Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
posibnyk_z_praktyky.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
04.05.2019
Размер:
1.14 Mб
Скачать

2.4.3. План проведення модульних курсів професійного навчання

Загальний план проведення “Модульних курсів професійного навчання для

супервізорів практики соціальної роботи” представлено на рисунку 3.

Двотижневі модульні курси Сертифікати про участь

1.

2.

3.

Рис. 3

Рис. 3. Загальний план проведення модульних курсів професійного навчання

2.5. Розміщення студентів на базах практики

2.5.1. Загальна інформація про бази практики

У лютому чи березні, що передують періоду, коли студенти проходять практику соціальної роботи, заклади соціальної служби, які будуть приймати студентів вперше, і ті, де студенти вже знаходяться на практиці, подають коротку інформацію про функції своєї агенції, включно із своїми повноваженнями, сферою/cферами практичної соціальної роботи, спектром навчальних можливостей, що можуть бути надані студентам, із зазначенням кількості студентів (та їхнього освітнього рівня - року навчання), яких ця агенція може прийняти для проходження практики, а також прізвища працівника – контактної особи, у якого студенти можуть одержати інформацію, що їх цікавить. Подана інформація розміщується в інформаційному буклеті з питань проходження практики, і студенти, які мають проходити практику наступного року, можуть переглянути його та ознайомитися з інформацією про наявні можливості.

2.5.2. День “відкритих дверей”

У квітні чи травні координатор студентської практики організовує “День відритих дверей”. У цьому заході беруть участь керівники практики від кафедри соціології та соціальної роботи та студенти, які проходять практику в цей час. Заклади соціальної служби, які виявляють бажання стати базами практики соціальної роботи, але ще формально не уклали відповідних угод з університетом, можуть також представити інформацією про свою агенцію та послуги, що надаються у ньому. Цей захід відбувається в приміщенні університету. Агенції, що вже є базами практики, можуть оформити свої інформаційні стенди. Студенти мають можливість поспілкуватися з представниками агенцій та з’ясувати питання, які їх цікавлять, включно з тими, що стосуються існуючих потенційних можливостей у тому чи іншому закладі соціальної служби.

2.5.3. Побажання студентів

Студенти заповнюють бланк, в якому висловлюють свої побажання стосовно місця проходження практики, розташовуючи потенційні місця проходження практики за порядком, від найбільш бажаного до найменш бажаного. Ці бланки мають бути повернуті у визначений час, як правило, через 3 – 4 тижні після проведення “Дня відкритих дверей”. У процесі розгляду питань практики студентів заохочують вивчати можливості різних потенційних місць проходження практики, розмовляючи з керівниками практики чи представником відповідної агенції, прізвище якого наведене в інформаційному буклеті. По можливості, агенції заохочуються запрошувати студентів, які зацікавлені у проходженні практики саме у них, відвідати ці агенції. Студентів просять визначити причину конкретного вибору тієї чи іншої бази практики, а також врахувати специфіку практичної діяльності у тій чи іншій конкретній сфері та наявність необхідного навчального досвіду, а не лише брати до уваги саме місце практики. Наступного року студентів попросять подати свої особисті дані та додати їх до форми із власними побажаннями стосовно бази практики. Ця процедура є корисною в процесі розподілу студентів на практику. Хоча остаточно всі рішення, що стосуються закріплення студентів за базами практики, приймаються координатором практики, конкретні побажання студентів беруться до уваги.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]