Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ligachova_n_chernenko_s_telebachen...doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
1.75 Mб
Скачать

Підсумки [Ера,2002-12-25 23:30]

126 Мільйонів гривень з бюджету спрямовано в регіони на погашення заборгованості малозабезпеченим родинам, інваліда дитинства і сім’ям з дітьми

СТУДІЯ: 126 мільйонів гривень з бюджету спрямовано в регіони на погашення заборгованості малозабезпеченим родинам, інвалідам дитинства і сім’ям з дітьми. Про це сьогодні під час колегії повідомила директор департаменту Мінпраці Тамара Міщенко. Наступного року на ці потреби коштів планується вдвічі більше, адже борг суттєво перевищує надану суму. Зокрема програми соцзахисту інвалідів профінансовано на 20-50 відсотків, а в боротьбі з бідністю урядовці сподіваються підвищити середню зарплатні по країні до 100 умовних одиниць. Чи, принаймні перевищити прожитковий мінімум у 365 гривень.

Типовий приклад „неаргументованого твердження” без будь-якої спроби надати альтернативну інформацію продемонстрував у своїй програмі Дмитро Кисельов, коротко озвучивши думку нардепа Григорія Суркіса:

Подробно с Дмитрием Киселевым [2002-12-24 18:45]

Народный депутат Григорий Суркис возложил на оппозицию ответственность за введение антиукраинских санкций со стороны FATF

СТУДІЯ: Ведущий – Дмитрий КИСЕЛЕВ. Народный депутат Григорий Суркис возложил ответственность за введение антиукраинских санкций со стороны FATF, – Международной организации по борьбе с отмыванием "грязных" денег на оппозицию. Григорий Суркис напомнил, что именно оппозиция блокировала принятие необходимых поправок к закону об отмывании "грязных" денег. "Это – диверсия против государства, эти санкции против каждого из нас", – добавил Григорий Суркис.

Одностороння подача інформації покликана перекласти вину за санкції накладені FATF виключно на опозицію, ігноруючи той факт, що опозиційні сили небезпідставно розглядали нововведення у фінансово-контрольних функціях державних органів, як ще один інструмент для тиску влади на політичних опонентів.

Явно маніпулятивний характер мали повідомлення про винесення вироку учасникам опозиційних акцій протесту 9 березня 2001 року.

Більшість повідомлень носили іронічний характер, покликаний „занизити” важливість події. Те саме завдання виконувало і місце події у „порядку денному”

Підсумки [2002-12-25 23:30]

Винесено вирок у справі звинувачених в участі у масових заворушеннях 9 березня 2001 року

СТУДІЯ: 15 звинувачених у масових заворушеннях 9 березня 2001-го року, членів УНА-УНСО за ґратами, троє на волі півтора року чекали на рішення суду. Сьогодні суд виніс вирок. Четверо учасників отримали умовно, решта - від 2-х до 5-ти років позбавлення волі. Адвокати збираються оскаржувати рішення Голосіївського суду.

РЕПОРТАЖ: Автор: Сергій ЗАХАРЧЕНКО Надворі – мінус 15, до кінотеатру "Загреб", де мають зачитати вирок, довго нікого не пускали. Журналісти тупцюють, члени УНА співають. Просочитися крізь міліційні кордони нашій знімальній групі допомагає нардеп Юрій Луценко. В залі - яблуку ніде впасти. Зачинають гімн. По завершенню лунають звинувачення у не патріотизмі: хтось під "Ще не вмерла Україна" не вставав. Суддя розпочинає свою місію. Періодично приміщення наповнюється то сміхом, то прокльонами. За годину народ стомлюється, представник Феміди пропонує усім сісти, оскільки зачитування вироку триватиме довго. Знову заворушення.

СИНХРОН: Іван ВОЛИК, суддя Голосіївського суду Києва: "Це не мітинг, рядом з Луценком стоїть особа в очках, в окулярах, в шапці. Так, працівники міліції, суд оголошує перерву".

РЕПОРТАЖ: Лунає лайка, чути обопільні звинувачення між підсудними та міліцією Суддя вирішує поновити справу. Тиша, хоча і умовна. За дві години чтиво призупинили на 20 хвилин. До сьомої вечора зачитування вироку періодично переривається погрозами, криками, перепочинками. Один з підсудних обіцяє спалити себе. Не спалює, швидше за все, через відсутність запальнички. Усі вціліли, хоч до крові потерпів депутат Михайло Волинець. Цього ми вже не показуємо, драматизму і так вистачає. Перший в історії України процес над учасниками масових заворушень завершено. До апеляції.

Репортер [2002-12-25 23:15]

Зачитано вироки підсудним у справі про масові заворушення 9 березня 2001 року

СТУДІЯ: Ведучий: Павло КУЖЕЄВ. Колотнечею та спробою самоспалення закінчився сьогодні суд над членами УНА-УНСО, яких звинувачено в організації масових заворушень у березні минулого року. На щастя, обійшлося без людських жертв.

РЕПОРТАЖ: Автор: Віра КАРАЙЧЕВА. Судовий вирок у справі про масові заворушення 9-го березня містився, щонайменше на 150-ти сторінках і читали його 9 годин. Десятки допитаних свідків, безліч експертиз, аудіо- та відеозаписи. І суд зробив свій висновок.

СИНХРОН: Іван ВОЛИК, суддя: "Підсудні та інші невстановлені учасники масових безпорядків під час подій 9 березня першого року вчиняли дії умисно, самостійно та з власної ініціативи під впливом організаторів. Суд знаходить винність всіх підсудних у вчиненні масових безпорядків повністю доведеною".

РЕПОРТАЖ: УНСОвців засудили за статтями старого Кримінального кодексу, оскільки він, за висновком суду, передбачає м’якші покарання за вчинені дії, ніж новий. 9 чоловік відбуватимуть ув’язнення від 3-х до 5-тии років, 6-ро - по 2 роки, троє отримали по 2 роки умовно. Оскільки суд врахував термін перебування у СІЗО, шестеро із засуджених вийдуть на волю вже навесні. Крім того, суд значно скоротив суми цивільних позовів МВС про відшкодування пошкодженого майна, визнавши, що збитки не були значними. Майже у фіналі засідання один із засуджених спробував вчинити самоспалення. І хоча це йому не вдалось, у залі розгорілась паніка, якийсь молодик кинув у міліцейський кордон залізного стільця, після чого виникла бійка. Суддю під охороною вивели із зали і міліції довелося вгамовувати пристрасті. Адвокати підсудних вважають вирок провокативним і збираються оскаржити його у встановлений термін.

Передноворічний тиждень виявився не вельми багатим на події, але незважаючи на це, все ж, як бачимо, дав чимало зразків застосування маніпулятивних технологій.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]