Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_Sukhatska_moye.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
438.27 Кб
Скачать

55. Дії інспектора при огляді вантажу, який знаходиться у складському приміщенні на залізниці, до складу можна заїхати поїздом або дійти пішки.

Забороняється під час руху:

Сідати на ходу поїзда і сплигувати з нього до повної його зупинки. Переїжджати на вантажних поїздах. Висовуватися з вікна за межі вітрового скла. Стояти біля відкритих дверей товарних вагонів під час маневрових пересувань. Переходити або переплигувати з одного вагону до іншого по дахах, буферах, автозчепках, з підніжки на підніжку. Стояти або сидіти на підніжках, а також на краю гальмового майданчика. Становитися на буксу, триматися за борт і в такому положенні переміщатися з поїздом.

Знаходячись на колії, працівники митниці повинні виконувати такі вимоги:

У разі необхідності пройти вздовж колії треба прямувати по спеціально встановленому маршруту: на перегонах тільки по узбіччю колії, а на станції - по узбіччю колії або по її середині. При цьому треба стежити за поїздами, що рухаються, составами та локомотивами, що маневрують, відцепками вагонів. Ходіння посередині колії та по кінцях шпал забороняється.

Звертати увагу на пристрої та предмети, що знаходяться на шляху слідування (граничні стовпчики, жолоба гнучких тяг, водовідводні лотки та колодязі, засоби зв'язку), щоб не спіткнутися.

Підходячи до колії, необхідно обдивитися і впевнитися в тому, що по колії, яку треба переходити, не наближається рухомий состав. Перебігати колію перед составом, що рухається, забороняється. Переходити колію необхідно у встановлених місцях (пішохідні містки, настили та ін.) під прямим кутом. Не можна переходити колію у тих місцях, де вона заповнена сміттям, снігом, шлаком або покрита льодом. При цьому не можна становитися на рейкою, між гостряком і рамою або проміж рейкою та контррейкою. В районі стрілок переводу слід переходити через колію, не доходячи 20 м до межового стовпчика.

Переходячи через колію, зайняту рухомим составом, що стоїть, треба користуватися гальмовими майданчиками вагонів або обійти состав. Лазити під вагонами або автосцепками забороняється.

Перед тим, як зійти з гальмового майданчика на міжколійю необхідно впевнитися у справності підніжок та поручнів, а також у відсутності локомотивів і вагонів, що рухаються по суміжній колії. При сході треба триматися за поручні і бути обличчям до вагону.

У нічний час рекомендується освітити місце, де необхідно зійти і впевнитися в безпечності виходу. Забороняється сходити з боку поїзда, що проходить.

Обминати групи вагонів або локомотивів, що стоять на коліях, слід на відстані не менше 5 м від рухомого состава, що стоїть. Проходити між розчіплюванними вагонами при відстані між ними не менше, ніж 10 м. При цьому треба бути в цілковитій певності, що по сусідній колії не рухається поїзд, маневровий состав, поодинокий локомотив або відчеп.

Забороняється сідати з метою відпочинку на рейки, шпали, а також ховатися під вагони в час дощу або снігопаду.

Забороняється знаходитися на міжколійї між поїздами при їх безупинному прямуванні.

Забороняється знаходитися на відстані менше, ніж 2 м від найближчої рейки колії, по якій прямує поїзд.

56. Дії інспектора при огляді вантажу у дерев`яних ящиках, який вивантажується з вагону до вантажного складу за допомогою електронавантажувача на шкіру одного з інспекторів попала речовина з відкритої тари

Під час роботи по огляду контейнерів працівникам митниці забороняється знаходитися в місцях, під якими переносяться контейнери. Для огляду контейнери повинні виставлятися в безпечному місці, щоб уникнути травм у разі випадіння предметів з контейнера. Огляд ящиків повинен провадитися тільки при повному зйомі кришок.

При відкриванні дверей контейнерів і товарних вагонів працівники митниці повинні знаходитись за дверним отвором на безпечній відстані від дверей, які відчиняються, щоб уникнути забиття вантажем, що може випасти з вагону. При відкриванні й закриванні дверей вагонів не дозволяється тримати руки на нижній направляючій дверної рейки, по якій ходить рухомий ролик.

Робоча зона вантажопідіймальних машин є небезпечною зоною. Вона е джерелом виробничої небезпеки для обслуговуючого персоналу та для сторонніх осіб, котрі можуть опинитись тут. Робота біля вантажопідіймальних та транспортних машин є джерелом підвищеної небезпеки, тому що виконувати роботу за допомогою цих машин можна лише знаходячись всередині зон їхньої дії. Небезпеки, з котрими стикаються люди, пов'язані переважно з ненавмисним контактом з рухомими частинами обладнання та можливими ударами від предметів, що подають, а також при висипанні частини вантажу і з падінням самого обладнання. Це стосується і самохідного обладнання, котре нерідко переміщується з великою швидкістю. В цьому випадку додається наїзд та удар при зіткненні.

2) Усі місця з небезпечними вантажами мають попереджуюче маркування, яка включає заводське тавро, знаки небезпеки та попереджуючі значки. Оглядати такі місця дозволяється після отримання повної інформації про вантажі в присутності спеціаліста;

Митний огляд їдких і отруйних речовин повинен провадитись в комбінезонах і рукавичках. Якщо під час огляду одяг забрудниться цими речовинами, то його необхідно зняти і передати у спеціальну обробку.

Якщо в процесі огляду буде виявлено порушення правил перевезення небезпечних вантажів або пошкоджена тара, розлиті або розсипані небезпечні речовини, пошкоджені балони з газом або отруйними речовинами, то в такому випадку митний огляд повинен бути негайно припинений до усунення відповідною транспортною організацією виявлених дефектів.

Якщо в процесі огляду буде виявлено порушення правил перевезення небезпечних вантажів або пошкоджена тара, розлиті або розсипані небезпечні речовини, пошкоджені балони з газом або отруйними речовинами, то в такому разі митний огляд треба негайно припинити до усунення відповідною транспортною органі­зацією виявлених дефектів.

При забрудненні радіоактивними речовинами спецо­дягу він здається на дезактивацію. Забруднення рук та інших відкритих ділянок тіла змивається спеціальними обмивочними за­собами (розчин трилона Б, ОП-10, каолінова паста, паста Рахма-нова).

Особливу обережність робітник митниці повинен проявити під час огляду автомобілів, що перевозять радіоактивні речовини. Провадити огляд дозволяється тільки при наявності дозиметра. У разі виявлення радіоактивного випромінювання, що перевищує са­нітарні норми, або радіоактивних вантажів з дефектами упаковки огляд слід негайно припинити до усунення дефектів

57. Дії інспектора при перевірці тепловозу на оглядовій ямі, при цьому машиніста та його помічника викликали до адміністрації депо.

У разі вимушеної відсутності старшого локомотивної бригади митний огляд призупиняється, працівник митниці при цьому виходить з локомотива на платформу, подальший митний огляд продовжується тільки після повернення старшого локомотивної бригади.

При огляді тепловозів та дизель-поїздів забороняється виконувати будь-які роботи при працюючій силовій установці. Перед оглядом дизеля, допоміжних вузлів електрообладнання необхідно знеструмити всі електричні ланцюги, зняти запобіжник акумуляторної батареї.

Перед початком робіт по огляду дизеля перевіряють стійке положення плит настилу стелі дизельного приміщення, відсутність масла і палива на їх поверхні.

Приступати до огляду вузлів дизеля дозволяється лише після його зупинки, відкривати люки у картера через 10 хв. після зупинки дизеля. При роботі в дизельному приміщенні треба передбачити подання охолодженого повітря від спеціальної установки.

Забороняється входити до дизельного приміщення тепловозів і дизель-поїздів з відкритим вогнем і палити там.

При виконанні будь-яких робіт на тепловозі або дизель-поїзді з фрикційною муфтою повітропровід приводу муфти необхідно перекрити. При зовнішньому огляді секції холодильника привід жалюзі треба поставити на заскочку. Забороняється відкривати монтажні люки шахти холодильника при включеному вентиляторі, а також заходити до шахти при працюючому вентиляторі.

Для упередження захворювань шкіри рук при зіткненні з дизельним паливом, маслом, водою, що охолоджує дизель, необхідно користуватися захисними мазями, пастами, "біологічними" рукавичками.

По закінченню роботи, пов'язаної з використанням захисних паст, руки необхідно вимити теплою водою з милом. Після миття рук рекомендується змастити їх борним вазеліном або ланоліновим кремом, потроху втираючи їх в шкіру рук.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]