Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Опорний конспект.doc
Скачиваний:
54
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
9.47 Mб
Скачать

4.11 Типовий проект та порядок проведення робіт з організації гвс.

Організаційно-технічними основами для створення та впровадження ГВС є:

  • конструювання деталей на основі широкого застосування принципів уніфікації та стандартизації, застосування уніфікованих елементів і деталей, матеріалу і др.

  • класифікація деталей у відповідності з принципами групової технології;

  • високі вимоги до заготовок для забезпечення стабільності процесу;

  • застосування стандартних (типових) модулей для компоновки виробничих підрозділів та стандартних (типових) модулів в керуванні виробничим процесом;

  • уніфікація та автоматизація під час створення програмно-математичного забезпечення;

  • типізація та стандартизація засобів обчислювальної техніки;

  • забезпечення високої надійності всіх технічних засобів автоматизованого виробництва, систем і підсистем керування;

  • створення необхідних автоматизованих засобів контролю;

  • підвищення продуктивності обладнання з ЧПК та забезпечення високої якості обробки;

  • забезпечення економічної ефективності ГВС, в тому числі за рахунок тризмінної роботи;

  • підготовка спеціалістів, що володіють знаннями про особливості системи з ЧПК для всіх рівнів виробничої системи.

Основним принципом формування виробничих підрозділів, в тому числі автоматизованих виробництв, повинен бути принцип конструктивно-технологічної однорідності деталей.

Застосування стандартних модулів під час створення автоматизованих виробництв забезпечує гнучкість протягом їх функціонування і зводить проектування до компоновки на їх основі дільниць та ліній у відповідності з технологічними процесами обробки і об’ємами випуску. За наявності типового проекту на цьому етапі розробки здійснюєтьсь прив’язка типових рішень до конкретних виробничих умов.

Метою робочого проекту є уточнення всіх положень технічного проекту, створення робочої документації, яка необхідна для функціонування автоматизованого виробництва. В робочий проект повинно входити:

  • конструкторська документація на спеціальне та нестандартне технологічне обладнання;

  • конструкторська документація на нестандартні засоби механізації та автоматизації, оснащення та інструмент, засоби керування;

  • конструкторська документація на транспортно-складську систему;

  • карти робочих технологічних процесів;

  • робоче планування робочого підрозділу;

  • програми керування та верстатів з ЧПК;

  • карти комплектування та налагоджування інструменту;

  • виробничі інструкції (по підготовці та експлуатації програм обробки деталей на верстатах з ЧПК, налагодження інструментів у підготовці інструментальних блоків, складанні та підготовці супутників).

Типовий проект автоматизованих дільниць складається з технологічної організаційної та конструкторської части, програмно-математичного забезпечення та техніко-економічного обґрунтування.

Порядок проведення робіт, щодо створення автоматизованих дільниць складається з передпроектної стадії та впровадження.

На перед проектній стадії здійснюється аналіз існуючих виробництв стосовно до номенклатури деталей, обладнання, що використовується, технологічних процесів обробки, транспортно-складської системи, рівнем автоматизації та механізації виробничих процесів, системи керування виробництвом. Метою аналізу є визначення необхідності та економічної доцільності організації автоматизованих виробництв щодо обробки розглянутої номенклатури деталей. Результатом аналізу є пропозиції щодо створення автоматизованих виробництв на попередньо відібрану номенклатуру деталей. За результатами аналізу створюють комплексні програми автоматизації виробництв.

Технічне завдання на проектування автоматизованих виробництв призначене для визначення основних організаційно-технічних вимог до об’єкту проектування. На проектній стадії розробляють технічні та робочі проекти автоматизованого виробництва. Метою технічного проекту є вибір найбільш раціонального варіанту автоматизованого виробництва в відповідності до технічного завдання, створення необхідної документації для реалізації в єдиному комплексі технології, організації виробництва, системі керування, технічних засобів.

В технічний проект повинні входити:

- маршрутні та операційні технологічні процеси обробки деталей;

- склад та кількість технологічного обладнання;

- планування чи компоновка проектованого підрозділу;

- система організацій обслуговуючих виробничі процеси;

- система організації технологічної підготовки виробництва;

- система організації контролю якості продукції;

- система керування організації виробничими процесами;

- організаційна структура підрозділу;

- необхідні календарно-планові нормативи;

- технічні завдання: на проектування спеціального та нестандартного обладнання, модернізацію серійно випускного обладнання, проектування нестандартних засобів механізації та автоматизації, транспортно-складської системи, спеціальне оснащення та інструменту, нестандартних засобів керування;

- програмно-математичне забезпечення систем та задач керування виробничими процесами.

Метою робочого проекту є уточнення всіх положень технічного проекту, створення робочої документації, необхідної для функціонування автоматизованого виробництва. До робочого проекту, за необхідністю, додають також уточнені розрахунки і нормативи, відкориговані системи організації та керування виробництвом.

Задачею стадії впровадження є доведення проектних робіт до реалізації, забезпечити функціонування автоматизованого підрозділу у виробничих умовах. На цій стадії необхідно розрізняти такі етапи робіт: комплектацію, виготовлення, монтаж технічних засобів, зазначених проектом; експериментальне впровадження чи дослідна експлуатація; промислове впровадження.

На першому етапі здійснюється улаштування та налагодження необхідних технічних засобів. На другому – підлагодження всієї системи вцілому разом із системою керування. Апробація стабільності технологічних процесів і надійності роботи обладнання здійснюється на дослідній стадії деталей. На третьому, останньому етапі роботи, здійснюється переведення діючого виробництва та визначеної номенклатури деталей на автоматизовану обробку.