Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_Sukhatska_moye.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
438.27 Кб
Скачать

70. Техніка безпеки при огляді замкнутих просторів, ємкостей суден.

Відкриття трюмів, люків, приміщень, шаф, огорож, обладнання, механізмів для здійснення митного огляду, здійснюється фахівцями судна.

При спусканні в трюм, інші подібні приміщення, користуватися трюмними трапами. У разі їх відсутності, дозволяється використовувати переносні трапи з поручнями. Під час переміщення по ним необхідно триматися за поручні обома руками. Не стрибати із трапів на підлогу чи палубу судна.

Митний огляд важкодоступних приміщень (відсіків, цистерн, міждонних просторів та інше) необхідно виконувати тільки за умови дотримання таких вимог:

митний огляд здійснюється не менше ніж двома посадовими особами, одна з яких здійснює контроль за виконанням робіт, і знаходиться біля входу в приміщення;

посадова особа перед проведенням митного огляду вищезазначених приміщень надіває запобіжний пояс і страхувальний канат достатньої довжини, вільний кінець якого під час проведення митного огляду тримає посадова особа, яка знаходиться зовні;

особовий склад, що здійснює митний огляд приміщень, забезпечується для використання під час роботи засобами індивідуального захисту органів дихання, зору та шкіри;

посадова особа, що забезпечує контроль за проведенням митного огляду постійно підтримує зв'язок з посадовою особою, яка працює в приміщенні за допомогою встановлених сигналів, не залишає, свого поста до закінчення роботи;

під час проведення митного огляду - не курити.

71. Техніка безпеки при роботі з судновими холодильними установками.

Холодильні установки рефрижераторних вагонів розкривають тільки після відкачки холодагента з тієї частини установки, що розкривається. Витік холодагента у фреонових установках визначають галоїдною лампою або електронним точешукачем, а витік аміаку в аміачних установках - лакмусовим папером (або за запахом).

Відвідування холодильних камер і рефрижераторних приміщень допускається тільки у складі двох осіб. Одна людина повинна залишатися зовні і мати апарат для дихання та надання необхідної допомоги і спостерігати за тим, хто там знаходиться. Перед входом перевірити наявність парів хладогента та їх концентрацію. На входах у такі приміщення є написи "ОБЕРЕЖНО! МОЖЛИВИЙ ВИТІК ФРЕОНУ!".

При роботі в охолоджених приміщеннях необхідно одягати теплий одяг для запобігання простудних захворювань.

72. Техніка безпеки при роботі на нафтоналивних судах

При митному огляді суден, що транспортують нафтопродукти слід використовувати взуття з добре приклеєними або прошитими підошвами, вибухонебезпечні ліхтарі та інструмент, що не дає іскри при ударі. Під час грозової погоди огляд таких суден не проводиться.При необхідності проведення митного огляду за бортом судна на забортній підвісці, працівник митної установи повинен бути одягнений у рятувальний жилет із страхувальним тросиком, закріпленим за міцні судові конструкції.

  • Звичайно (особливо на судах такого розміру) існує ризик підслизнутися, спіткнутися й упасти.

  • При вході у вантажні відсіки або порожні приміщення, а також при виході з них, надзвичайно високий ризик падіння.

  • Перевезені вантажі - звичайно займисті, а в певних концентраціях - вибухонебезпечні.

  • Системи із застосуванням інертних газів, установлені на цих судах, допомагають утримувати пари, щоб їхня концентрація не досягала нижньої межі взрываемости; у резервуарах, де використається інертний газ, рівень змісту кисню дуже низок.

  • Недолік кисню також становить небезпеку в будь-якому резервуарі танкера або порожньому відсіку.

  • Ці танкери перевозять небезпечні й займисті рідини без тари (наливом).

  • Більшість перевезених вантажів (нафтопродуктів) - набагато більше летучі речовини, чим сира нафта, і тому вони набагато більше вибухонебезпечні й токсичні.

  • Необхідно вивчити декларацію на небезпечні вантажі, перевезені танкером для нафтопродуктів, щоб визначити ступінь небезпеки вантажів

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]