Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Опорний конспект.doc
Скачиваний:
54
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
9.47 Mб
Скачать

Лекція №9 Експлуатація та перспективи розвитку автоматизованих комплексів обладнання

9.1 Особливості експлуатації.

9.2 Приймання систем.

9.3 Обслуговування та система планово попереджувальних ремонтів.

9.4 Надійність обладнання.

9.5 Діагностування обладнання.

9.6 Інструментальне забезпечення обладнання.

9.7 Метрологічне забезпечення обладнання.

9.1 Особливості експлуатації ГВС

Експлуатація ГВС висуває особливо високі вимоги до відпрацьовування технології обробки, використання відповідного обладнання, інструменту, заготовок, транспорту, засобів робототехніки, систем автоматизованого проектування та рівня програмно-математичного, діагностичного, організаційно-економічного забезпечення, тощо. Особливістю експлуатації ГВС є те, що завдяки своїй гнучкості ці системи дозволяють розв’язувати питання експлуатації, не припиняючи роботу.

Якщо в автоматичних лініях за багатозмінного режиму роботи в перерві між змінами та в третю зміну проводять профілактику, ремонт і обслуговування обладнання, то в ГВС при безперервному режимі роботи зазначені заходи проводять головним чином в першу зміну.

Аналіз відмов у ГВС на машинобудівних підприємствах дозволив встановити, що основними причинами відмов є несправності 40% систем забезпечення, 13% системи контролю, 15% вимірювальних систем, 7% приводів.

З позиції оцінки відмов за фізичною суттю роботи пристроїв відмови виникають в 48% через несправності електронних і електричних систем, 37% – механічних, 7% – гідравлічних, 8% – інших.

В ГВС існує поділ персоналу на виробничий і обслуговуючий.

Виробничий персонал, що забезпечує функціонування ГВС, є ,як правило, мало чисельним і складає три-п’ять чоловік. Чисельність обслуговуючого персоналу залежить від типу ГВС, складності обладнання, кваліфікації персоналу, і визначається кількістю наладчиків, що обслуговують автоматичні лінії.

Особливістю персоналу, що обслуговує ГВС, є наявність в його складі технологів – програмістів, що забезпечують розробку і від лагодження технологічних процесів обробки нових деталей, розробку програми їх обробки і корегування існуючих програм.

Наближений склад виробничого персоналу ГВС можна відслідкувати на прикладі комплексу АЛП-3-1.

Бригадир-налагоджувальник чи змінний майстер забезпечує виконання виробничої програми впродовж зміни і вирішує оперативні питання, що пов’язані як з виготовленням деталі, так і з роботою обладнання.

Оператор ЕОМ здійснює оперативну роботу за пультом ЕОМ, а саме пуск обчислювального комплексу обладнання, введення змінного завдання, зупинку обладнання, ланову зупинку всієї системи.

Налагоджував верстатів здійснює їх налагодження, інспектує роботу верстатів впродовж зміни, оперативне усунення відмов.

Оператор верстатів закріплює оброблювальні заготовки на супутниках, знімає деталі з супутників і здійснює під час пуску системи керування агрегатами приймання супутників та інструментальними автооператорами.

Контролер здійснює контроль деталей, що оброблені на верстатах, а також вибірковий між операційний контроль на позиції контролю і кінцевий контроль деталей, які подаються з позиції розвантаження.

За умови налагодженої роботи системи виробничий персонал в другу чи третю зміну може бути скорочений до двох – трьох працюючих за рахунок утворення в першу зміну достатнього запасу заготовок, що встановлені в накопичувачах супутників, який вивільнює оператор верстатів, і профілактики інструментів, що гарантує резерв за лімітом стійкості впродовж першої – другої зміни, впровадження автоматичного контролю і автоматичної корекції на верстатах.

Таким чином, гнучкість керування обладнанням і його завантаженням дозволяє найбільш раціонально використовувати виробничий і обслуговуючий персонал.