Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_Sukhatska_moye.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
438.27 Кб
Скачать

23. Вимоги безпеки до транспортних конвеєрів.

На підприємствах практично всіх галузей промисловості широко застосовуються конвеєри. Всі рухомі частини конвеєрів, до котрих можливий дотик робітників, повинні бути огороджені. Огородження може бути зблокованим з приводом конвеєра з метою вимикання привода при знятті або відкриванні огородження. Повинні бути огороджені оглядові люки пересипних лотків, бункерів, розташованих у місці завантаження і розвантаження конвеєрів. Проходи і проїзди під конвеєрами огороджуються суцільними навісами, які виходять за межі конвеєра на 1 м. Частини траси конвеєрів, де прохід людей заборонений, загороджуються поручнями висотою 1,0 м від підлоги.

- Конвеєри повинні мати аварійні вимикачі у головній і хвостовій частинах. У випадку необхідності встановлюються аварійні вимикачі або натягується аварійний дріт вздовж проходу для обслуговування конвеєра. Встановлюється також двостороння запобіжна передпускова або світлова сигналізація, котра вмикається автоматично до вмикання привода конвеєра.

- Гвинтові конвеєри повинні обладнуватися блокуванням, яке вимикає конвеєр при відкритті кришки або люка конвеєра. Редуктор, передачі, муфти огороджуються. Елеватори, котрі застосовуються для транспортування сипких матеріалів у вертикальній площині, також повинні обладнуватись блокуванням для автоматичного вимикання привода у випадку відкривання кришок та люків, а також на випадок обриву конвеєрної стрічки. Верхня та нижня частини елеватора з'єднуються сигналізацією.

24. Правила безпеки при проведенні митного контролю небезпечних вантажів.

Забороняється користуватися відкритим вогнем (факелом, свічкою). запалювати сірники і палити при роботах з акумуляторами.

У разі спалаху палива (бензину) заборонено тушити вогонь водою, необхідно застосовувати пінний вогнегасник, засипати вогонь землею, піском, прикрити брезентом або кошмою.

Всі місця з небезпечними вантажами мають попереджувальне маркірування. Огляд таких місць дозволяється тільки після отримання повної інформації про вантажі і в присутності фахівця.

Забороняється палити, працювати з відкритим вогнем, переносними електричними світильниками, що живляться від мережі, користуватися предметами і приладами, які можуть дати іскру в місцях зберігання горючих рідин і матеріалів.

Підчас огляду вибухових речовин забороняється користуватися взуттям, в якому є металеві цвяхи. В кишенях одягу не повинно бути сірників, запальничок і металевих предметів. ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ користуватися металевими щупами, які можуть дати іскру.

Митний огляд їдких і отруйних речовин треба провадити в комбінезонах і рукавичках. Після огляду, одяг який забруднився цими речовинами, необхідно зняти і передати в спеціальну обробку.

Провадити огляд автомобілів, що перевозять радіоактивні речовини дозволяється тільки при наявності дозиметра. У разі виявлення радіоактивного випромінювання, що перевищує санітарні норми, або радіоактивних вантажів з дефектами упаковки огляд слід негайно припинити до усунення дефектів. Якщо є підозра, що робітник митниці міг бути опромінений, його негайно треба відправити до медичної установи.

Перед входом до вантажного автомобіля, який містить навалочні вантажі, здатні затягувати (льняне сім'я, просо та ін.) людина повинна одягти запобіжний пояс із страхувальним кінцем, котрий повинен бути в руках у спостерігача, що знаходиться біля входу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]