Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІСТОРОІЯ_500-оконч..doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
1.32 Mб
Скачать

10. У хворої н., 46 років ліворуч у підключичній ділянці на тлі тимпанічного звуку й амфоричного дихання вислуховуються одиничні звучні крупнопухирчасті вологі хрипи. Ваше діагностичне припущення?

A. Бронхіальна астма

B. Рак легень

C. Пневмонія

D. Бронхіт

E. Туберкульоз легень

11. Хворий В., скаржиться на біль у лівій половині грудної клітки, що підсилюється під час вдиху. Ліворуч на всьому протязі грудної клітки перкуторно визначається легеневий звук, аускультативно – ослаблене везикулярне дихання, шум тертя плеври в пахвовій ділянці ліворуч. Діагностичне припущення?

A. Пневмоторакс

B. Ексудативний плеврит

C. Плевропневмонія

D. Сухий плеврит

E. Емфізема легень

12. У хворого 29 років над лівою половиною грудної клітки в ділянці ІV-Х міжребер’я визначається притуплений тимпанічний звук, ослаблене везикулярне дихання, крепітація. Ваше діагностичне припущення?

A. Абсцес легені

B. Інфаркт легені

C. Крупозна пневмонія (І стадія)

D. Набряк легень

E. Пневмоторакс

13. У хворої З., 48 років кашель із виділенням смердючого харкотиння. Перкуторно: на рівні VI1I-1Х міжребер’я визначається тимпанічний звук, нижче – притуплення, тут же вислуховуються крупнопухирчасті хрипи. Ваше діагностичне припущення?

A. Крупозна пневмонія

B. Абсцес легені (ІІІ стадія)

C. Набряк легень

D. Бронхоектатична хвороба

E. Бронхогенний рак

14. У хворого на інфаркт міокарда з'явився кашель із виділенням рожевого пінистого харкотиння. перкуторно – притуплення в нижніх ділянках легень, тут же вислуховуються вологі хрипи. Діагностичне припущення?

A. Набряк легень

B. Інфаркт легені

C. Абсцес легені

D. Бронхіт

E. Сухий плеврит

15. Хворий А., 34 років, скарги на задишку з утрудненим видихом. Об'єктивно: над легенями ослаблення голосового тремтіння. Перкуторно: коробковий звук. Аускультативно: ослаблення везикулярного дихання. Про яке захворювання можна думати?

  1. Вогнищева пневмонія

  2. Крупозна пневмонія

  3. Пневмоторакс

  4. Емфізема легень

  5. Абсцес легень

16. Хворий Б., 23 років, скаржиться на кашель із виділенням іржавого харкотиння, задишку, підвищення температури. Об'єктивно: ліворуч у підлопатковій і аксилярній ділянках посилення голосового тремтіння. Перкуторно: тупий звук. Аускультативно: на тлі бронхіального дихання дрібно- і середньопухирчасті вологі хрипи. Про яке захворювання можна думати?

  1. Вогнищева пневмонія

  2. Крупозна пневмонія (стадія розпалу)

  3. Крупозна пневмонія (початкова стадія)'

  4. Абсцес легень

  5. Бронхіальна астма

17. Хворий Г., 43 років, скаржиться на напади ядухи. Об'єктивно: положення вимушене, сидячи з упором рук об край ліжка, дифузійний ціаноз. Пальпаторно – голосове тремтіння ослаблене, перкуторно – коробковий звук, аускультативно – на тлі ослабленого дихання велика кількість свистячих хрипів. Про яке захворювання можна думати?

  1. Вогнищева пневмонія

  2. Туберкульоз легень

  3. Абсцес легень

  4. Бронхіальна астма

  5. Пневмоторакс

18. Хворий Д., 30 років, скаржиться на підвищення температури, сухий кашель, задишку. Об'єктивно: посилення голосового тремтіння ліворуч у підлопатковій ділянці. Перкуторно: притуплений тимпанічний звук по лопатковій і задньоаксилярній лініях від VII до IX міжребер’я. Аускультативно: там же на тлі ослабленого дихання – крепітація. Про яке захворювання можна думати?

  1. Хронічний бронхіт

  2. Крупозна пневмонія (початкова стадія)

  3. Абсцес легень

  4. Бронхоектатична хвороба

  5. Бронхіальна астма

19. Хворий 3., 54 років, скаржиться на кашель із харкотинням, задишку. Об'єктивно: голосове тремтіння посилене в правій підлопатковій ділянці, від VII до IX міжребер’я притуплений перкуторний звук. Аускультативно: на тлі ослабленого дихання крепітація. Про яке захворювання можна думати?

  1. Крупозна пневмонія (І стадія)

  2. Обтураційний ателектаз

  3. Хронічний бронхіт

  4. Бронхіальна астма

  5. Абсцес легені

20. Хворий М., 50 років, скаржиться на задишку, підвищення температури. Об'єктивно: праворуч ослаблення голосового тремтіння й притуплення перкуторного звуку по середній пахвовій лінії від VIII ребра, по задній пахвовій лінії від VII ребра, по лопатковій лінії від IV ребра, по паравертебральній лінії від VI ребра донизу, що переходить у тупість. Аускультативно: під ділянкою притуплення ослаблення везикулярного дихання, в ділянці тупості дихання не прослуховується. Про яке захворювання можна думати?

  1. Абсцес легені

  2. Крупозна пневмонія

  3. Ексудативний плеврит

  4. Хронічний бронхіт

  5. Бронхіальна астма

21. Хворий Н., 60 років, скаржиться на зниження апетиту, схуднення, задишку. Права половина грудної клітки відстає в акті дихання, у правій пахвовій ділянці посилене голосове тремтіння. Перкуторно: тимпанічний звук. Аускультативно: там же амфоричне дихання. Про яке захворювання можна думати?

    1. Туберкульоз легень

    2. Абсцес легені

    3. Крупозна пневмонія

    4. Бронхіальна астма

    5. Емфізема легень

22. Хворий К., 70 років, скаржиться на утруднене дихання, схуднення. Об'єктивно: різка блідість, схуднення, задишка до 34 за хвилину, права половина грудної клітки відстає в акті дихання, голосове тремтіння відсутнє. Перкуторно: праворуч над легенею тимпанічний звук, у нижньому відділі – притуплений тимпанічний звук з переходом у тупий. Аускультативно: праворуч у верхньому відділі дихання не прослуховується, від VIII ребра донизу дихання відсутнє. Про яке захворювання можна думати?