Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІСТОРОІЯ_500-оконч..doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
1.32 Mб
Скачать

Завдання для контролю рівня знань з теми № 7–8

1. У хворого 26 років праворуч у підлопатковій і аксилярній ділянці посилено голосове тремтіння, тупий перкуторний звук і бронхіальне дихання. Ваше діагностичне припущення?

A. Бронхіт

B. Ексудативний плеврит

C. Абсцес легень

E. Часткова пневмонія, стадія розпалу

2. У хворої 56 років над легенями визначається ослаблене голосове тремтіння, коробковий звук і ослаблене везикулярне дихання. Ваше діагностичне припущення?

A. Ексудативний плеврит

B. Бронхіт

C. Пневмонія

D. Емфізема легень

E. Рак легень

3. У хворого протягом останніх 3 днів постійна лихоманка. Ліворуч по всіх умовних лініях від 1V міжребер’я донизу визначається притуплений тимпаніт і ослаблене везикулярне дихання. Ваше діагностичне припущення?

A. Початкова стадія крупозної пневмонії

B. Ексудативний плеврит

C. Рак легень

D. Бронхіт

E. Емфізема легень

4. У хворого 32 років після травми грудної клітки з'явився короткочасний гострий біль, що потім змінився наростаючою задишкою. Об'єктивно: праворуч над легенями визначається ослаблення голосового тремтіння, перкуторно – тимпанічний звук, аускультативно – дихання не прослуховується. Ваше діагностичне припущення?

A. Емфізема легень

B. Пневмоторакс

C. Бронхіальна астма

D. Обструктивний бронхіт

E. Ексудативний плеврит

5. Хворий 18 років звернувся до лікаря зі скаргами на кашель із харкотинням і короткочасне підвищення температури тіла увечорі до 37,7оС. Об'єктивно: над грудною кліткою визначається ясний легеневий звук, аускультативно – жорстке дихання. Ваше діагностичне припущення?

A. Бронхіальна астма

B. Емфізема легень

C. Бронхіт

D. Пневмонія

E. Рак легень

6. У хворого П., 53 років при обстеженні виявлена бочкоподібна форма грудної клітки. Перкуторно на всьому протязі грудної клітки визначається коробковий звук, аускультативно – ослаблене везикулярне дихання. Ваше діагностичне припущення?

A. Пневмонія

B. Бронхіальна астма

C. Бронхіт

D. Емфізема легень

E. Обструктивний бронхіт

7. Хворий Л., 35 років, скаржиться на задишку з утрудненим вдихом. Перкуторно: звук по середній пахвовій лінії від VIII ребра, по задній пахвовій лінії від VII ребра, по лопатковій лінії від IV ребра, по паравертебральній лінії від VI ребра донизу, що переходить у тупість. Аускультативно: над ділянкою притуплення дихання не визначається. Про яке захворювання можна думати?

  1. Крупозна пневмонія

  2. Абсцес легень

  3. Хронічний бронхіт

  4. Ексудативний плеврит

  5. Інфаркт легені

8. Права половина грудної клітки відстає в акті дихання, у правій підключичній ділянці перкуторно визначається тимпанічний звук, вислуховується амфоричне дихання. Діагностичне припущення?

A. Бронхіт

B. Ексудативний плеврит

C. Пневмоторакс

D. Емфізема легень

E. Порожнина в легені

9. Положення хворого вимушене: сидить, упираючись руками на край стільця. Об'єктивно: на тлі коробкового звуку й ослабленого везикулярного дихання на всьому протязі легень вислуховується велика кількість свистячих хрипів. Ваше діагностичне припущення?

A. Рак легень

B. Бронхіт

C. Емфізема легень

D. Бронхіальна астма

E. Абсцес легені