середовища і техносфери;

Таким чином, дiяльнiсть Державної комiсiї з питань техногенно-екологiчної безпеки та надзвичайних ситуацiй забезпечує координацiю роботи центральних та мiсцевих органiв виконавчої влади, пов’язану з безпекою та захистом населення i територiй як у звичайних умовах, так i в надзвичайних ситуацiях природного та техногенного походження, а також органiзацiю та безпосереднє керiвництво по лiквiдацiї наслiдкiв надзвичайних ситуацiй нацiонального i регiонального масштабiв.

Білет№30