Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ligachova_n_chernenko_s_telebachen...doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
1.75 Mб
Скачать

Новини [2002-12-25 21:00] Верховна Рада ухвалила бюджет-2003 у повторному другому читанні

СТУДІЯ: Сама ж Верховна Рада подолавши десятиденну кризу сьогодні продовжила активну законотворчість. Депутати ухвалили кілька десятків законів та постанов. Головним же парламентським рішенням середи безумовно стало ухвалення бюджету-2003 у повторному другому читанні.

РЕПОРТАЖ: Автор: Валентин ТРОХИМЧУК. Як саме має виглядати бюджет-2003 після другого читання члени профільного парламентського комітету та урядовці визначали до п’ятої ранку. І нічні консультації, як водиться в українській політиці, були вдалими. Чи не вперше за довгий час до сесійної зали було внесено проект державного кошторису, який не викликав суттєвих претензій законотворців. (чергове нічим не аргументоване, безпідставне твердження, яке має служити аргументом на користь нового прем’єр-міністра)

РЕПОРТАЖ: За зміни, які насамперед передбачають збільшення доходної частини на 2 мільярди 600 мільйонів гривень, - надходження цих грошей мають забезпечити ухвалені вчора економічні закони, а направлятимуться вони передусім на фінансування місцевих бюджетів та дорожнього фонду, проголосували 350 депутатів. Усі об’єднання, окрім комуністів та частини фракції об’єднаних есдеків.

СИНХРОН: Нестор ШУФРИЧ, член фракції СДПУ(о): "Визвали сумніви щодо можливості підвищення заробітної плати в бюджеті на 2003 рік, в першу чергу освітянам, лікарям та тим соціальним працівникам, які мають... фінансування яких має бути забезпечено саме з бюджету".

СИНХРОН: Віктор ЯНУКОВИЧ, прем’єр-міністр України: “Я маю велику надію, що буде завтра прийнятий в цілому бюджет".

Подробно с Дмитрием Киселевым [2002-12-26 18:45]

Стабильность большинства в Верховной Раде вызывает сомнения

СТУДІЯ: Ведущий – Дмитрий КИСЕЛЕВ. Итак, шаткое большинство в Верховной Раде, похоже, разрушено. По крайней мере, это следует из заявления первого президента Украины, главы фракции СДПУ(о) Леонида Кравчука. СДПУ(о) отказывается голосовать за бюджет. Ранее "Регионы Украины" согласились с оппозицией поставить под сомнение правомерность голосования 17-го числа и отказаться сейчас перераспределять посты руководителей парламентских комитетов. Мотив – необходимость принятия бюджета сейчас. Сиюминутная выгода вступила в противоречие с перспективой. Последствия этих шагов для Украины просчитать трудно. РЕПОРТАЖ: Автор: Виктор СОРОКА. Главная кулуарная тема в парламенте – судьба большинства. После того, как оппозиции были возвращены парламентские комитеты и нарушены собственные договоренности, громко заговорили, что большинства больше нет. На этом настаивает фракция СДПУ(о).

Досить яскравий приклад того, як швидко змінюється позиція телеканалів або журналістів, залежних від об’єднаних есдеків. Ще вчора „монолітна” парламентська більшість тепер у викладі Дмитра Кисельова перетворюється на „хитку”, яка ще й „остаточно зруйновану” рішеннями, які не влаштовували кадрових апетитів СДПУ(о)

Непорозуміння есдеків з партнерами по „більшості” дещо навіть порушило занудну „єдність інтерпретацій”. Втім, не настільки, щоб дати телевізійникам забути про „головні” завдання.

Після того, як в центр уваги потрапив новий бюджет – перше вагоме досягнення прем’єра Януковича,справа дійшла до соціальної сфери, яку СДПУ(о)небезпідставно вважає своєю „вотчиною”, тим більш, що міністром праці став їх однопартієць Михайло Папієв. В „порядок денний” теленовин кількох відомих каналів включаються обнадійливі сигнали для соціально незахищених верств населення(потенційного електорату) – новий уряд про них потурбується.

Подробности(Интер, 26.12.2002)

В Министерстве труда и социальной политики планируют изменения показателей заработной платы граждан на 2003 год

СТУДІЯ: О хлебе насущном думают и в Министерстве труда и социальной политики. Правда, здесь больше беспокоятся не о семенах, а о размерах зарплат и пенсий.

РЕПОРТАЖ: Автор: Людмила ОСТРОВЕНКО. По словам Михаила Папиева, новое правительство не должно повторять ошибки предыдущего Кабмина. Поэтому в проект бюджета заложены не виртуальные, а реальные цифры. Впрочем, это не означает, что социальные программы будут свернуты. Напротив, расходы на социальную сферу предусмотрено увеличить на миллиард гривен, то есть сумма должна составить 5 миллиардов 90 миллионов. В планах Министерства – индексация доходов граждан. И если ВВП растет на 4 процента – на столько же должна повышаться зарплата и пенсия. Льготы, по всей видимости, все же заменит адресная помощь.

СИНХРОН: Михаил ПАПИЕВ, министр труда и социальной политики: "Наприклад, що прокурор має право на безкоштовний проїзд в міському громадському транспорті! Ви бачили хоч раз в тролейбусі, в трамваї прокурора"?! За кадром слышится дружный смех – "УС" "Але ж...Але ж ця сума, вона сьогодні закладається, ця сума сьогодні...сьогодні підприємствами, які надають ці пільги, вона сьогодні виставляється як кредиторська заборгованість до бюджету, і ці суми перераховуються".

РЕПОРТАЖ: Главные задачи на будущий год – принятие нового пенсионного законодательства и улучшение социальной защищенности инвалидов. Что же касается заработной платы, – то, по словам министра-реалиста, вряд ли в следующем году она резко увеличится. Но радовать должно хотя бы то, что наконец-то будет положен конец уравниловке. И врач не будет получать столько же, сколько уборщица.

СТУДІЯ: По словам Михаила Папиева, доходы населения в этом году увеличились почти на 22 процента.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]