Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_Sukhatska_moye.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
438.27 Кб
Скачать

39. Дії інспектора при огляді вантажів, які перевозяться в контейнерах

При роботі по огляду контейнерів робітникам митниці за­бороняється знаходитися в місцях, під якими переносяться контей­нери.

Для огляду контейнери треба виставляти у безпечному місці, щоб уникнути травм на випадок випадіння предметів з контейнеру. Ог­ляд ящиків треба провадити лише при повному зніманні кришок.

При відкриванні дверей контейнерів і автофургонів робіт­ники митниці повинні бути за дверним прорізом на безпечній відстані від дверей, що відкриваються, щоб уникнути ушибу вантажем, який може випасти, або дверима, що відкриваються.

Всі місця з небезпечними вантажами мають попереджувальне маркірування. Огляд таких місць дозволяється тільки після отримання повної інформації про вантажі і в присутності фахівця.

Контейнери, в яких перевозять токсичні речовини, до початку огляду треба ретельно провітрити. Особа, що входить до таких приміщень, повинна одягати запобіжний пояс з лямками і страхувальним кінцем, другий кінець якого повинен знаходитися у спостерігача. У разі термінової необхідності вхід засобах індивідуального захисту органів дихання або в шлангових протигазах при дотриманні вказаних вище вимог.

Забороняється палити, працювати з відкритим вогнем, переносними електричними світильниками, що живляться від мережі, користуватися предметами і приладами, які можуть дати іскру в місцях зберігання горючих рідин і матеріалів.

  1. Дії інспектора при огляді вантажів з скляними банками; при огляді автобуса взимку.

1) До початку огляду ручної кладі та багажу робітник митниці повинен шляхом опитування пасажира з'ясувати, чи нема в його ре­чах небезпечних бритв, лезів для небезпечних бритв, голок, ріжучих та колючих предметів, які можуть при огляді нанести травму.

При огляді ручної кладі та багажу треба бути обережним, якщо огляд провадиться без перекладання речей шляхом прома­цування вміст ручної кладі та багажу.

Забороняється оглядати висячі скляні та інші предмети, що б'ються.

У разі необхідності оглянути агрегати і частини двигуна автомобіля, розкриття їх здійснює водій автомашини, а у разі його відсутності - представник фірми "Інтеравтосервіс".

В дощ, снігопад, ожеледицю необхідно бути обережним при вході до напівприцепу, кузова, кабіни і виході з них. Звертати увагу на те, щоб були зчищені бруд, сніг," лід з підніжок.

2) Роботи по огляду дахів автофургонів і контейнерів при обмерзанні дозволяється провадити тільки після того, як лід буде сколото і прибрано або вжиті інші заходи для уникнення ковзання працюючих.

При огляді автобусів та вантажних автомобілів з високими кузовами необхідно застосовувати драбини із сходами шириною не менш ніж 15 см. Застосувати невипробувані драбини, а також приставні драбинки забороняється.

Митний огляд ТЗ з працюючим двигуном і незагальмова-ними колесами забороняється.

Співробітникам митниці забороняється запускати двигун, від'їжджати на підконтрольних транспортних засобах з місць огля­ду. Допускати запуск двигуна і від'їзд ТЗ до закінчення огляду за­бороняється.

При огляді ТЗ інспектор повинен додержуватися та­ких правил:

- не підходити першим до багажника або капоту, йти за водієм;

- не повинен відкривати відсіки або багажники замість водія;

- вимагати від водія після того, як він відкрив капот або багажник, відійти від кришки;

- не опускати руки або голову у відсік, поки водій стоїть біля кришки або дверей ТЗ.

Під час огляду ТЗ забороняється:

Нюхати і куштувати на смак речовини, які підозрюються як наркотики. Розливати легко спалахуючі речовини. Торкатися виявлених вибухових речовин. Оглядати без попередньої консультації з відділом ТЗК (технічних засобів контролю) прилади, що працюють за принципом пружинно-виштовхуючих механізмів. Користуватися несправними електророзетками, електро-вимикачами, електрорубільниками. Торкатися електроприладів та електропроводки, що зна­ходяться під напругою, безпосередньо або будь-якими предме­тами.

Особливості пропуску автобусів:

а) якщо автобус не рейсовий, водій повинен прослідувати до СМАПу для отримання дозволу на перетин кордону;

б) огляд ручної кладі водія, валютної виручки та його особистої валюти здійснити в автобусі;

в) контроль пасажирів провадити в автобусі, якщо автобус рей­совий, з робітниками або дітьми;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]