Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SPORY_RISK_V_BANKE.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
552.96 Кб
Скачать
  1. Схарактеризуйте способи взаємодії виконавчих органів ризик-менеджменту з керівництвом банку.

  1. Комітет з питань управління активами та пасивами – підпорядковується та подає відповідну затверджену звітність Правлінню

  2. Кредитні комітети різних рівнів - підпорядковується та подає відповідну затверджену звітність Правлінню, Кредитні комітети на відділенях чи філіях підпорядковуються Головному кредитному управлінню, яке в свою чергу – безпосередньо Правлінню Банку.

  3. Комітет з операційних ризиків- підпорядковується та подає відповідну затверджену звітність Правлінню

  4. Комітет загальних ризиків - підпорядковується та подає відповідну затверджену звітність Правлінню

  5. Відділ Ризик–менеджменту. Основними задачами відділу Ризик–менеджменту є виявлення, вимірювання, моніторинг ризиків в діяльності Банку, організація та координація процесів контролю банківських ризиків у співробітництві з іншими підрозділами Банку;

  6. Казначейство. Здійснює коригування ринкових позицій Банку щодо ризику ліквідності та ринкових ризиків; підпорядковується Правлінню, попередньо узгодивши результати чи звіти з уповноваженою особою – напр. Фінансовим директором.

  7. Відділ внутрішнього аудиту Банку - оцінює достатність та ефективність систем внутрішнього контролю Банку в частині ризик – менеджменту та виносить рекомендації Спостережній раді щодо їх вдосконалення та сприяє забезпеченню результативності і ефективності операцій, достовірності, повноти і своєчасності фінансової й управлінської інформації, а також повної відповідності діяльності Банку чинним законам і нормативно-правовим актам; підпорядковується безпосередньо Правлінню.

  1. Назвіть принципи корпоративного управління та можливості їх впровадження у банках.

    • Забезпечення акціонерам реальної можливості здійснювати свої права, пов’язані з участю у Банку.

    • Однакове ставлення до акціонерів, незалежно від кількості належних їм акцій.

    • Здійснення Спостережною радою стратегічного управління діяльністю Банку, забезпечення ефективності контролю з її боку за діяльністю Правління, а також підзвітність членів Спостережної ради акціонерам Банку.

    • Здійснення Правлінням виваженого, сумлінного та ефективного керівництва поточною діяльністю, підпорядкованість Правління Спостережній раді та акціонерам.

    • Своєчасне розкриття повної та достовірної інформації про Банк, в тому числі про його фінансовий стан, економічні показники, значні події, структуру власності та управління з метою забезпечення можливості прийняття зважених рішень акціонерами та клієнтами Банку.

    • Ефективний контроль за фінансово-господарською діяльністю Банку з метою захисту прав та законних інтересів акціонерів та клієнтів Банку. Органи управління Банку: Загальні збори учасників (акціонерів), Спостережна рада та Правління Банку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]