Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курс лекций информатика.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
3.97 Mб
Скачать
    1. Настройка анімації та часу

Для кожного об’єкту на слайді можна встановити анімацію, тобто визначити, яким способом він буде з’являтися на слайді, також можна встановити звуковий супровід. Для цього необхідно виділити об’єкт та в контекстному меню обрати команду «Настройка анимации» або цю саму команду обрати в меню «Показ слайдов».

Для того, щоб добавити анімацію, необхідно виділити елемент на слайді та натиснути на кнопку «Добавить эффект», як показано на рис. 8.12.

Рис. 8.12. Вибір анімації

Після вибору виду анімації встановлюється:

  • початок анімації («по щелчку», «с предыдущим», «после предыдущего»);

  • напрямок, як показано на рис. 8.13.

Рис. 8.13. Вибір напрямку

  • швидкість («очень быстро», «очень медленно», «быстро», «медленно», «средне»).

Для одного елемента можна встановити одночасно анімації на появу, вихід, шляхи переміщення та виділення, наприклад,як показано на рис.8.14.

Рис. 8.14. Вибір анімації для елемента

На рис. 8.14 встановлено два види анімації на появу та вихід двох елементів: заголовка та малюнка. Виділивши елемент та обравши в контекстному меню команду «Параметры эффектов», можна встановити додаткові параметри: змінити напрямок, обрати звуковий супровід, анімацію тексту (поява заголовка по словах, по літерах, всього разом), як показано на рис. 8.15.

Рис. 8.15. Вікно «Параметры эффектов»

Перейшовши на закладку «Время» в даному вікні, можна встановити, через скільки секунд буде з’являтися елемент слайда після попереднього.

Кнопка «Порядок» встановлює порядок появи елементів слайда. Натиснувши на кнопку «Просмотр», можна переглянути створений слайд із застосуванням анімації.

Для того, щоб обрати вигляд появи самого слайда необхідно в меню «Показ слайдов» обрати команду «Смена слайдов» у вікні, що з’явиться (рис. 8.16), встановити вигляд появи, швидкість, звук та яким способом будуть змінюватись слайди (після натиску миші чи автоматично через встановлену кількість секунд).

Рис. 8.16. Вікно «Смена слайда»

8.4. Вставка номера слайда та дати

Для того, щоб пронумеровати слайди презентації та додати в кожен слайд дату (поточну або дату створення), необхідно в меню «Вставка» обрати команду «Номер слайда», з’явиться вікно, як показано на рис.8.17.

В цьому вікні команда «Автообновление» дозволяє автоматично змінювати дату на поточну. Команда «Не показывать на титульном слайде» означає, що на першому слайді не будуть відображатись дата та номер слайда.

Рис. 8.17. Вікно встановлення номера та дати

Кнопка «Применить» застосує зміни до одного виділеного слайда, а кнопка «Применить ко всем» застосує зміни до всіх слайдів презентації.

    1. Підсумковий слайд

В PowerPoint реалізована функція формування підсумкового слайда, корисна при створенні, наприклад, слайдів з порядком денним, розкладом ділових зустрічей або змістом презентації. Для створення підсумкового слайда використовується кнопка «Итоговый слайд» .

Ця кнопка знаходиться на панелі інструментів «Сортировщик слайдов» або «Структура», яка формує підсумковий слайд, використовуючи заголовки обраних слайдів.

Щоб створити підсумковий слайд у режимі сортувальника або в режимі структури необхідно виділити слайди, утримуючи натиснутою клавішу Shift, заголовки яких варто включити в підсумковий слайд та на панелі інструментів «Сортировщик слайдов» або «Структура» натиснути кнопку «Итоговый слайд». У результаті перед першим виділеним слайдом з'явиться новий слайд із маркірованим списком заголовків виділених слайдів.