Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
цив проц.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
1.31 Mб
Скачать

39. Пояснення сторін, третіх осіб та їх представників.

Сторони, треті особи й інші особи, які беруть участь у справі, мають право давати усні та письмові пояснення судові, однак засобом доказування є тільки пояснення, які подані ними у процесі їх допиту, як свідків відповідно до ст. 65 ЦПК.

Стаття 62. Пояснення сторін, третіх осіб та їхніх представників. 1. Сторони, треті особи та їхні представники за їх згодою можуть бути допитані як свідки про відомі їм обставини, що мають значення для справи.

Пояснення сторін та їхніх представників в процесі доказування можуть надавати найбільш повні і точні відомості про обставини справи, оскільки вони є суб’єктами або ж представниками суб’єктів спірних правовідносин, що розглядаються судом. З тих самих причин їх пояснення не завжди можуть мати об’єктивний характер. Давати пояснення є правом сторін, тому за відмову від нього до сторони чи третьої особи не можуть бути застосовані заходи відповідальності.

40. Постанови Пленуму Верховного Суду України та Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ з питань цивільного процесу.

Зазначені роз’яснення містять узагальнені положення, призначені для багаторазового застосування з тієї або іншої категорії цивільних справ або при виникненні однорідних випадків. За змістом вони є результатом аналізу судових помилок і неправильних тенденцій у застосуванні судами процесуальних норм з певної категорії справ у зв’язку з відсутністю норми, що регулює те або інше процесуальне питання і на цій основі роз’яснення того, як слід прави-льно застосовувати відповідні норми права.

Постанова Пленуму Верховного Суду України, як і будь-який судовий акт, є підзаконним актом. Однак іменувати його нормативним актом і джерелом права ми не можемо, тому що на відміну від підзакошшх нормативних актів, виданих у порядку правотворчості компетентними органами, що є самостійни-ми регуляторами суспільних відносин, необхідно мати на увазі, що правила, встановлені Пленумом, перебувають в іншій площині, ніж підза- конні норми. Ці нормативні приписи складаються в рамках практики і для практики. Ті нормативні формулювання, які іноді включаються в керівні роз’яснення Пленуму, у юридичній літературі прийнято іменувати не нормою права, а правоположеннями, що є проміжним явищем, яке наближається до правових норм, але не збігається з ними.

Постанови Пленуму Верховного Суду України відрізняються від законодавчих актів тим, що вони: 1) приймаються вищим судовим органом; 2) офіцій-но є актами-роз’ясненнями з питань судової практики, тобто застосовуваних судами нормативних актів; 3) засновані на обов’язковості закону, зміст якого відображають; 4) не можуть змінити, скасувати закон або інший нормативний акт, застосовуваний судом.

Таким чином, постанови Пленуму Верховного Суду України не входять ні в систему права в цілому, ні в систему джерел цивільного процесуального права. Однак вони є складовою частиною правової системи України і відіграють значну роль у розвитку цивільного процесуального законодавства.