Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
+3 конспект МТВМ.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
409.09 Кб
Скачать

3.3. Устрій і принцип дії

МОТАЛЬНОГО АВТОМАТА «АУТОСУК»

Мотальний автомат «Аутосук» випускається на 32 мотальні голівки, розташовані з двох сторін. Кожна мотальна голівка має індивідуальний привід і оснащена індивідуальною ВПС. Заміна голівки може здійснюватись на ходу машини.

Мотальний автомат складається з остову, мотальних голівок, каретки для шухляд з початками, шафи керування і стрічкового транспортера.

Мотальна голівка призначена для перемотування пряжі на бобіну хрестового намотування і виконує наступні операції: подача кінця нитки від початка до вузлов’язателя, пошук кінця нитки на бобіні і подача його до вузлов’язателя, зв'язування кінців ниток, установка початків на початкотримач, викид порожнього початка на стрічковий транспортер.

Мотальний барабанчик циліндричний діаметром 158 мм виконаний з пластмаси. Канавка постійного кроку має 1,5 витка, тобто цикл розкладки нитки відбувається за 3 обороти барабанчика. Рух мотальному барабанчику передається від електродвигуна через фрикційну муфту і вал мотального барабанчика. Для зменшення джгутового намотування періодично розмикається і замикається фрикційна муфта, що викликає гальмування барабанчика і прослизання бобіни.

Мотальна голівка складається з наступних основних механізмів: магазин барабанного типу на 4 початка, контрольна вилочка для контролю наявності нитки в нижній зоні автомата, контрольний прилад (гребенчастий нитконатягувач, ножиці, щупло, що контролює наявність нитки в контрольному приладі, контрольна щілина), вузлов’язатель, вакуумна труба для подачі нитки від бобіни до вузлов’язателя, барабанчик, приклон бобіни.

Щупло спостерігає за безперервністю процесу перемотування. При відсутності нитки в контрольному приладі щупло подає сигнал, що через систему важелів і защілок пускає в хід основні і допоміжні механізми, які здійснюють ліквідацію обриву нитки або зміни початка.

Для відшукання обірваного кінця нитки на бобіні мотальному барабанчику передається реверсивний рух, в результаті якого барабанчик робить у зворотному напрямку 6-7 обертів, при цьому з бобіни відмотується 1 - 1,5 м нитки.

Пряжа намотується на конусний патрон, аналогічний патрону мотальної машини М-150-2 і формується бобіна хрестового намотування.

3.4. Устрій і принцип дії

МОТАЛЬНОГО АВТОМАТА АМК - 150

У мотальному автоматі АМК-150 мотальні голівки рухаються по замкнутому шляху і послідовно підходять до нерухомої вузлов’язально-перезаправної станції. Випускається на 20 мотальних голівок.

Автомат складається з центральної частини, мотальних голівок, ВПС, транспортера і вентиляційної установки.

Центральна частина складається з остову, ланцюга з приводом для переміщення мотальних голівок, пристроїв для зупинки і натягу ланцюга, електродвигуна мотальних голівок і реверсивного механізму. Реверсивний механізм забезпечує зворотне обертання мотального барабанчика в момент автоматичного циклу подачі кінця нитки з бобіни при її обриві або сході з початка.

Мотальна голівка з обірваною ниткою проходить повз електромагнітний вимикач ВПС і ланцюг зупиняється. Реверсуючий ролик реверсивного механізму переміщується до мотального барабанчику й обертає його в зворотному напрямку.

Мотальна голівка має всі основні механізми для перемотування нитки, що й мотальна машина, а також додаткові: затискний пристрій для запобігання випадання кінця обірваної нитки з ниткопровідника, ниткоспостерігач для контролю наявності нитки в заправленні, пристрій для регулювання тиску веретена (регулювання щільності намотування), механізм для вимикання мотальної голівки при випадковому намотуванні нитки на барабанчик.

Мотальний барабанчик конічної форми, виготовлений з пластмаси, довжиною 173 мм, малий діаметр 90 мм, великий діаметр 100 мм.

Для попередження джгутового намотування встановлений електроперервач струму, що надходить в електродвигун мотальної голівки.

Натяжний прилад гребінчастого типу.

До складу ВПС входять: програмний пристрій, механізм зміни початка, механізм контролю нитки на початку, механізм знімання початка, магазин початков, механізми доставки нитки від нитконатягувача, від магазина і до вузлов’язателя, вузлов’язатель, електромагнітні ножиці, механізм пошуку кінця нитки на бобіні та ін.

Перемотування пряжі відбувається під час руху мотальних голівок навколо центральної частини. За час змотування пряжі з початка мотальна голівка робить три оберти.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]