Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
+3 конспект МТВМ.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
409.09 Кб
Скачать

4.4. Технологічні параметри процесу снування

Лінійна швидкість снування залежить від виду і властивостей пряжі, типу пакувань і обладнання, яке застосовується. Швидкості снування, що рекомендуються: для бавовняної пряжі 600 - 1000 м/хв; для вовняної гребінної 500 - 700 м/хв; для вовняної апаратної 400 - 600 м/хв; для лляної 500 - 700 м/хв; для хімічних ниток 400 - 600 м/хв.

Натяг ниток при снуванні має дуже велике значення. Неоднаковий натяг ниток, які снуються, зберігається і передається на наступні операції підготовки ниток до ткацтва, а також є однією з причин нерівномірного натягу ниток на ткацькому верстаті, що погіршує якість тканин. Необхідний рівень натягу створюється натяжними приладами. На снувальних рамках установлюються натяжні прилади різних конструкцій, найбільш розповсюдженими з них є шайбові.

Число ниток на снувальному валику визначається за різними методиками для сурових тканин і для пістрявих тканин. При розрахунку числа ниток на валику враховується ємність шпулярника.

Щільність намотування на снувальному валику більше щільності намотування на мотальній бобіні, тому що на валику формується паралельне намотування. Величина щільності намотування приймається відповідно до рекомендацій довідкової літератури і складає 0,5 - 0,52 г/см3.

Обривність при снуванні приймається з досвіду роботи підприємств і складає 2 обр./млн. м нитки.

Витяжка при снуванні складає 0,2%.

4.5. Параметри снувальних пакувань

Снувальний валик являє собою котушку великих розмірів із фланцями, на яку намотуються нитки паралельним намотуванням. Розміри валика (відстань між фланцями) залежать від заправної ширини машини. Наприклад, для снувальних машин із заправною шириною 180 см відстань між фланцями також дорівнює 180 см.

Лекція 5 обладнання для снування пряжі

5.1. Шпулярники (снувальні рамки)

Шпулярники призначені для установки мотальних бобін і забезпечення необхідного натягу ниток під час снування. У залежності від виду снування з нерухомих пакувань - перервне і безперервне - шпулярники за конструкцією поділяються на два типи: для перервного і безперервного снування.

Шпулярники являють собою металевий каркас, на якому встановлені бобінотримачі, ниткопровідники, натяжні прилади і пристрої, що сигналізують про обрив нитки.

Для перервного снування застосовують шпулярники Ш-608, Ш-616-2. Кожний з цих шпулярників має відповідно 608 і 616 парних бобінотримачів, установлених на поворотних стійках, які у момент зміни ставки бобін повертаються на 180 .

При безперервному снуванні пряжа змотується по черзі з двох бобін: робочої і запасної. Кінець нитки робочої бобіни зв'язаний з початком нитки запасної бобіни. Заміну порожніх патронів роблять на ходу машини. Цим забезпечується безперервність процесу снування.

Снувальні машини для стрічкового снування СЛ-250-Ш обладнуються шпулярниками місткістю 288 бобін. Для прискорення перезаправлення бобін шпулярники мають 3 запасні секції.

5.2. Устрій і принцип дії снувальної машини сп-180

Найбільше поширення в ткацькому виробництві одержав партіонний спосіб снування.

У партіонних снувальних машинах снувальний валик одержує рух від електродвигуна за допомогою клиноремінної передачі. Снувальний валик встановлюється в пінолі снувальної машини, які одержують рух в осьовому напрямку від спеціального електродвигуна за допомогою черв'ячних і зубчастих передач.

Укочуючий валик одержує рух за рахунок тертя об снувальний валик. Укочуючий валик рівномірно притискається до поверхні снувального валика, чим забезпечується правильна циліндрична форма намотування і необхідне ущільнення.

Мірильний валик обертається від тертя об нитки основи, що рухаються, і передає рух через зубчасті передачі тахогенератору і десятковому лічильнику довжини снування. За допомогою тахогенератора регулюється сталість лінійної швидкості снування.

Для знімання напрацьованого снувального валика і подачі порожнього валика на машині встановлений механізм знімання.

Для швидкої зупинки снувальної машини здійснюється двостороннє гальмування снувального, укочуючого і мірильного валиків одночасно за допомогою гальмових колодок.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]