Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метеорологія посібник.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
548.35 Кб
Скачать

3.3. Загальна та місцева циркуляція атмосфери

3.3.1. Теплові машини атмосферної циркуляції

Який принцип дії паровоза чи тепловоза? За рахунок чого вони рухаються? Загальновідомо, що цей рух забезпечується перетворенням теплової енергії у механічну енергію руху. Аналогічний механізм, який приводить у рух повітря атмосфери. Академік Шулейкін розробив ідею про теплові машини географічної оболонки. Тепловою машиною називають систему, в якій теплова енергія перетворюється в механічну. В механічну енергію атмосферних рухів переходить 1-2 % сонячної радіації (Rб). Кожна теплова машина складається із двох основних елементів – нагрівача і холодильника, які зв’язуються між собою потоком речовини – теплоносія. При цьому частина теплоти витрачається на рух теплоносія, тобто теплова енергія переходить в механічну.

Найбільша теплова машина в географічній оболонці - це система екватор-полюси. Це теплова машина 1-го роду, з якою пов’язані найбільш масштабні рухи в атмосфері, тобто рух повітря від полюсів у напрямку до екватора. Різниця в нагріванні материків та океанів утворює теплову машину 2-го роду. З нею пов’язане виникнення мусонів субтропічних, помірних та субполярних широт. У географічній оболонці є теплові машини 3-го роду. Вони утворюються у місцях поєднання контрастних за своїми властивостями ділянок земної поверхні; водойма – суходіл (бризи), гірські хребти – міжгірні долини (гірсько-долинні вітри), льодовики – поверхня без льоду (стокові вітри). Коефіцієнт корисної дії усіх теплових машин атмосферної циркуляції дуже невеликий, тому що невеликі перепади температур, великі втрати на теплообмін між земною поверхнею та атмосферою.

3.3.2. Основні ланки загальної циркуляції атмосфери

Загальна циркуляція атмосфери визначається різницею термічного режиму ділянок земної поверхні, що призводить до існування зон та областей з різним атмосферним тиском. Крім того, на рух повітря впливає сила Коріоліса, а в приземному шарі – і сила тертя. Нагрівачем теплової машини є її частина, яка отримує тепло ззовні, а холодильником – та частина, яка віддає тепло у зовнішнє середовище.

Ознаки географічних теплових машин (на відміну від класичних): поєднання різних форм переносу енергії: теплової, механічної (рух повітря передається водній поверхні); внутрішньої енергії водяної пари, що вивільнюється при конденсації та поглинається при випаровуванні; опосередкований вплив різниці tо – через розподіл густина – тиск.

Циклічність рухів у географічній оболонці зумовлена впливом сили Коріоліса на перенос теплоносія. Напрямок руху повітря істотно відхиляється від лінії, котра з’єднує ділянки із вищими та нижчими температурами. Тому не відбувається вирівнювання температур, густини, тиску, які й зумовлювали самі ці рухи. Тому рухи повітря постійно повторюються.

Розглянемо пануючі вітри по широтах. Пасати представляють тропічну ланку атмосферної циркуляції. Потужність пасатів 250 м – 1,2км, а біля екватору вони поширюються аж до тропопаузи. Швидкість вітру вітру – 5-8 м/сек. Пасати переміщуються із менш нагрітої поверхні до більш нагрітої – розвивається конвекція, але на висоті 1200-2000м лежить шар інверсії, зумовлений антициклоном. Тому хмари пасатної інверсії - Cu - плоскі, опадів майже не дають. Пасати північної та південної півкуль сходяться у зоні внутрітропічної конвергенції біля екватора. Тут повітря інтенсивно піднімається угору, утворюються потужні купчасто-дощові хмари, з котрих регулярно випадають зливи.

Друга ланка атмосферної циркуляції – помірна. Вона представлена західним переносом вітрів. Третя ланка атмосферної циркуляції – полярна. У ній переважає східний перенос вітрів.